Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 19.06.2015.
07:48
Ž. Marković - Vesti A
Najdominantnija reč u BiH je - rezolucija, a kako stvari stoje, ništa se neće promeniti ni u narednih dvadesetak dana. Glavna tema oko koje se vrti cela politička scena je inicijativa Velike Britanije da se u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija usvoji rezolucija kojom bi se osudio "genocid u Srebrenici" i svi koji ga negiraju.
Petak 19.06.2015.08:36
Харис Силајџић, Мустафа Церић, Бакир Изетбеговић, али и Хилари Клинтон и Тони Блер, само су неки од лобиста који преко Вашингтона, Лондона и Берлина интензивно раде на томе да се Насер Орић не изручи Србији.Галијашевић, иначе, одличан познавалац ратних дешавања на Балкану и експерт за борбу против тероризма, тврди да управо Силајџић има задатак да прикупи што више лобиста.„У томе му највише помаже Санела Џенкинс, позната као „најбогатија Босанка“, бивша жена угледног лондонског банкара, која преко својих веза покушава да анимира најутицајније политичаре са Запада. На том списку су бивши премијер Тони Блер и његова супруга Чери, Хилари Клинтон… Велики лобиста за ослобађање Орића је и бивши реису-л-улема Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић, који се налази на листи 50 најутицајнијих муслимана у свету. Он посебно има добре односе са Блером.
Petak 19.06.2015.08:37
Церић и Санела Џенкинс посебно су утицајни у Конгресу Бошњака Северне Америке, који има врло јак лоби у Америци. Не треба занемарити ни ангажовање бошњачког члана Председништва Бакира Изетбеговића, који је у неким круговима на Западу врло утицајан. Поред лобирања, сви они су ангажовани да Орићу што пре нађу најбоље адвокате у свету како не би био изручен Србији, не питајући колико то кошта“, прича Галијашевић.На питање да ли се може очекивати да Орић буде депортован у Србију, он је одговорио.„Бојим се да је Београд већ под притиском и да ће се од Србије тражити да се предмет уступи босанским правосудним органима. Дакле, не верујем да ће Насер Орић бити изручен Србији! Као што рекох, у питању су велики притисци Запада“, оцењује Џевад Галијашевић.
Petak 19.06.2015.08:39
Дарко Трифуновић, професор на Факултету за безбедност, тврди да се на листи лобиста налазе још најмање два имена.„То су Весли Кларк и Медлин Олбрајт. Иако више нису званично активни, они су и даље врло утицајни у свету политике“, каже Трифуновић.Орић се од прошле недеље налази у екстрадиционом притвору у Женеви, пошто је приликом уласка у Швајцарку ухапшен по потерници Србије због злочина у Сребреници.
Petak 19.06.2015.08:39
Санела Диана Ћатић (удато Џенкинс) рођена је Сарајка, а у Лондон се доселила када је почео рат у Босни. Тада није знала ни реч енглеског, али је била одлучна у намери да успе. Ишла је у ноћну школу, учила језик и временом покренула неколико сопствених послова.Од 1999. до 2011. је била у браку са банкаром Роџером Џенкинсом, с којим има двоје деце, и управо тада постаје врло блиска са људима из светског џет-сета. Пре пет година положила је кауцију од 200.000 фунти за бошњачког ратног лидера Ејупа Ганића, који је у Лондону био ухапшен по потерници Србије због злочина у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године.
Petak 19.06.2015.08:41
Орић и његови злотвори убиј/али су све што је српско. Слободан Стојановић (11) из Сребренице пронађен је са шест избијених зуба горње вилице и са разрезаним трбухом у облику крста, а руке су му до лаката биле одсечене. Он се вратио у село да узме свог пса којег је заборавио, кад су бежали од кољача Насера Орића.Најмлађа жртва Орићевих злотвора је Владимир Гајић, који је имао само четири године. Новица Богићевић имао је 14, а међу жртвама су и старци: Ристо Поповић 73 године, Владимир Стојановић од 78 и Мара Божић, која је имала 84 године када су је уби/ли. Срби су кла/ни ножевима и секирама, закивани за дрвеће, дављени жицом… деца су убијана пред очима мајки!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)