Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 25.01.2016.
22:27
Vestionline A
"Plesom munja" na moskovskoj stanici metroa Mendeljejevskaja odata je počast velikom srpskom i svetskom naučniku Nikoli Tesli.
Ponedeljak 25.01.2016.22:46
Никола Тесла је имао само 19 година када је напустио Балкан,стварно је био геније !
Utorak 26.01.2016.00:03
Slava Gospodu Bogu sto nas je kao narod izabrao da se kao Srbin rodi najveci naucnik svi vremena. Nasem velikanu neka je Vjecnaja Pamjat.
Utorak 26.01.2016.00:58
Walter Wust (1901-1991) аустријанац, најпознатији санскритолог 20. века, професор Минхенског Униоверзитета, члан тајне службе СС`а "Аненерба" задужене за изучавање порекла народа, у свом чланку ""Uber das Alter des Rgveda und die Hauptfragen der indoarischen Fruhgeschichte" у угледном "Wiener Zeitschrift fur die Kunde des Morgenlandes" (WZKM), Band 34, s.165-215 износи:......................................... "Srbinda wurde demnoch soviel heissen wie Herr, Furst, Erster der SRB-s und mit einer Bedeutungsentwicklung, die aus vedischer und nachvedischer Zeit gelaufig ist, darnach die Srb's selbst."....................................................................................................................................... "Србинда бы, значит, означало тоже самое, что и властелин, принц, первый у сербов, с развитием значения, которое из ведского и постведского времени было распространеным, и этим самим и для самих сербов."............................................................... Srbinda bi, koliko ja znam, značilo isto što i vlastelin, princ, prvi među Srbima, sa značenjem koje je nastalo u vedskom i postvedskom vremenu, i bilo rasprostranjeno i među samim Srbima za njih same..
Utorak 26.01.2016.01:02
Siprijan Rober..:"Све што код осталих словенских народа живи још само као легендаи као нејасан мит, налази се и данас у стању живог закона у тој непрменљивој и поетској Илирији. Није ли онда требало да закључим,да сам најзад додирнуо живу стену, земљу првога формирања, теда су СРБИ ИЛИРИЈЕ заиста најстарији међу Словенима... ?
Utorak 26.01.2016.01:30
Mlecani su jos u 15 om vjeku otvarali kancelarije za prevod na okupiranoj Jadranskoj obali. One su nosile naziv: Kancelarije Ilirskog ili Srbskog Jezika. ....................Zasto su i Venevijanci Srbe smatrali Ilirima.???
Utorak 26.01.2016.01:08
"Voz "Tesla Hiperlup" bi razdaljinu između San Franciska i Los Anđelesa prelazio za pola sata, ..... " ... prototip je u zavrsnici
Utorak 26.01.2016.01:20
Evo malo Gundulicevi stihova za opustanje.................................. Tim u njih se još zaèina što se u pjesan stavi odavna od Lehsandra Srbljanina vrh svijeh cara cara slavna................................... U njih svud se vitez hvali koga krunom kopje obdari: Stjepan Uroš i ostali od Nemanjiæ kuæe cari.......................... U njih žive slava obilna ku Kobiliæ steèe mudri, kad handžarom cara silna na Kosovu smrtno udri................................. Prosvijetlit se u njih hajo, ne zavideæ sunce žarko, Svilojeviæ još Mihajo i Kraljeviæ junak Marko......................... U njih jošte vas svijet puni glas i bojna djela slovu od Lauša ki se kruni u Budimu i Krakovu............................ Glas se u njih sred naroda od istoka do zapada vjera, gospostvo i sloboda Dubrovnika mirna grada....................................... U njih Janko vojevoda visoko se uzvisio, da je obrana i sloboda od ugarske krune bio................................ Svaka strana ka je najdalja, svako doba, svako vrime
Utorak 26.01.2016.01:34
nemoj molimte vise !!! Dosta je bilo ! Samo jedno - zivim na Zapadu i "druzim" se sa Cesima , Slovacima , Bosancima , Hrvatima ,Slovencima , Poljacima , Bugarima , Grcima , Rusima , Makedoncima , Ukrajincima , Jermenima .... mozes i sam zamisliti kad "krene" etno-lavina o fanaticnom poreklu !? Sta mislis cija je teorija o cistom Slavenu "PRAVA" !? Sta mislis koliko takvih zapisa ima u njihovoj bastini tj. "etno-kuhinji" ???????????????????????????????????
