Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 09.01.2016.
14:35
Tanjug A
Predsednik Srpske Milorad Dodik poručio je, povodom Dana RS, da Srpsku niko neće demontirati, da Banjaluka ne pristaje na promenu Dejtona i Ustava BiH i da put ka EU nije jedini kojom Srpska treba da ide. Dodik je, povodom osporava nja prava Srpske na obeležavanje Dana RS 9. januara rekao da RS nije ni osnovana sudskim sporom.
Subota 09.01.2016.14:58
СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је својим потписом у Дејтону створио Републику Српску . зашто неки други политичар није отишо у дејтон да потпише ? зашто није отишо на пример : ђинђић,тадић,чеда,драшковић,коштуница,дачић,илић,стефановић .Где су били садашњи политичари пре 20 година ? Сви политичари који су дошли на власт после 5 октобра где су они били пре 20 година.Зашто се и они нису борили за Републику Српску .
Subota 09.01.2016.15:25
Ne lupetaj. Zasto je milosevic uveo sankcije Republici Srbskoj i to u momentu naj zesci napada usrasa???. Zasto se on trpa da ide u Dejton kad je Republika Srbska imala svoju legitimno izabranu vlast??? Jedino zato da bi dao za pravo onima koi su tvrdili da je Srbija agresor i da bi Srbima kao vecinskom narodu oduzeto 20% teritorije . Dabogda mu zemlja kosti izbacivala . Zajedno sa titinom lesinom u dunav. Neka ih voda nosi.
Subota 09.01.2016.16:36
U nastavku unakrsnog ispitivanja bivšeg ministra odbrane Republike Srpske Dušana Kovačevića, tužilac je nastojao da dokaže da su zalihe VRS krajem 1993. godine "bile potpuno iscrpljene". Tužilaštvo tvrdi da je general Momčilo Perišić, kao načelnik Generalštaba VJ pružao pomoć u oružju i municiji vojsci bosanskih Srba i da je tako doprineo zločinima njenih pripadnika u Sarajevu i Srebrenici. Po tužiocu, general Ratko Mladić je u obraćanju vladi ukazao da su maaterijalne rezerve "ispod potrebnih", da ne raspolaže dovoljnom količinom hrane i goriva i da su za 35 odsto od 148 vrsta municije, "rezerve na nuli". Kovačević tvrdi da Mladić nije konsultovao robne rezerve u kojima su čuvani hrana, lekovi i gorivo za vojsku, niti je tražio mišljenje ministarstava odbrane i finansija koji su mogli da mu kažu da "njegovi podaci nisu tačni". Tužilac je potom sugerisao da su sankcije SR Jugoslavije protiv Republike Srpske "bile samo iluzija" i da je VRS redovno snabdevana municijom iz Srbije. Kovačević smatra da "nije bilo tako" i dodaje da "sredstva nisu mogla slobodno da prelaze preko granice". Kovačević je rekao da je od 20. do 27. juna 1995. godine po nalogu predsednika Karadžića trebalo da utvrdi da li je moguće iz Srbije prebaciti municiju za potrebe VRS. U izveštaju Karadžiću, Kovačević je naveo da je moguć prolaz tek "dva-tri kamiona". Taj zahtev je, po tužiocu, došao samo tri nedelje pre napada na Srebrenicu kako bi se "VRS logistički opremila za buduću operaciju". Svedok je to potvrdio i dodao da je "za operaciju u Srebrenici" saznao tek početkom avgusta 1995. godine. Nastojeći da dokaže da je VJ redovno snabdevala VRS municijom, tužilac je predočio dokument kojim se nalaže da se municija pošalje u 30. kadrovski centar Generalštaba, odnosno u VRS. Svedok je potvrdio da se radi o nalogu za slanje municije ali primećuje da "ništa ne govori da li je taj nalog realizovan". Slično je komentarisao i druge dokumente među kojima je zahtev za ispomoć u raznim vrstama municije upućen generalu Perišiću iz Glavnog štaba VRS. Kovačević kaže da je Perišić naredio da se taj zahtev prosledi izvesnom Ratku. Kako se pokazalo u dodatnom ispitivanju, o zahtevu je trebalo da rešava Ratko Milovanović iz Sektora za pozadinu Generalštaba VJ. General Dušan Kovačević je završio celonedeljni iskaz a Perišićeva odbrana će u ponedeljak izvesti novog svedoka.
