Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 02.08.2015.
18:11
Tanjug A
Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović izjavio je da su pojedinim poslanicima Srpske liste upućene pretnje kako bi odustali od podrške formiranju specijalnog suda za ratne zločine OVK.
Ponedeljak 03.08.2015.10:10
Američki borbeni pilot potpukovnik Harold F. Huč Majers, koji je 1999. godine bombardovao civilne ciljeve u Srbiji, projektilima sa osiromašenim uranijumom, a pre toga i Republiku Srpsku na isti način, izvršio je samoubi/stvo. Posle petnaest godina psihičkih patnji i noćnih mora koje je preživljavao, stalno sanjajući krike nevinih žrtava, Majers je sebi ispalio metak u čelo. Uradio je to, prema svedočenju njegove supruge, nakon porodičnog ručka. Ušao je u kuću i rekao: "ne mogu više da izdržim". Izvukao je pištolj i ub/io se.Majers je pre nekoliko meseci otišao u penziju, sa dijagnozom "posttraumatski sindrom" i teškom depresijom. Majersov blizak prijatelj je svedočio o njegovom stanju: „...Sanjao je ljude kako gore od bombi, njihovu vrisku, jauke. Sanjao je decu, starce, raskomadana tela... Najgore je bilo kada nije mogao da se probudi i pored takvih snova. To mu je očigledno došlo glave".
Ponedeljak 03.08.2015.10:15
O zločinačkoj naravi američke administracije, koja šalje svoje građane da na razne načine ubi/jaju širom sveta, napisao je knjigu i jedan pravi ekonomski ubi/ca, Džon L. Perkins ("Ispovest ekonomskog ubi/ce"). Naime, i Perkins je imao osećaj krivice za sva zla koje je u ime svoje vlade naneo drugim narodima i državama, pa je svojom knjigom pokušao da umiri savest.Mada je u Srbiji mnogo više ljudi umrlo od bolesti, gladi, bede, stresa, nezaposlenosti i nezapamćenog terora vladajućih oligarhija, nego što ih je poginulo u bombardovanju NATO pakta 1999. godine, nikome od srpskih političara nije palo na pamet da se ub/ije, napiše pokajničku knjigu, ili, u najblažem slučaju, podnese ostavku. Pre Vučićevog terora, za vreme vladavine Demokratske stranke, ondašnji ministar odbrane, Dragan Šutanovac, posle eksplozije u fabrici municije u Užicu koja je odnela i sedam žrtava, na pitanje hoće li podneti ostavku, hladnokrvno je odgovorio: "...Nije u duhu srpske političke etike da se podnosi ostavka!".
Ponedeljak 03.08.2015.10:16
Današnje stanje je znatno gore: Vučić vodi Srbiju u kolektivno samoubistvo, a njene građane svakodnevno optužuje da su sami krivi za svoju zlu sudbinu, da su odgovorni za mržnju i zločine koje je on lično širio sa svojim radikalskim ekstremistima i ludacima. Savet? To za njega ne postoji.Nijedan srpski neprijatelj nije se dobro proveo. Pre ili kasnije, sustigla ga je zaslužena kazna. Najgore su uvek prolazili domaći izda/jnici.Samoubistvo američkog potpukovnika Majersa je nešto drugo: njegova smrt ide na dušu njegove vlade. A, Srbi su svojim ubicama, posebno kad su i sami tragično završavali, znali i da oproste.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)