Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 19.12.2014.
08:39
M. Stanimirović - Vesti A
Princ Aleksandar Karađorđević posetio je u Užicu Prvu osnovnu školu kralja Petra Drugog koja ove godine proslavlja 130 godina postojanja, a već deceniju nosi ime prinčevog oca. Tom posetom izbegnut je sramni skandal, pošto su nastavnici zapretili da će da promene naziv škole ukoliko ih prestolonaslednik ne poseti, o čemu su "Vesti" pisale.
Petak 19.12.2014.10:01
Британија је после скидања Слободана Милошевића послала у Србију принца Александра Карађорђевића како би Србија постала краљевина.Александар Карађорђевић је дошо у Србију 2000.год.а ш,и,п,т,а,р,и су прогласили независност Косова 2008.год.зато тада Александар није реко ш,и,п,та,р,и,ма:"Ш,и,п,т,а,ри Косово је Српско и моје а не ваше".Зашто Карађорђевић не укине Босански језик у Санџаку или да укине Албански језик у Бујановац,Прешево и Медвеђа.Зашто Карађорђевић не укине мађарски језик .Дали Карађорђевић плаћа струју и комуналије у Београду ???
Petak 19.12.2014.10:42
Iz ovoga se vidi da komunisti i dan danas zele da upravljaju Srbijom,te sada imaju Kraljevsku porodicu kao razlog za kritiku,a pritom zaboravljaju koliko su Princ i Princeza do sada pomogli svuda i svagde iz dana u dan,tj,donacija tu,donacija tamo,svuda i koliko mogu a stvarno kad covek dobro razmisli dobro je sto takve licnosti imamo u nasoj sredini.A prica o pokradenom zlatu je cista komunisticka propaganda,copo(tito) je to vrlo dobro upotrebio dabi se dokopao vlasti posle zavrsetka II svetskog rata, i tako 60-tak godina svojom diktaturom najvise zla nanio Srbiji i Srbima,koji nisu bili na bjegovoj strani.Na kraju,svima koji danas slave neka je Sretna Slava Sveti Nikola.
Petak 19.12.2014.10:53
Gde je zlato Kraljevine Jugoslavije : Društvo : POLITIKA .politika.rs/rubrike/.../Gde-je-zlato-Kraljevine-Jugoslavije.lt.html Ово ти је доказ да је злато однешено из Србије у Британију.Кажеш Карађорђевић даје донацију многима.А чије то паре даје Карађорђевић,дали су то Карађорђевићеве паре или државне паре ???
Petak 19.12.2014.11:25
Dosta bre copine propagande,procitaj nesto drugo a ne samo copinu istoriju,naravno da je on to uradio kako njemu odgovara ali postoji i druga strana o kojoj ti veze nemas.
Petak 19.12.2014.11:31
A u copinom kovcegu,koji je doskora bio tajna ipak je nadjen nakit Blazenopocivse Kraljice Marije,to sigurno nisi do sada ni znao niti te je to interesovalo.To je danas istina koju svako zna,samo ti izgleda ne.
Petak 19.12.2014.10:59
On nije legitimni prestolonaslednik, jer je njegov otac Kralj u egzilu obdicirao i preko radija porucio da se JVuO stavi pod komandu titovih partizana.time je načinio izdaju i odreko se prestola. legitimni naslednici su sinovi Princa Tomislava.
Petak 19.12.2014.14:23
'Gde je lesina, tu ce se i lesinara skupiti', rekao je Isus. A vecih lesinara i upropastitelja Srbije od Karadjordjevica nema. U satiranju Srba bili su efikasniji i suroviji cak i od komunista. Kite nas nazivima nasih najvecih dusmana i sto je najcrnje vec u skolama srpskoj deci namecu svest da je Srpska istorija pocela sa Karadjordjevicima. A ona prestade sa Karadjordjevicima jer ce Srbija po njihovom dolasku na vlast nestati sa svetskih mapa i probuditi se u teskoj agoniji u kojoj je pripadnik ove lesinarske sorte i dalje nadlece. A imena skola poput 'Car Dusan', 'Stefan Nemanja (srpski drzavotvorac)', 'Despot Stefan', 'Milos Obrenovic', retko ima ili nema uopste jer ne da Engleska Kraljica. Moze samo loza ovog engleskog mornarickog oficira i cercilov vanbracni bravar.
Petak 19.12.2014.14:43
U prilog napisanom ide i tuzna prica o princu Slobodanu Jakovljevicu. Ta prica je na zalost nasa prica. Covek je na vrhovnom sudu Srbije dokazao da je direktni naslednik Milosa Obrenovica a danas ne moze ni da se cuje ni da se vidi. Jednom dokazes da si princ a onda nestanes? Zasto? Nisam siguran ali to je verovatno iz onog istog razloga iz kog je ovo prezime zabranjeno u prestonici: ni jedna ulica ne nosi ime Obrenovica (iako sve najvece i dalje nose njihova imena), iz kog se ni jedna skola u Beogradu ne zove imenom njegovog velikog dede, iz kog njegov muzej nema ni jednu naznaku da je njegov i iz kog cak i kisela voda sa imenom njegovog cukundede nema dedinu sliku. Ovaj skromni inzenjer se primirio u svom malom stanu na Vozdovcu i cuti. Jel ceka mozda da ga neko pozove? Mozda, no meni se cini da ceka da ga nikad niko vise ne pozove jer se tako ponasa covek kome je prećeno. Covek koji je dokazao da su engleski placenici uz pomoc svojih piuna Karadjordjevica pogubili preko 200 pripadnika srpske kraljevske familije Obrenovic, poslednje legitimne Srpske dinastije, iako zvanicni policijski izvori tvrde da je pobieno njih 140. Ono sto su komunisti u Rusiji uradili Romanovima, to su Karadjordjevici uradili Obrenovicima. Danas kada citave porodice udju u kola i nikad vise ne izadju a stariji ljudi se cesto prevrnu preko balkona, cutanje ume da bude zlato. A u Srbiji okupacija i dalje traje.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)