Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 25.03.2016.
22:45
Vestionline A
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, sagleda svoju ulogu i odgovornost za to što se dešava u Bosni i Hercegovini, kao i njenu poziciju u regionu i Evropi".
Petak 25.03.2016.23:47
Klinton je rekao: „Amerika će ući na vašu stranu, muslimansku stranu, u rat, bombardovaće Srbe, ako dozvolite da če*tn*ici uđu u Srebrenicu. I ne sme biti manje od 5.000 masakriranih.“ Kome je to rekao? — Rekao je Aliji Izetbegoviću. Alija Izetbegović je to preneo ratnom predsedništvu, ja sam čitala zapisnik. Taj Hrvat u Hagu mi je dao zapisnik. Moj advokat nije mogao doći do zapisnika. Kaže: „Ovo vredi 20.000 maraka”. „E pa…“, rekoh. Ja baš nisam imala to, niti sam smatrala da je to važno, tako da sam ja čitala stenogram šta je rekao ovaj, šta je rekao onaj. Alija Izetbegović je rekao: „Klinton me nagovara“. Pa sad, posle nekoliko godina, odštampana knjiga, Amerikanac koji je sve vreme rata bio u Sarajevu, kaže to isto. Ima i prevedena knjiga, kako ono beše naslov… imam i na engleskom i na srpskom, ako Vam zat*reba. Tačno piše.
Petak 25.03.2016.23:49
Alija je to saopštio predsedništvu, a član ratnog predsedništva bio je Sefer Halilović koji je ovom rečenicom rekao „Alija, ti si poludeo“. Pa ipak se to desilo, a u sastav grupe koja je to izvršavala, nisu to bili samo Srbi. Erdemović — Hrvat, bio je jedan Slovenac, ja se nisam bavila time, ali da se to analizira, to bi se videlo da je to sve nameštaljka. A sin Sefera Halilovića je napisao knjigu gde je tačno opisao da je Orić dobio naredbu da se povuče u Tuzlu mesec dana pre… Pre Srebrenice? — …pre nego što su Srbi ušli unutra. Znači, realizuje se plan Klinton–Izetbegović.
Subota 26.03.2016.10:00
Ovaj Stefanovic pravi mudonja,kao neka pichka!?Sa lijavim go-vnima samo ostro!
Subota 26.03.2016.10:56
…Сама група Н17 је послала писмо 9 јуна 2000 грчком листу “Eleftherotypia” са саопштењем да је Саундерс уб-ијен у знак одмазде због НАТО бомбардовања Србије-Западни извори су накнадно негирали да је генерал Саундерс учествовао у бомбардовању Србије 1999, али су признали да је британски официр био “мировњак” у Босни. Али тај детаљ је ирелевантан за ову причу- Британски генерал је уб-ијен зато што је као високи војни чиновник и НАТО официр, био представник војне алијансе која је извршила ратне злочине на територији Србије (да ли је та чињеница по вама лаж?), и зато што је за патриоте из групе Н17 представљао НАТО окупатора на територији Грчке, које су ови “револуционари” покушавали својим акцијама да протерају Грчке. Дакле овај “окупациони генерал” је са становишта илегалног НАТО рата против Срба на територији бивше Југославије, и са становишта “окупације” Грчке- био легитиман војни циљ… (коментар аутора на примедбу читаоца да је ова вест “лажна”)
Subota 26.03.2016.10:58
Српској јавности је мало познато, да је 8 јуна 2000 године у Атини извршена “смртна казна” над британским НАТО генералом Стивеном Саундерсом, аташеом британске амбасаде, у знак одмазде за НАТО бомбардовање Југославије 1999.То је једина званично забележена “смртна казна” извршена на једним припадником НАТО снага због ратних злочина против СР Југославије (Србије). Одмазду је извршила легендарна грчка револуционарна група “Н17”, која је у Грчкој деловала у периоду од 30 година (1973- 2003) против “евроатлантских” (углавном британских и америчких) и турских “циљева”, и неколико “домаћих изд-ајника”. У том временском размаку, Н17 је извршио 103 напада и ликвидирао 23 високопрофилних окупаторских званичника.
Subota 26.03.2016.11:00
Ова група је ушла у све уџбенике за анти-терористичко деловање, по својој ефикасности и способности да опстане, упркос највећем “анти-терористичком лову” у историји Европе и Запада. Један од разлога за њихов успех, поред фанатичне родољубиве посвећености, јесте и подршка од стране становништва, затвореност и лојалност у оквиру групе, коју је чинило пар десетина блиско повезаних рођака и пријатеља. Један члан групе је коментарисао њихов крај- као “замор ма-теријала”… ЦИТАТ: “У лето 2000. британски војни аташе, генерал Стефен Саундерс уб-ијен је у својим колима. Двојица мотоциклиста су му пришли са обе стране возила и отворили ватру из аутоматског оружја. Опет нико од чланова 17Н није идентификован, нити ухваћен. Ипак, била је то последња успешна мисија ове групе…”

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)