Subota 09.01.2016.16:58
Kada je Manojlo Milovanovic preko radio veze pitao bivseg ko//legu i tadasnjeg komandanta 5og muslimanskog korpusa , odakle mu vise municija, atif je odgovorio : Dovoze mi tvoi. Tada je Frenki Simatovic za potrebe sverca oruzja u muslimansku opko//ljenu enklavu obezbjedjivao transport kamiona sa hranom i municijom . Po javno datom iskazu za televiziju atif dudakovic ce izjaviti. Dali smo po mojoj procjeni preko 50 000 000 maraka za kupnju hrane i municije od "Srbije". I tata mitke se malo ovajdio tu. 93ce godine dopremani su iz Beograda na Zagrebacki aerodrom Pleso municija za potrebe hrvatske vojske. Jeli to bracka miloseviceva pomoc???
Subota 09.01.2016.17:20
Дали си ти уопште Србин ??? Абре шииптари бране свој род .Хрвати бране свој род . муслимани бране свој род .Цигани бране свој род а само ми Срби пљујемо један на другог и зато наша Србија све мања и мања .Мрзиш из дна душе Слободана Милошевића па то је невероватно .Скинули сте га и испунила вам се жеља и чак нисте дозволили сахрану ни на Беогрдско гробље нити сте дозволили на Пожаревачко гробље да сахранимо Милошевића па смо морали да га сахранимо у двориште његове куће.Значи све жеље су вам се испуниле.Чак сте забранили породици Милошевић да жив у србији па су се они одселили у Русији значи све вам се жеље испуниле .
Subota 09.01.2016.18:15
Nije mi se ispunila ni jedna zelja. Zelio sam da mu se sudi u Srbiji . I njemu i miri. Da vrate pare sto su opljackali od naroda. Zelo sam , umjesto sramne predaje hagu i optuznice za rat u hr. i bih da mu se sudi za izdaju Srbski nacionalni interesa.Zato sto je tu izdaju izdogovara u Karadjordjevu sa usrasama. Zasto nije potpisa kaitulaciju u Kumanovu prije zrtava i kad smo vojnicki se odbranili nego poslije.Moj stav je jasan . Srbski sam nacionalista i to smece komunisticko nedozvoljavam da se velica. Izd//ajnicima sudi istorija po osnovu dokaza. Za njega ti dokaza ima o previse. Ko od Srba velica : titu, hitlera i milosevica taj se moze odma nazvati bivsim Srbinom.
Subota 09.01.2016.18:32
Све што си написао је чиста ЛАЖ . Кажеш да је Слободан Милошевић крао паре .Дај доказ да ја то прочитам где је и колико је украо паре .Дај доказ.Ја тврдим да Слободан Милошевић није украо никакве паре ако ти имаш доказ дај да га прочитамо.Кажеш да је Слободан Милошевић потписао капитулацију.Дај доказ да ја ту капитулацију прочитам.Ја тврдим да Слободан Милошевић није потписао капитулацију.Кажеш да би ти волео да му се суди у србији.Па по ком закону ти би судио Милошевићу.Где то пише у закону да неки Преседник има право да од друге државе узима туђу територију .
Subota 09.01.2016.19:55
Оћеш докази? Па где нестала цела девизна штедња и зајам за препород земље, а? Пропали у Мораву ко мопед? Како можеш да постављаш таква глупа питања??? И наравно, није Слободан потписао капитулацију у Куманово, није он, него генерали Обрадовић и Марјановић, по СЛОБОДАНОВОМ наређењу, није шија него врат!!! Шта се бре правиш блесав, па теби да се из гроба Милошевић дигне и да ти он лично у лице каже да је издаиник ти му не би веровао, ето толко си залуђен и ограничен!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)