Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 26.01.2016.
17:16
Vestionline A
Politički predstavnici Albanaca sa juga Srbije zatražili su od samoproglašenih kosovskih vlasti da ih uključe u dijalog sa Beogradom u Briselu zahtevajući, kako kažu, ista prava koja, kako tvrde, imaju Srbi na Kosovu i Metohiji.
Utorak 26.01.2016.17:30
Da bi srpski politicari imali nesto u glavi,oni bi otvorili sirom granicu ka Albanije,pa neka Shiptari tamo traze svakoga dana da budu ukljuceni u dijalog...
Utorak 26.01.2016.17:46
Zapadne sile i separatisti rasturili Jugoslaviju : Granice između jugoslovenskih republika bile su administrativne granice, a ne granice naroda niti državne granice. I nikakva promena njihovog statusa koja bi mogla biti na štetu bilo kog od jugoslovenskih naroda, nije bez saglasnosti tih naroda mogla biti ostvarena u skladu sa jugoslovenskim ustavom...Nemačka,Vatikan i SAD su glavni akteri razbijanja Jugoslavije i stvaranja haosa na njenom zgarištu. Ove dve sile su pažljivo planirale, pripremile i potpomogle pokrete za otcepljenje koji su razorili Jugoslaviju. Nadalje, učinile su sve u svojoj moći da produže i prošire gradjanske ratove koji su počeli u Hrvatskoj i nastavili se u BiH. Delovale su iza scene u svakoj etapi krize.Svetski mediji su prikazali destrukciju Jugoslavije kao unutrašnji konflikt među jugoslovenskim narodima ali to je bila samo fasada.Suština raspada Jugoslavije je ležala u kolonizaciji države.Kancelar Helmut Kol i šef diplomatije Hans Ditrih Genšer su s jeseni 1991. gotovo ultimativno saopštili liderima evropske familije da će priznati secesiju Slovenije i Hrvatske, s njima ili bez njih, čime je počelo razbijanje Jugoslavije.Juna ’91. godine slovenaćke paravojne snage, bez ikakvog povoda, mučki su poubijale vojnike JNA koji su obezbedjivali granicu prema Madjarskoj i Italiji i preuzele granicnu kontrolu. Sa stanovišta Ustava Jugoslavije, Povelje UN i opštih pravnih principa priznatih od civilizovanih nacija, u pitanju je školski primer oružane pobune protiv države, što državi nalaže preduzimanje svih raspoloživih mera u cilju uspostavljanja reda. A znamo da je, postupajući po naredjenju saveznog premijera Ante Markovica, komandant Pete armije – Slovenac, general Konrad Kolsek – obavestio Vladu Slovenije da će Jugoslovenska narodna armija povratiti kontrolu na graničnim linijama i da će zadatak biti izvršen.Slovenaćko rukovodstvo, umesto da omogući mirno sprovodjenje odluka saveznih vlasti, reklo je da prihvata izazov i da će se suprotstaviti silom, što je i uradilo. Paravojnim jedinicama, koje su tada brojale 36 hiljada ilegalno naoružanih boraca, Slovenija je krenula u ofanzivu. Podsetimo se da je davno pre secesije ’91., u Hrvatskoj operisale naoružane grupe. Takozvane „Dobrovoljne Postrojbe Narodne Zaštite“, koje su delovale u okviru HDZ i to pod razlićitim imenima “Zebra”, “Crna legija”, “Vukovi Vukovara” itd. U Zagrebu je 28. maja organizovana vojna parada – dakle mesec dana pre secesije – na kojoj je prikazano naoružanje prispelo pretežno iz Nemaćke.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)