Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 15.01.2016.
14:23
Vestionline, espreso rs A
Oko 17 časova tog 15. januara pre 16 godina, ispred "Interkontinentala" stala su dva automobila. Sve je bilo spremno da počne trostruko ubistvo. Prošlo je 16 godina, a ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dalje jednako intrigira javnost. Ko je pravi nalogodavac likvidacije - još uvek se ne zna.
Petak 15.01.2016.19:06
Zasto je tolikoj JNA i srpskoj dobrovoljačkoj sili bilo potrebno čitavih 86 dana borbi, tj. granatiranja i nakon toga borbe za svaku kuću da bi se grad oslobodio od, po broju i raspoloživoj tehnici, ipak znatno inferiornijeg neprijatelja? Možda na prvi pogled i izgleda da nije ali u suštini jeste. Verovatno je najbolji odgovor na ovo pitanje dao upravo onaj ko je i prvi ušao u Vukovar – Željko Ražnjatović Arkan. Naime, u intervjuu za britanski dokumentarni film o njemu samome (25 minuta) pod nazivom pod kojim je i prikazan na Zapadu – „Arkan - Mad Dog“ („Arkan – pobesneli pas“) komandant Srpske dobrovoljačke garde – „Tigrovi“ izdaje u jednoj sekvenci zapovest svojim „tigrovima“ pred oslobađanje grada da se u toku gradskih borbi mora voditi računa na to da „ust,aše“ (koje su na gornjim spratovima) u podrumima kuća drže srpske civile kao žive taoce pa se stoga mora voditi računa kako se oslobađa kuća po kuća (tj. nema bacanja ručnih bombi nasumice jer će se u tom slučaju pobiti „naša krv“). Dakle, kako na osnovu izjave Arkana u ovom dokumentarnom filmu tako i na osnovu svedočenja preživelih civila neosporno je da su hrvatski bojovnici, prethodno okupiravši grad za vreme leta iste te godine, držali srpske civile kao žive taoce po kućama tako da sistem kratkoročnog masovnog bombardovanja grada od strane teške artiljerije JNA u cilju slamanja otpora njegovih branilaca jednostavno nije dolazio u obzir već se morala preduzeti strategija dugih borbi za svaku kuću i ulicu od strane pešadije uz racionalnu podršku artiljerije i pre svega tenkova.
Petak 15.01.2016.23:20
Ko su bili naj veci kriminalci u Srbiji.??? Sinovi visoki komunisticki funkcionera i titini generala. Oni su imali sve pogodnosti da se bogate i cine kriminalna djela( nedjela) bez posljedica. Da se Arkan rodio na Pesteru , sasvoim velikim prirodnim i organizaciskim sposobnostima, danas bi jos uvijek cuvao ovce. Ziv i zdrav. Njegova kuja me ne zanima ali nek pjevusi dok to narod oce da slusa i placa. Jedini iskreni patriota od te ekipe zestoki je bio Giska. Srbi bi se jedino trebali pomoliti za pokoj duse Srbskog junaka Djordja.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)