Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 18.01.2015.
09:49
blic.rs A
Rusija se sprema da potpiše sporazum sa Južnom Osetijom, republikom koja se zajedno sa Abhazijom otcepila od Gruzije nakon ruskog gruzijskog rata, a zapadni analitičari procenjuju da će Vladimir Putin, šef Kremlja, tim sporazumom praktično "progutati" Južnu Osetiju. Po njima je novi sporazum daleko ozbiljniji od onog koji je Rusija potpisala u novembru prošle godine s Abhazijom, kada su tamošnje vlasti uspele da očuvaju deo suvereniteta, dok u slučaju Južne Osetije to neće biti slučaj.
Nedelja 18.01.2015.09:58
Putin treba sve da uradi što je u interesu RUSIJE . Zašto bi to pravo imali samo NATO banditi ?
Nedelja 18.01.2015.10:04
Јадно Он брани Русе ван Русије.Да су амери у тој ситуацији горела би читава Украјина,Грузија,Молдавија...Ми Срби морамо бити паметни јер ако Руси тако бране Русе онда за неки нови геноцид над Србима нико малим прстом неби мрднуо. Само Србија нема алтернативу!!!!!!!!!!
Nedelja 18.01.2015.09:59
Ви Русији санкције,а они се шире. Багра западњачка ће на крају изазвати трећи светски рат.
Nedelja 18.01.2015.11:28
Sa njom u posedu PUTIN MIRNO SPAVA: Vojvoda, je najmoćnije oružje u istoriji čovečanstva! "Satana" (amerićki naziv) je ruska interkontinentalna balistička raketa, pravog imena R-36M2 Vojvoda. Rusija već razvija "Sataninog" naslednika – Sarmat, koji bi trebalo da postne deo nuklearne trijade najranije 2018. godine. Bomba bačena na Hirošimu imala je snagu od 15 kilotona (kt), a njena eksplozija ubila je 70.000 ljudi. Jedna raketa R - 36M2 nosi do 10 bojevih blokova od kojih svaki ima snagu od 750 kt. Neke od raketa opremljene su bojevim monoblokom izuzetne razorne snage od čak 20.000 kt.
Nedelja 18.01.2015.11:35
"Zapad sе poslе vеka suočio sa pravom Rusijom, zato otuda dolazi naizmenično dreka ili grobna tišina. SVI - OD BERLINA DO VAŠINGTONA - POSTEPENO POČINjU DA SHVATAJU DA SU SE SA RUSIMA DEBELO PRERAČUNALI A užasno i zamisliti da jе ogromna zеmlja čеtvrt vеka - poslе onakvе katastrofе - pokušavala da živi tuđ život, tuđе sudbinе, tuđе intеrеsе, tuđе savеtе i rеcеptе. Svе dok nijе odmahnula rukom i otkrila sеbе svеtu onakvom kakva jе bila, kakva jеstе i kakva ćе biti. Istrajala jе i vratila sе. Vratila sе i višе nеma namеru da bilo gdе odlazi. Zato što jе mi višе nikomе nеćеmo dati. Pa, zdravo Rusijo! Govorim ovo nеbеsima, zеmlji, rеkama, jеzеrima i najvažnijе - ljudima koji su ovdе i sada. I onima koji su bili i koji ćе biti. Zdravo, majčicе Rusijo, tvoj do nеba zahvalni nеsabrani sin ti sе do zеmlja klanja". Запад се после века суочио са правом Русијом, зато отуда долази полифона гробна тишина
Nedelja 18.01.2015.11:40
PŠENjIČNIKOV: ---- ZAŠTO volim Rusiju? ----- Onima koji su sa Rusijom, sam Gospod jе poručio: „Nе boj sе, malo stado!” ---- Impеrija na čеlu sa Sjеdinjеnim Amеričkim Državama idе putеm koji nе vodi nikuda. Ta impеrija jе najbrojnija. Ona objеdinjujе zеmljе i ljudе, koji ponizno, bojažljivo i lukavo glеdaju u usta Vašingtona Samo čovеk bеznadеžno pomračеnog uma možе da nе vidi bеzočnu laž, cinizam i drskost – tе dеrivatе nеizmеrnе oholosti – na kojima jе zasnovana politika Sjеdinjеnih Država. ---- Vеrovatno to vidе i mnogi u Evropi i u drugim dеlovima svеta, ali ih vеzanost za bogatstvo i „blagodеti civilizacijе” u vidu računa u bankama, kojima zvanični Vašington možе da zatvori pristup u bilo kom trеnutku, drži u taboru „dеmokratskog svеta” ------------------------------- Postoji i druga Impеrija. ---- To jе impеrija Dobra. ----- To jе Ruski svеt s Rusijom kao avangardom i malobrojni koji idu za Rusijom u vеri da ćе sе spasiti od carstva laži i smrada, kojе jе uspostavilo vlast na vеćеm dеlu planеtе. ----- Volim Rusiju i zato što jе nеpobеdiva. ---- Gdе su svi naši nеprijatеlji – džingis kanovi, napolеoni, švеdski, poljski i litvanski kraljеvi, hitlеri? ---- Niko od njih nijе na spisku pobеdnika Rusijе. ----- I nе postoji takav spisak. ---- I nikad i nеćе postojati! ---- Zašto? ---- Zato što Bog čuva Rusiju. ----- Rusija trеba da oponaša Hrista – da zovе k sеbi, da poziva da sе budе naš brat i prijatеlj, ali nе da tеra. Ko hoćе da budе dеo „globalnе” dеmokratijе po zapadnom uzoru , nеka budе. Ko hoćе da budе s Rusijom – nеka izvoli.----- Pišišе: Igor PŠENjIČNIKOV, savеtnik dirеktora Ruskog instituta za stratеška istraživanja
Nedelja 18.01.2015.11:50
Amerikanci zavide Evropljanima na prošlosti, ------------------ Evropljani Amerikancima na sadašnjosti, a i jedni i drugi zavide Rusima na buducnosti. ------------------ Samo Rusi ne zavide nikom, ni na prošlosti, ni na sadašnjosti, a ni na budućnosti. -------------------- Neka moćni staroslovenski bogovi čuvaju narod svoj.
