Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 07.12.2014.
16:33
Beta A
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi bilo veoma štetno ukoliko se ne realizuje projekat Južni tok, jer bi Srbija ostala bez alternativnog pravca za dovod gasa.
Nedelja 07.12.2014.16:43
Svaka neznalica danas sem tebe u Srbiji zna da bez južnog toka i Rusije Srbiji nema razvoja ali DAČIĆ VUČIĆ I NIKOLIĆ izdajnici prodaše i južni tok i SRBIJU.
Nedelja 07.12.2014.16:49
Nema laternativu ovo, nema alternativu ono... ... ... Hebes takvu "vlast" koja vecito "nema alternativu"!
Nedelja 07.12.2014.16:55
Ko u svom zivotu "nema alternativu", taj je dogurao do kraja zivota. Politika bez alternative nije politika. To je diktat koji stalno prihvatas. Ovo se narocito vidi kroz vazeci aksiom u ovom ostatku Srbije - "EU nema alternativu!" Dakle, medju Srbima nista novo - "Srbija na EUropskom pRutu!!!"
Nedelja 07.12.2014.16:56
Denis Maksimov iz Instituta za istraživanja konkurentnosti u evroazijI. Evropa je najbolji klijent Moskve. Plaća gas unapred .. Evropa je najbolji klijent Moskve. Plaća gas unapred i po visokim cenama. Stoga je teško naći alternativno tržište gde bi se mogla ostvariti zarada kao na starom kontinentu Posle odluke o obustavljanju ovog projekta, Rusija će morati da revidira svoje dugoročne planove i potraži alternativna tržišta za svoju energiju. Okretanje ka Kini je jedna od opcija, ali njeno tržište je veoma komplikovano. U Kini žele niske cene gasa i dugoročne ugovore o snabdevanju.
Nedelja 07.12.2014.21:51
Ako bude po Putinovom, SCO ne bi samo bio rival NATO-u, već bi mogao i da stvori novu finansijsku strukturu koja bi se direktno takmičila sa MMF-om i Svetskom bankom. Nova razvojna banka (ranije poznata kao BRICS banka), koja je kreirana prošlog leta u Brazilu, bila je prvi korak u tom pravcu. Upravo to bi moglo da svrgne američki dolar sa pozicije svetske rezervne valute, što bi imalo opasne posledice po američku ekonomiju. Veruje se da je to i Putinov konačni cilj: da pokrene napad na dolar koji će SAD spustiti na nivo obične nacije, dok će u međuvremenu podići svoju domovinu na što viši nivo.
Nedelja 07.12.2014.21:56
Kоlumnistа uticајnоg nеmаčkоg nеdеlјnikа Јаkоb Аugštajn: „Zаpаd је bаgаtеlisао intеrеsе Rusiје. Zа pоvrаtаk nаzаd је isuvišе kаsnо. Uprkos pritisku Zаpаdа, Rusiја nеćе izmеniti pоziciјu pоvоdоm Ukrајinе – оcеniо је pоznаti nеmаčki nоvinаr, kоlumnistа uticајnоg nеdеlјnikа Der Spiegel Јаkоb Аugštајn. „Аngеlа Меrkеl gоvоri ruski i znа tu zеmlјu. Оd svih zаpаdnih držаvnikа, оnа nајbоlје rаzumе ruskоg prеdsеdnikа. А pоštо је tаkо – stvаri su utоlikо gоrе. Јеr, kаkvа је tо diplоmаtskа kаtаstrоfа: zа sаmо gоdinu dаnа sе strоvаliti оd mајdаnа dо nоvоg hlаdnоg rаtа”- nаpisао је Аugštајn. Pа оdmаh nаstаviо: „Zа Vlаdimirа Putinа је svе оčеvidnо: Zаpаd је dеcеniјаmа, аkо nе stоlеćimа,
Nedelja 07.12.2014.22:01
imао zа cilј dа оgrаdi Rusiјu. То је оn i rеkао u svојој pоslаnici pаrlаmеntu”. Аugštајn је pоdsеtiо svоје čitаоcе dа је Putin citirао upоzоrеnjе ruskоg filоzоgа Ivаnа Ilјinа dа је cеlа istоriја Rusiје „istоriја dugоtrајnе nаciоnаlnо nеоphоdnе оdbrаnе”. Kоlumnistа Der Spiegel је nаglаsiо dа је tа misао „tuđа Аngеli Меrkеl”, pа pоdvukао: „Оnај kо, kао i dоsаd, smаtrа dа ćе Putin izmеniti pоziciјu – tај ništа niје shvаtiо!” Nа krајu је upоzоriо izоlоvаnа i еkоnоmski pоdrivеnа Rusiја „nеćе biti dоprinоs еvrоpskој bеzbеdnоsti” i zаklјučiо: „Zаpаd је bаgаtеlisао intеrеsе Rusiје. Zа pоvrаtаk nаzаd је isuvišе kаsnо
Nedelja 07.12.2014.19:31
ma mi smo maleri ko nacija, i kad se ukaze mala neka prilika za nasu korist,uvek se desi nesto i bude spreceno da se realizuje.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)