Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 21.06.2015.
10:52
Tanjug A
"Srbija i Republika Srpska mogu da računaju na iskrenu podrsku Rusije i pred SB UN i svuda gde pomoć bude potrebna, ali vlasti u Beogradu i Banjaluci ne smeju da očekuju da 'Rusi budu veći Srbi od samih Srba'", izjavio je lider Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović.
Nedelja 21.06.2015.11:06
Da ne bjese crnog prokletog 5 oktobra izzdajnickog.....Sada bi Slavna Scg bila zajedno i medjuvremenu bi oslobodili Sveti Metohiju i Republiku Srbsku Krajinu....Republika Srbska bi se vec davno spojila sa Maticom Srbijom.....Isve bi bilo kako treba....Bili bi u Briksu i Vojnom Saveznistvo sa Bracom Russkom....Ovako se vucemo sa okupirtanom bagrom...razjedinjeni i sa laznim granicama podeljeni.... + Srbi trebaju da svrgnu sami sve krvopije koji Srbima skode.....5 kolonase....milo-sidaskogorce....A i Srbska Makednija bi bila Opet u starim granicama !+
Nedelja 21.06.2015.11:22
Prema navodima zapadnih država, teritorijalni integritet Jugoslavije nije trebalo da se poštuje, zbog čega je podržana nezavisnost njenih republika. Međutim, teritorijalni integritet ovih novonastalih kontroverznih država je morao da se poštuje. Naime, Hrvatska je mogla da se odvoji od Jugoslavije, ali Srbi u Hrvatskoj nisu mogli da se odvoje od Hrvatske da bi postali deo Jugoslavije. Isto tako je i Bosna i Hercegovina mogla da se odvoji, ali Srbi iz Bosne i Hercegovine nisu mogli da se odvoje kako bi ostali pod vlašću Beograda.
Nedelja 21.06.2015.11:23
Iako je EU negirala tvrdnju da su Sloveniji i Hrvatskoj bile potrebne saglasnosti ostalih jugoslovenskih republika da bi se legalno otcepile prema Ustavu federalne države, ona je insistirala na tome da se granice novonastalih nezavisnih država ne mogu menjati bez njihovih saglasnosti.
Nedelja 21.06.2015.11:23
Iako su podržale odvajanje Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, zapadne države su se vojno usprotivile secesionističkim projektima hrvatskih i bosanskih Srba. One su vodile diplomatsku borbu, isposlovale žestoku propagandu protiv njih i na kraju ih ocrnile pred Ujedinjenim Nacijama, uvevši teške sankcije Beogradu koji je podržavao te projekte. Zapadne države su bile te koje su finansirale hrvatske i bosanske muslimanske snage, a na kraju su poslale i NATO snage.
Nedelja 21.06.2015.11:24
Sledeći poduhvat Zapada koji je uključivao kršenje teritorijalnog integriteta je bio Kosovo.Iako je Zapad prvobitno insistirao na tome da teritorijalni integritet sastavnih republika Jugoslavije ne može da se menja, on je sada izmislio razlog (a razlog je bio što se Srbi nisu lepo ponašali) zašto to pravilo ne važi za Srbiju.Iako nisu dozvolile lokalnim Srbima da se odvoje od Hrvatske i Bosne i Hercegovine, SAD su podržale nezavisnost kosovskih Albanaca od Srbije, menjajući granice bivše jugoslovenske republike.
Nedelja 21.06.2015.11:25
Hajde da sumiramo stavove Zapada:Tvrdio je da podržava suverenitet i teritorijalni integritet država, kao i nemogućnost menjanja granica u Evropi. Međutim, to nije važilo za suverenitet i teritorijalni integritet Savezne Federativne Republike Jugoslavije. Iako teritorijalni integritet SFRJ nije vredeo ništa, teritorijalni integritet sastavnih republika koje su želele nezavisnost je bio svetinja. Iako je teritorijalni integritet sastavnih republika Jugoslavije – Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine – bio svetinja, teritorijalni integritet Srbije to nije bio. Iako su Sloveni, Hrvati i bosanski muslimani mogli da napuste Jugoslaviju, Srbi nisu mogli da napuste Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Iako Srbi nisu mogli da napuste Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, kosovski Albanci su mogli da se odvoje od Srbije. Iako su kosovski Albanci mogli da se odvoje od Srbije, kosovski Srbi nisu mogli da se odvoje od albanskog Kosova. Iako je Kosovo moglo jednoglasno da se odvoji od Srbije pod vojnom kontrolom NATO-a, Krim nije mogao jednoglasno da se odvoji od Ukrajine pod vojnom kontrolom Rusije.
Nedelja 21.06.2015.11:37
Закључак : " Јачи увек побеђује и пише историју . ПРАВДА не постоји на Земљиној кугли . Јачи увек како каже тако мора бити . УН су под контролом САД . На Балкану је дошло робовласничко друштво .
Nedelja 21.06.2015.12:30
Поповићу зашто си довео лажну америчку демократију ????Зашто си био у ДОС и ОТПОР .
Nedelja 21.06.2015.15:24
Pa mi možemo još samo Rusima verovati-ovi osvedočeni prijatelji AV se pokazaše u pravom svetlu:još im u Srbiji jedino on veruje.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)