Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 19.04.2015.
17:13
sputniknews.com A
"SAD ne žele da odustanu od mita o "posebnosti" sopstvene nacije. Oni su našli sebi protivnika u Rusiji i vode široki informacioni rat protiv ruskih medija koji rade u inostranstvu" izjavio je američki politikolog i bivši savetnik predsednika SAD Pol Krejg Roberts.
Nedelja 19.04.2015.17:24
Prdlazem proamerikancima da poslusaju ili procitaju sta govori pravi amerikanac kao sto je Pol Krejg Roberts.
Nedelja 19.04.2015.18:30
Zemlja koja celim svetom širi "demokratsku misao"u sopstvenoj zemlji zabranjuje savku misao.To se zove sloboda.
Nedelja 19.04.2015.20:01
Rusi su medijski poc_etnici,amat_eri - jednostavno medijski patuljci . U svemu lose kopiraju Zapad !
Nedelja 19.04.2015.20:18
Američki mediji, poput Glasa Amerike i Radio Slobode gube informativni rat ne samo protiv sve moćnijih ruskih TV kanala koji izveštavaju direktno iz Donbasa u Istočnoj Ukrajini, nego i protiv radikalnih islamista. Ono u čemu su svojevremeno Amerika i njeni saveznici bili superiorni u odnosu na SSSR, danas je postalo slabost Vašingtona. Televizijski kanali iz Rusije, ali i drugi mediji, sve vreme ratovanja na istoku Ukrajine imali su po nekoliko ekipa na liniji fronta, odakle su uživo informisali svoju ali i svetsku javnost. Paralelno su izveštavali i iz ukrajinske prestonice Kijeva. Tako je bilo i na Krimu. Kao što su nekada ruski mediji bili spori u izveštavanju sa mesta događaja, tako sada američki kaskaju za moskovskim. U poslednjih 15 godina, od dolaska Vladimira Putina na vlast, vesti iz Kremlja svakodnevno teku kao reka i nema čekanja kao u sovjetsko vreme da ih aminuje partijski vrh. Putin je u pravom smislu “informacioni fajter” i odlično zna koliko je pravovremenost važna. Jasno je da one koji su uvereni da je Zapad uvek u pravu nikakva informacija iz Kremlja ne može da razuveri. Ali oni i nisu meta medijskog rata, već ona “neopredeljena masa”. U Vašingtonu tvrde da njihove propagandne radio-stanice dobijaju deset puta manje novca nego moskovske. Po američkim procenama Rusija za svoju propagandu troši od 400 do 500 miliona dolara godišnje dok Vašington za tu svrhu izdvaja samo 20 miliona dolara. Od pripajanja Krima Rusiji u februaru prošle godine, Kongres SAD je odobrio 15 miliona dolara za proširinje programa namenjinih stanovnicima Ukrajine.
Nedelja 19.04.2015.20:18
Analiza neuspeha Analizu neuspeha u informativnom ratu protiv Moskve i islamista Amerikanci su napravili na osnovi razgovora i ocena više od 30 profesionalnih diplomata i spoljnopolitičkih eksperata. Po svemu sudeći Radio Sloboda ili Glas Amerike su ostatak prošlosti američke propagande za vreme Hladnog rata, protiv SSSR-a i njegovih saveznika. Poraz od ruskih medija priznaju i u Kongresu SAD, gde je pres sekretar Komiteta za međunarodne poslove Ed Rojs kazao: – Putinova propaganda nanosi jedan za drugim udarac našoj zemlji! Iako Amerikanci smatraju da im sada glavobolju pre svih prave ruski propagandni TV kanal Raša tudej i kineska državna kompanija CCTV, još 2011. godine tadašnja američka državna sekretarka Hilari Klinton govorila je da “SAD gube u informativnom ratu protiv stranih kanala koji informišu na engleskom jeziku”. Tada se pominjala Al Džazira, danas Raša tudej. U Ukrajini takođe smatraju da su izgubili informativni rat protiv Moskve. Zbog toga je u Kijevu napravljena koncepcija TV kanala Ukrajina danas. Ali za efikasno emitovanje potrebno je mnogo novca, a zemlja je trenutno pred bankrotom.
Nedelja 19.04.2015.20:19
Tatari bez medijskog nastupa Televizijski kanal ATR, namenjen krimskim Tatarima, prestao je sa radom pošto nije dobio dozvolu ruskih nadležnih organa za emitovanje programa, što je naišlo na veliko nezadovoljstvo tatarskih aktivista, ali i Kijeva. Krimski Tatari su se inače protivili pripajanju Krima Rusiji i čine 13 odsto stanovništva na poluostrvu. Ruske vlasti su nakon pripajanja Krima optuživale za ekstremizam ovu televizijsku stanicu koja emituje program na ruskom, tatarskom i ukrajinskom. Tatare je tokom Drugog svetskog rata Staljin proterao u centralnu Aziju, a na Krim su se vratili nakon raspada Sovjetskog Saveza.
Nedelja 19.04.2015.22:08
Sektasi se sluze sa svim mogucim, protiv istine. Mislim da nece jos dugo. Sektom nazivamo NATO i ameriku

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)