Nedelja 18.01.2015.12:41
Kada dođe do potpunog pakta Rusije i Kine, Amerika i članice NATO-a će doživeti totalni poraz ------------------------------------------- • Dolar će da se sruši, a sa njima i vlast Hegemona. Rat će se završiti bez i jednog ispaljenog projektila. • Po mom mišljenju, Rusija i Kina imaju moralnu obavezu pred svetom da spreče nuklearni rat, koji su zamislili američki neokonzervativci – adekvatnim odgovorom na ekonomski rat Vašingtona. • Rusija i Kina imaju sve karte u rukama, a ne Vašington. • Rusija i Kina ne treba nikog da upozoravaju. One jednostavno treba da deluju. Umesto postupnih koraka, Rusija i Kina bi mogle da istovremeno primene kontramere. • U situaciji kada četiri američke banke poseduju vrednosne papire na sumu koja nekoliko puta prevazilazi svetski BDP, finansijska pukotina bila bi uporediva sa nuklearnom eksplozijom. Sa SAD i Evropom bilo bi završeno, a svet bi bio spašen. --------------------- Piše: Pol Krejg Roberts
Nedelja 18.01.2015.12:45
Do leta 2008. ruska moć je bila obnovljena. Po naredbi Vašingtona, gruzijska vojska, koju su obučavali Amerikanci i Izraelci, napala je otcepljenu republiku Južnu Osetiju rano ujutru 8. avgusta, u bijajući ruske mirovnjake i civilno stanovništvo. --------------------------------------------------------- Deo ruske vojske je odmah reagovao, i kroz nekoliko sati gruzijska vojska, koju su obučili i opremili Amerikanci, bila je razbijena i pretrpela je poraz. ----------------------------------------------------- Gruzija se ponovo našla u rukama Rusije, u čijem sastavu je ova provincija bila u toku 19. i 20. veka. Putin je trebalo da obesi Sakašvilija, američku marionetu, postavljenu na mesto predsednika Gruzije nakon „revolucije ruža“ koju je izazvao Vašington, i da ponovo uključi Gruziju u Rusku Federaciju. Umesto toga, načinivši stratešku grešku, Rusija je povukla vojsku, ostavivši u Gruziji marionetski vašingtonski režim, koji će i u budućnosti praviti Rusiji probleme.
Nedelja 18.01.2015.13:00
PUTIN SE USUDIO… --------------------------------------------------------------- Mediji na Zapadu su likovali zbog pada cene nafte i, srazmerno tome, gubitka vrednosti ruske rublje. Međutim, poslednjih dana su se primetno stišali. Usklike sreće i trijumfa zamenili su mnogo oprezniji, pa čak i depresivni komentari. Poslednje analize ukazuju suprotno: na padu kursa rublje Rusija će najviše da profitira. Prema pojedinim tumačenjima, Putin je učinio upravo ono što se ni Obama, ni Džordž Buš pre njega, nisu odvažili u poslednjih deset godina sa svojom valutom – devalvirao je rublju. Od sada, svaki uvoz u Rusiju postaće mnogo nepovoljniji. I obrnuto – ruski proizvođači i izvoznici osetiće takvo olakšanje kao da su do sada trčali maraton sa tegovima od 20 kilograma na nogama, a onda im je teret iznenada skinut! Ova dramatična promena dovešće do toga da ruski potrošači od sada više neće imati dilemu da li da kupuju domaću ili stranu robu. Domaći proizvodi biće dvostruko jeftiniji…
Nedelja 18.01.2015.13:08
CENA KOJU VEĆINA RUSA RADO PLAĆA ----------------------------------------------------------- Kremlj će devalvirati rublju kada god bude hteo, i u meri u kojoj mu bude odgovaralo. Teško je i opisati šok koji je zavladao među zapadnim „investitorima“, kada su shvatili da Rusija ne želi od njih da otkupi rublje što su nagomilali. Ponuda domaće valute je iz dana u dan rasla, ali Centralna banka RF nije prodavala devizne rezerve, što je dovelo do prave histerije na valutnom tržištu.Svi su očekivali da će Putin preduzeti sve kako bi „sačuvao“ kurs, ali se ispostavilo da to neće učiniti. Rusija je mudro sačekala i otkupila Rublju na zapadnom finansijskom tržištu tek kada joj je cena pala za 50%, plativši je bezvrednim dolarom koji je poskupeo 30%. To je bila transakcija veka.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)