Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 20.01.2015.
10:46
Srna A
Kontrola nad aerodromom Donjeck ključna je za razvoj sukoba na istoku Ukrajine i zato je tako žestoka i krvava, uz mnogo medijske propagande, ocenjuju politički analitičari. Sukobi traju danima, a obe strane tvrde da pobeđuju.
Utorak 20.01.2015.10:56
САД и НАТО се боре за аеродром у Доњецку јер желе да авиони НАТО буду што ближе Русије.САД се боре за сваки аеродром у свету и желе да њихови авионе слете.САД и НАТО вршиће притисак на Москву све док постоји Русија.На аеродром у Приштини 2000.год. су први стигли Руси али доласком ДОС на власт ђинђић је наредио да се Руска војска повуче из Србије и Путин је мора да послуша наређење плаћеника запада ђинђића.Да је Слободан Милошевић остао на власт и Руска војска би остала у Србији али народ је довео на власт плаћенике Вашингтона и Брисела ДОС .
Utorak 20.01.2015.13:39
Da si ti ostao na vlast od Srbiju danas ne bi bio ni Beogradski pašaluk! Znamo kako si ti branio srpske zemlje, kad ti rešiš nešto da braniš - to pada neprijatelju u ruke 100% ! I nemo mi odma rokaš minusi, nego kaži šta nije istina u ovo što sam napisao!
Utorak 20.01.2015.14:14
Pa ja kolko znam, pored centralne Srbije, imamo još uvek Vojvodinu, Rašku, jug Srbije, Negotinsku Krajinu. Da je ovaj debeli trtov gore ostao na vlast ne bi imali ni to! A Krajinu i R.Srpsku što je izdao da ne pominjem. Kosovo dao na tacnu Šipptarima i NATO. De je taj rešio da brani Srbi, sad tamo Srbi više nema!! Kaži ako to nije istina, ako lažem! Na stranu to što mi ukrao deset iljade marke od deviznu štednju pa odneo na Kipar.
Utorak 20.01.2015.19:27
Хрватска је постала суверена држава 25 јуна 1991.год.Европска заједница је признала Хрватску 15 јануара 1992.год. Русија је признала Хрватску фебруара 1992.год.Хрватска је постала члан УН 22 маја 1992.год.Слободан Милошевић није мога да узима територију од суверене државе Хрватске.Сада Путин жели и хоће да одвоји Доњецку Републику од Украјине али не може зато што је Украјина суверена држава .Слободан Милошевић је оставио Косово у Србији.Ако је Слободан поклонио Косово шииптарима зашто нас шииптари и Брисел моле сваки дан да променимо Устав Србије и да признамо Косово као државу.Брисел је реко Србији : " Све док не признамо Косово као државу Србија не може да уђе у ЕУ ".Док је био Слободан Милошевић Србија је била дужна 16 милијарди а сада смо дужни 32,5 милијарди евра. Док је био Слободан Милошевић 1 D = 48 динара а сада 122 динара .
Utorak 20.01.2015.19:42
Ma za koj moj si onda palio taj narod tamo da se diže na oružje, ako si znao da ništa ne mož da dobiju, a? Pa si im svima okrenuo leđa kad bilo najteže, a sad se nešto pravdaš?! Kuš more, izdajjniku!
Utorak 20.01.2015.19:59
Шешељ и Слободан су хтели да сви Срби живе у једној истој држави али то запад није дозвољавао и због тога Шешељ и Слободан нису хтели Србију у ЕУ и НАТО.Шешељ је са оружјем отишо у Хрватску да брани Србе и због тога је оптужен јер је пуцао у суверену државу Хрватску.
Utorak 20.01.2015.11:45
Битка за аеродром у Доњецку је весник рата већих размера - Ако кијевске снаге заузму доњецки аеродром то ће означити почетак рата већих размера, пише агенција Sputnik. "Имајући у виду изузетну војно-стратешку важност доњецког аеродрома, његова окупација од стране кијевске војске ће, изгледа, служити као знак рата већих размера у садашњости или у најскоријој будућности", објашњава Sputnik. По мишљењу агенције, ако заузму аеродром, кијевске снаге ће моћи да добијају стално појачање у виду војске и технике што ће им омогућити, између осталог, да се врате бомбардовању кластерном и фосфорном муницијом на територији ДНР и ЛНР, укључујући и бомбардовање мирног становништва. Управо зато су, додаје Sputnik, дејства Народне војске на аеродрому "обазриво одбрамбена". Агенција подвлачи да стање "замрзнутог конфликта" није ишло у прилог ни Кијеву, ни Вашингтону: они су желели да што је могуће пре униште Народну војску и да неутралишу отпор власти која се учврстила услед Евромајдана. Sputnik сматра да ће "пре или касније" Кијев покушати да искористи заузете позиције како би се "једном заувек" избавио од опозиције. То на крају може довести до тога да се ратна дејства одвијају у непосредној близини руске територије.
Utorak 20.01.2015.11:46
Воде се борбе за Авдејевку и Пески - Народна војска истерује последње групе кијевских снага из стратешки важног насеља Пески које се налази између Доњецка и његовог аеродрома, а почеле су и напад на Авдејевку из које су кијевске снаге месецима гранатирале и ракетирале главни град ДНР. Заменик начелника штаба Народне војске, Едуард Басурин, изјавио је да се борбе рашириле дуж целе линије фронта“.
Utorak 20.01.2015.11:51
Убрзо се огласио и председник Доњецке Републике Александар Захарченко и саопштио: „Сви украјински напади на аеродром успешно су одбијени. Украјинска армија је имала огромне губитке. Пораз је претрпела и украјинска јединица која је покушала да продре у Доњецк. Пески су јуче два пута прелазили из руку у руке, али ћемо данас сигурно завршити операцију његовог чишћења од окупатора. Наши одреди су у контранападу и већ воде борбе на периферији Авдејевке“. Кијевске снаге су јуче пред ноћ већ биле изгубиле контролу над 70 одсто насеља Пески, а јутрос у 5:00 су кренули са тенковима, са амбицијом да га поврате. У борбу су убацили 14 тенкова, али је напад већ до 7:00 био одбијен. Исход битке за ово насеље утолико је важнији што је пораз нанет деловима двеју борбено најспособнијих кијевских војних структура: 93-ће бригаде и једној од чета неоooна.истичког Десног сектора. Како се и могло очекивати, оживео је и фронт око Мариупоља, велике луке на Азовском мору и индустријског центра. Тешка артиљерија и вишецевни ракетни бацачи „раде“ нарочито око приградских насеља Гранитноје и Сартана. Командир украјинског извиђачког Константин Паршин рекао је да се борбе воде „дуж целе линије фронта сектора М“. Мариупољ бране пук „Азов“ и батаљон „Дњепар-1“.
Utorak 20.01.2015.11:55
Губици кијевских снага у борбама у Доњецку за последња 24 часа износе: 40 људи и два уништена тенка, изјавио је заменик команданта штаба Народне војске Едуард Басурин. Према његовим речима, међу припадницима Народне војске има 5 погинулих, док је међу цивилнима живот изгубило 5 особа, а 26 је рањено. Наставља се гранатирање свих градских рејона. "Појачана је ватра по читавој линији фронта. Кијевске снаге настављају да довлаче тенкове и оклопну технику", казао је Басурин.
Utorak 20.01.2015.12:44
Aerodrom je pod kontrolom Novorusije. Imate snimke na Youtubu.Snimke sa aerodroma.Kako sa starog tako i sa novog terminala.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)