Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.11.2015.
03:00
J. Arsenović - Vesti A
Nemci konačno popustili! Odbor za evropska pitanja nemačkog Bundestaga dao je zeleno svetlo za otvaranje prva dva pregovaračka poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU. Očekuje se da će na pregovaračkom meniju prvo biti otvorena poglavlja koja se odnose na Kosovo i finansijsku kontrolu (35 i 32). U Beogradu je ova vest dočekana uz veliku pompu i kao siguran znak da će do kraja godine ipak biti otvorena prva poglavlja, a srpska vlada građanima i na ovaj način poželeti uspešnu predstojeću godinu.
Nedelja 29.11.2015.08:07
Naše psihopate na vlasti se raduju ovome kao da su nam oprostili sve dugove. Pravi evropski političari organizuju referendume za izlazak iz na-ceurope. Evo praktične definicije psihopate i pametan će videti šta se dešava sa Srbijom. Kako da prepoznamo psihopatu? Kako da se zaštitimo od psihopata? Endru Fas, bivši direktor velikih kompanija za prodaju u Kanadi, napisao je knjigu kako da se prepoznaju psihopate na poslu. Namera mu je, kako ističe, da spreči patnju ljudi širom sveta. Koji rade na poslu i trpe pakao. On traži da se uvede obavezno psihološko testiranje za sve zaposlene i one koji konkurišu za posao. Ima dosta znakova da se otkrije psihopata, ali osam su najvažniji: 1. Psihopate imaju sadističke motive i namere – Oni putem straha kontrolišu ljude, 2. Psihopata je harizmatičan- Sebe postavlja u centar pažnje i predstavljaju se na najbolji način. Odlični su demagozi i zavode svoje slušaoce obećanjima, 3. Psihopate imaju visoko mišljenje o sebi – Sebe postavljaju u centar univerzuma. Misle samo na sebe i ono što je u njihovom interesu. Smatraju da su izuzetni i da se društvena pravila ne odnose na njih. Imuni su na bilo kakvu kritiku. 4. Psihopate su patološki lažovi – Oni neprestalno lažu i veruju u svoju laž. Kada se otkriju da su lagali, nastavljaju da šire nove laži. Laž im je hrana za bolesnu sujetu. 5. Manipulatori – Psihopate su majstori u manipulacijama, obmanama i izvrdavanju. Kada je sve u redu, uzimaju sve pohvale, ali čim nešto pođe naopako, onda krivicu svaljuju na nekoga drugoga. 6. Problemi iz detinjstva – Psihopate imaju probleme od ranog detinjstva : laganje, prevare, krađe, nasilje i prerana seksualnost, 7. Ne osećaju kajanje ili krivicu – Sve što su radili u prošlosti zaboravljaju i ne brine ih posledica njihovog ponašanja, 8. Njihovi dugoročni ciljevi su nerealni – Traže od svih drugih da im se povinuju. Ne podnose protivljenje, suprostavljanje i drugo mišljenje. Žive u uverenju da su nezamenljivi i da su njihovi nerealni ciljevi najbolji za sve u društvu. Endru Fas je to tražio psihološko testiranje za zaposlene i one koji konkurišu za posao. Mislim da je mnogo važnije da se psihološki testovi naprave za političare. Tako bi se društvo zaštitilo od bolesnih ludaka na vlasti.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)