Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 19.06.2015.
05:11
J. L. Petković - Vesti A
"Ideja rezolucije o Srebrenici nije pomirenje, već uništenje Republike Srpske. Za Kosovo nam nude modele stare trideset godina. Jedina šansa za Srbiju je da odustane od Evropske unije. Dokle god živimo od njihove pomoći, bićemo poligon za izvoz njihovih kriza i šovinizama" ocenjuje za "Vesti" istoričar dr Čedomir Antić i zalaže se za prekidanje politike popuštanja i nacionalnog poniženja.
Petak 19.06.2015.08:23
Од почетка ове године, у Србију је ушло преко сто тона месних прерађевина које су забрањене у ЕУ, чак и као храна за псе и мачке! Министарство унутрашњих послова и безбедносне службе се већ годинама не оглашавају о томе каква су им сазнања о криминалним активностима увозника прехрамбеног смећа. Јавност у Србији не зна ни ко је од наших стручњака, запослених у државној служби и функционера интересно повезан са биотехнолошким компанијама и страним владама, које нам агресивно намећу ту вишеструко доказано штетну технологију.
Petak 19.06.2015.08:24
Током 2014. године, у Србију је увезено 22 милиона тона млека. Једина млекара која је протеклих недеља откупљивала млеко од малих српских газдинстава је Шабачка млекара, али ова млекара, веровали или не, није стављена на списак оних који могу млеко откупљивати у складу са Владиним програмом!Како менаџменту те млекаре није у интересу мешетарење и уништење малих произвођача, они су ствари ставили на папир и израчунали да се ипак исплати куповати млеко од српских сељака. Истина, док траје овај криминални режим, Шабачка млекара никада неће таквим пословањем остварити ненормалне зараде какве интересују групацију Салфорд, али ће моћи да послује успешно и позитивно.
Petak 19.06.2015.08:24
Истражујући због чега Влада Србије није Шабачкој млекари дозволила да и она заради на интервентном откупу млека, речено нам је да је на списак оних који могу да учествују у интервентном откупу пре свих утицао озлоглашени секретар Министарства пољопривреде Данило Голубовић.Као што већ годинама ради, Голубовић и сада заговора ствари које су на штету малих произвођача, али и здравља нације. Да је радио по закону и у интересу државе, он је одавно требао да покрене иницијативу забране увоза смрзнутог меса, млека, али и свиња из Европске уније, јер би у том случају домаћи произвођачи имали далеко већи профит, а држава Србија веће приходе од доприноса и пореза које би мали произвођачи платили.
Petak 19.06.2015.08:25
Али, његова криминална активност једноставно не сме да стане! Ко једном уђе у коло са великим, мафијашким дистрибуцијама прехрамбеног ђубрета, за њега нема стајања…Сасвим оправдано се сумња, и да велике количине млека које су увезене у Србију, воде порекло од крава које су храњене генетски модификованим (ГМО) усевима. Никоме у Министарству пољопривреде не пада на памет да то и провери…На последњем састанку коме су присуствовали председник Владе Александар Вучић, службеници Министарства пољопривреде и мали произвођачи који су тражили да Влада Србије стопира неконтролисани увоз меса, млека, млечних производа, Голубовић се успротивио оваквом захтеву истичући да споразум са ЕУ то не дозвољава.
Petak 19.06.2015.08:27
На опште запрепашћење присутних, један од малих произвођача извадио је из џепа поменути споразум и окренуо страну на којој пише да Србија има право на „прелевмане“ у трговини са ЕУ.Прелевмани и служе, истакао је овај паор, да државе које треба да приступе ЕУ, а нису још довољно економски јаке, заштите своје пољопривреднике и дозвољено их је држати на снази све до пуноправног чланства у ЕУ…Ово није и једини случај да Голубовић намерно погрешно цитира, међународне споразуме, у корист домаћих тајкуна и великих мултинационалних компанија.
Petak 19.06.2015.08:28
Државни секретар најавио је и измену Закона о генетски модификованим организмима како би се удовољило захтеву Светске трговинске организације (WТО). Према Голубовићевом тумачењу Србија је дужна да дозволи промет ГМО производа јер је то обавеза која произилази из духа слободне трговине која је предвиђена споразумом СТО.
Petak 19.06.2015.08:29
Да ово није тачно потврђује и чињеница да је Европска комисија крајем априла, припремила нови пропис који дозвољава земљама чланицама да забране увоз ГМО хране! Заправо једина земља од свих чланица СТО која захтева од Србије да дозволи промет ГМО, је Америка! Која није чланица Европске уније!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)