Utorak 26.01.2016.01:54
I ja zivim na zapadu i druzim se sa svima sto ih nabroja osim hrvata i bosnjaka. Mogu oni da tvrde sta god hoce,. Istorija je nauka cinjenica i ja samo cinjenice iznosim. Kad ostali prestanu sa mitomanijom i pocnu iznositi cinjenice ja cu svaku njihovu cinjenicu( Orginalni istoriski dokument) prihvatiti. Nisam ja kriv sto nas ima u istoriji od Vedski vremena na ovamo. I zasto bi ja to negira.... Radi neki "susjeda" sto nemaju ni jedan dokaz istoriski pa da im ne bude tesko??? Ajde molim te ne budali.
Utorak 26.01.2016.08:09
Ne znam koliko ti je godina ? Ja sam se isto , sa svojih 30-35 g. - zaludjivao suludom mitomanijom tj. teorijom (misleci da je istina) da su primati i "krapinski covek" potomci Srba ... dok me godine i zdrav razum ne razuverise tih gluposti i stavise me pred OGLEDALO zdrave logike razmatranja. Sa 30-35 stavih tacku na legende , jer za mene su danas Maje-Maje , Inke-Inke , Kelti-Kelti , Tracani-Tracani, Aboridzini-Aboridzini , Iliri-Iliri , Hutu-Hutu , Zulu-Zulu ,Stari Grci-Stari Grci , Rimljani-Rimljani , Skiti-Cergari , Domaci Cigani-Koritari itd itd itd .... a NE POTOMCI Sorbisa , Serblosa , Srb-sa , Sorabosa .... tj. jednostavno Srba !!! ... bolje da prekinemo sa tvojim glupostima jer cu na kraju morati da slusam kako je princeza Olivera(Eva) (jedna od Bajazitovih zena i cerka CARA Lazara) radjala iskljucivo SRPSKE junake !!!
Utorak 26.01.2016.14:14
Ima li veceg mitomana od tebe koi se zaludjuje sa "americkom mitomanijom" i propagandom. Kelti , Iliri, Tracani, Dacani, Vindi, Veneti, Tribali. Sta im je zajednicko? Zajednicko im je da iza sebe" nisu" ostavili ni slova pisma, ni jednog jedinog groba kao ni jednog jedonog grada ili gradjevine. Bar ih arheolozi "nisu" pronasli. Jelda su cudni ti narodi bili??? Jedini problem za istoricare i arheologe jeste taj sto se na njihovim lokalitetima danas mogu pronaci jedino Srbski grobovi i Srbsko pismo Cudno je i to sto se u zapisima o njihovim ljudima pronalaze samo Srbska imena. Cudno je i to sto nas stranci sve do nedavno brkase sa tim imenima i nazivase nas: Rasani , Raci ( kad se zna da su Etrurci sebe nazivali Rasenima a tako ih i danas nauka spominje). Cudno da nas nazivase Ilirima a "znamo" Da su Albanci iliri. Cudno je da nas nazivase Tribalima a Tribale opisase kao narod sa istim jezikom i obicajima kao : Geti, Tracani, Dacani, Dardanci,Iliri . Herodot tako zapisa. Cudno jeda osta zapisano kako su se Aleksandrovi vojnici bunili sto im zapovjednici izdaju naredbe na Grckom. Njegova glavnina vojske bijase od Tribala i Ilira a i majka mu je Ilirka. Ako danas trazimo Kitajce u proslosti , necemo ih naci. Ako bi neko trazio Njemce ,nebi nasao ni jedan narod koi sebe tako zove. .....................Ti se i dalje zaludjuj sa Americkim vrednostima ili zapadno evropskim ali shvati da su ti narodi od skora stupili na istorisku scenu pod svoim imenima i kao jedinstveni narodi. Ko je zapisao njihova imena sadasnja prije samo 10 vjekova. Mnogi ta imena nose tek vjek ili dva. Ime Srb je starije i zapisano nego sva njihova zajedno.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)