Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.01.2016.
22:12
Vestionline A
Posle kraćeg sukoba, nekoliko desetina jevrejskih naseljenika zaposelo je veći broj palestinskih objekata u centru Hebrona na Zapadnoj obali, objavili su u četvrtak izraelski zvaničnici.
Četvrtak 21.01.2016.23:01
Ови Јевреји ће у ближој будућности изгледа доживети репризу Холокауста. Израел је стратешки не одбрањива територија. Узан појас земље уз обалу површине 20.000 км квадратних са 6 милиона Јевреја који су својом политиком етничког чишћења и окупације туђих територија успели да разбесне све у кругу од 1.000 километара ако не и више. Окружен Египтом, Саудијском Арабијом, Либаном, Сиријом и Јорданом, муслиманским државама које презиру Израел и скоро свака од њих је била у рату са њим чија заједничка популација чини 150 милиона (30 према 1) И поред тога унутар самог Израела живи 1,5 милиона обесправљених Палестинаца. Треба напоменути да све екстремистичке исламске групе желе да униште Израел тако да би био велики прилив муслиманских добровољаца из целог света. Једино што одржава Израел је САД и чим оне буду из ма ког разлога престали да војно, финансијски и политички помажу Израел, он ће бити сравњен са земљом а јеврејско становништво ће завршити под ножем.
Četvrtak 21.01.2016.23:31
Јевреји се позивају на стари завет где је Аврааму обећано да ће његови потомци наследити обећану земљу (Израел/Палестина). Нећу улазити у Јеванђеље него ћу то сагледати на следећи начин. Јевреји су још пре Христа живели у разним земљама, велики број ако не и већина је живео у Палестини. Доласком Месије и у годинама после настаје Хришћанство које је испрва било заступљено само међу Јеврејима у Палестини. Другом половино 1. века Јевреји (они који нису прихватили Исуса Христа) дижу устанак проти Рима који је крваво угушен, храм је спаљен и велики део Јевреја напушта Палестину, али и велики део остаје, и придружује се осталој дијаспори. У наредних 6 векова многи Јевреји ће прихватити Хришћанство али не сви. У 7. веку настаје Ислам који се брзо шири на Палестину. Током следећих 13 векова многи Јевреји и многи Хришћани који су пореклом Јевреји и они који нису пореклом Јевреји ће примити Ислам, ту ће се наравно доселити вечи или мањи број Арапа и то становништо ће се мешати и стопити у Палестинце који чине 90-95 посто становништва од којих је већина муслимани али има и Хришћана, остало су Јевреји. Јеврејска дијаспора се мешала са разним народима Европе и изгубила свој језик и писмо, говорили су Јидиш (Ашкенази) и јеврејско-шпански (Сефарди). Да закључимо Палестинци су директни потомци библијских Израелаца и јесу потомци Аврааама, они су били на својој земљи 3.000 година док они Јевреји који скоро 2 миленијума нису крочили у Палестину нису дошли и етнички их очистили иако су Палестинци крвно ближи библијским Израелцима него данашњи Јевреји. Замислите да 1/3 Мађара, око 4 милиона се одсели у Русију одакле су њихови преци пре 11 векова прешли у Панонију и одлуче да тамо направе државу по свом историјском праву иако са тим првобитним Мађарима скоро да немају никакве везе осим имена. 1. Сматрали би их лудацима,------------- 2. Згазили би их и отерали одатле,------------------ 3. Нико се не би бунио зато што ово што раде је исто што ради ИСИС, дошли су са свих страна света и направили државу која терорише локалну популацију.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)