Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 29.10.2015.
07:49
I. K. - Vesti A
Sirijska nevladina organizacija sa sedištem u Londonu, koja medijski zastupa takozvanu umerenu opoziciju saopštila je da su ruski avioni izveli udare po položajima i objektima Islamske države i Al Nusre na Golanskoj visoravni, nedaleko od pozicija izraelske vojske.
Četvrtak 29.10.2015.09:48
Koja podmukla igra zapada i njihovih saveznika u regijonu : Već 2 godine navodno washington bombarduje pozicije islamske država a ona se samo širila bez problema. Takođe Francuska je bombarduje ali bez snimaka, bilansa, rezultata...Turska joj šalje naoružanje da bi ratovala protiv kurda, Saudijska Arabija i Izrael pomažu "Al Nostru Front" , to jest Al Kaidi protiv sirijske zvanične vojske . "Sirijska umerena opozicija " ??? Šta to znači ? Ko su vođe te opozicije? Koji su njihovi motivi i koja je njihova politička morala ? Ko ih finansira ? Od koga su dobili legitimitet ? Šta znači "umerena opozicija" ( teroristi i umereni teroristi su ipak teroristi ) . Ipak sami govore da su džihadisti i desna ruka Al kAIDE u regijonu i zašto zapadne medije na pokazuju zgraženje ili nisu šokirani prema takvoj " alijansi "?
Četvrtak 29.10.2015.09:55
Toj "umerenoj " opoziciji je sedište u Londonu . To dovojno govori. Svi imaju interes da razbiju Siriju : Washington i zapadne multinacionalne kompanije zbog nafte i gasa , i da približe NATO na jug Rusije, Turska preko cele te priče da politički i vojno uništi kurde, Saudijska Arabija da širi svoj wehabizam, Emirati i Dubaj da grade gasovod prema Evropi što im je do sada zabranjivao Bachar Al Assad, Izrael da stvori svoj biblijski plan : širenje jevrejske države od Nil do Eufrata ( obuhvata jug Sirije i zapad Iraka). Svi su protiv Sirije jer je Damask neposlušan .
Četvrtak 29.10.2015.10:07
Interesantno je da sve te zapadne demokratije , koje se smatraju kao simbol pravde i slobode, ruše jednu državu gde su svi živeli u miru i poštovanju : hrišćani su bili veoma pošteni od strane muslimanske zajednice i obrnuto. Standard je bio prosečan ali dovoljan za normalan život. I Washington, London Pariz ruše tu državu uz pomoć Saudijske krvave diktature koja finansira mudžahedine i islamiste u svetu, , uz pomoć Turske u kojoj su prava kurdske manjine nepostojeća ( zlostavljanje , pogubljenja , nasilnost ...) i uz Izrael koja je jedina racialistička - aparteijdska država na svetu i koja ubija , deportuje , ruši jedan narod palestinski bez ikakvih posledica , kritika i sankcija ! To je ta realnost ! Iako je Assad diktator, rekao bi ka što kažu englezi "umeren" diktator , zapadna koalicija uništava "laičnu " ( sekularnu) državu radi svojih interesa !!!
Četvrtak 29.10.2015.15:59
Posle sirijske EUFORIJE sledi 100 godina ruske patnje (kao posle svkog ruskog ratovanja)

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)