Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 21.01.2016.
10:33
kodex.me, Vestionline A
Istoričar Marijan Miljić, predsednik Matice crnogorske Dragan Radulović i publicista Boro Krivokapić javno su negodovali zbog "uporne velikosrpske propagande" prema Crnoj Gori povodom obeležavanja jubileja u beogradskom Sava centru.
Četvrtak 21.01.2016.10:45
Čemu davanje značaja ovakvim glupim izjavama tamo nekih i Crne Gore ? U Beogradu je obeleženo sećanje na Mokovačku bitku jer se smatralo da to treba obeležiti i tu je kraj . Šta misle kojekakve jajare kome je to uopšte bitno ?
Četvrtak 21.01.2016.10:56
Ма дали видиш на слику Александра Карађорђевића .Значи за неко време Србија постаје Краљевина и члан ЕУ и НАТО .
Četvrtak 21.01.2016.11:21
Kome treba jedna mala siromašna i opljačkana Srbija ? To je isto kada bi bilo ko od nas doveo sa ulice nekog klošara lutalicu i smestio ga da živi sa svojom porodicom . Tako ta Evropa gleda na Srbiju .
Četvrtak 21.01.2016.10:58
Cudno. iI njegos i kralj Nikola kao i prije njih njihovi preci, Balsici i Crnojevici...... zaklinjase se u Srbstvo. Od kada onaj vampir broz opogani Srbsku zemlju njegovi podanici se ne smiruju. Treba mrcinu ukloniti . U dunav ili ga vratiti hrvatima.
Četvrtak 21.01.2016.11:29
Nijedan Miljić, nijedan Radulović i nijedan KriviKapić nije bio na Mojkovcu. Svojstveno je "Montenegrinima" da se kite tuđim perjem i priključe pobjednicima. Tamo na Mojkovcu su bili Rovčani, Moračani, Vasojevići, odnosno BRĐANI i sandžaklije koji su SRBI i uistovremeno CRNOGORCI. Tamo nije bilo "Montenegrina". Cetinjski "Montenegrini" su bili sa lacmanima i Papom protiv Crnogoraca. Dok je Mojkovac branio Srbiju i Crnu Goru, Cetinjani "Montenegrini" i njima slični su potpisali kapitulaciju i prodali junake sa Mojkovca. Uvijek su više voljeli Italijanske makarone nego čast, obraz, čojsvo i junaštvo.
Četvrtak 21.01.2016.12:20
Što li se ove cetinjske makarondžije - Montenegrini pozivaju na Mojkovac nije mi jasno? Nijedan Miljić, nijedan Radulović i nijedan KriviKapić nije bio na Mojkovcu. Ni jedan cetinjski „Montenegrin“ nije bio na Mojkovcu. Svojstveno je "Montenegrinima" da prodaju vjeru za makarone i da se kite tuđim perjem. Svojstveno im je da se priključe pobjednicima. Čast izuzetcima kojih je vrlo malo. Tamo na Mojkovcu nije bilo „Montenegrina“. Tamo su bili pravi junaci Crnogorci: Rovčani, Moračani, Vasojevići, Durmitorci, Junaci sa Bjelasice, Sinjajevine, Komova, Prokletija, Moijkovčani, Kolašinci, Bjelopoljci, Beranci, Pljevljaci, ..., odnosno BRĐANI i ostali junaci sandžaklije koji su SRBI i istovremeno CRNOGORCI. Tamo nije bilo makarondžija, lacmana "Montenegrina" sa Cetinja. Cetinjski "Montenegrini" su bili sa lacmanima i Papom protiv Crnogoraca na Mojkovcu. Dok je Mojkovac branio Srbiju i Crnu Goru, cetinjani - "Montenegrini" i njima slični su potpisali kapitulaciju. Prodali su Crnu Goru i junake sa Mojkovca. Pobjednike sa Mojkovca su prodali i „preveli“ u po-bi-jeđene. Ali nikada pokorene. Oni su zajedno sa srbijanskom vojskom preko Albanije otišli na Krf. „Montenegrini“ su ostali da jedu makarone sa okupatorima na Cetinju. Oduvijek su cetinjski „Montenegrini“ više voljeli Italijanske makarone i njemačku čizmu nego čast, obraz, čojstvo i junaštvo. Znamo se mi između sebe odlično. Vratili su se Crnogorci sa Srbijancima i ponovo oslobodili svoje Srpske države. Sad nam je došao izrod Milo da nam kaže da mi Crnogorci nijesmo Srbi. Veli Milo, ni sve naše vladike i gospodari Crne Gore ni Kralj Nikola nijesu bili Srbi. veli nam Milo da su svi naši glavari i vladike samo bili nepismeni i neobrazovani pa nijesu pojma imali da nijesu Srbi. Veli nama "drug" Milo, da bi mnogo volio da su Vladika Rade Tomov, (Petar II Petrović Njegoš) i Kralj Nikola Prvi Petrović živi, pa da im on, Jevrem Brković, Novak Kilibarda, Filip, Ranko i ostali dični „Montenegrini“ objasne kako su oni (a i svi ostali Crnogorci) cio život bili u zabludi da su Srbi što je danas po njima najveći mogući grijeh. Nešto se mislim, ne mislim nego pouzdano znam, da su Vladika Rade i Kralj Nikola živi, nebi Mila i ostale "Montenegrine" ništa pitali. Oni su takve kao što su "Montenegrini" skraćivali za glavu bez razgovora a glave su im nabijene na kolac koje su izlagali ispred biljarde. Geni su geni a istina i vaspitanje Crnogoraca nema cijenu. Uvijek je bilo i "Montenegrina-makaronaca i Crnogoraca. Niti su se Montenegrini promijenili, niti su se Crnogorci promijenili. Nikada neće Crnogorci biti Montenegrini. Nikada "Montenegro i Crna Gora neće uspostaviti "diplomatske" odnose. Oslobodiće Crnogorci Crnu Goru od Montenegrina, povratiti slobodu, čast i obraz Crnogorski. Ovo ovako dalje ne može.
Četvrtak 21.01.2016.13:18
Cuj ovu crnogorstinu veliku, kome je zemlja dobila naziv po regiji a ne po narodu! Toga nije briga za poginule u bitci, vec samo da napadne Srbe i optuzi nas za njegove pretenzije, a u stvari pretenzije gazde iz Vatikana!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)