Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 05.12.2014.
05:41
B. Đokić - Vesti A
Direktora srpske policije Milorada Veljovića neki mediji prozvali su za vezu s nedavno uhapšenim tajkunom Miroslavom Bogićevićem zbog toga što je njegov sin Nemanja od 2011. do kraja marta 2013. radio u Farmakomu, jednoj od firmi uhapšenog biznismena. Veljović nije demantovao ove tvrdnje, već je objasnio da je na njegovo insistiranje sin napustio tu firmu kad je počela istraga Bogićevića.
Petak 05.12.2014.06:46
Покрет ДВЕРИ сматра да је недопустиво да у правосудном систему Републике Србије, дуже од једне деценије функционише Тужилаштво за ратне злочине као тужилаштво посебне намене, јер су сва виша тужилаштва у Србији способна да врше кривично гоњење учинилаца осумњичених за извршење ратних злочина и других повреда међународног права.Покрет ДВЕРИ је забринут због чињенице што Тужилаштво за ратне злочине веома споро и готово невољно процесуира учиниоце ратних злочина и других кривичних дела којима су извршене повреде међународног права на штету Срба.
Petak 05.12.2014.08:02
Ko kaže da Šešelj neće sa Dverima ? Zvao je Boška Obradovića i Vladu Glišića da se učlane u SRS ! Dverima se samo može zameriti saradnja sa DSS-om ? Mada - ko zna... vreme će mnogo toga pokazati... Osim jedne stvari - a to je da su Dveri "zapadni" igrači... NIKAD BILI NITI ĆE BITI...
Petak 05.12.2014.09:07
Da li će se učlaniti Glišić i Obradović u SRS ? NEĆE JER SU SUJETNI . VERUJEM DA NISU ZAPADNI IGRAČI ALI BI ONI DA PREDVODE OPOZICIJU IAKO NEMAJU NEKO UPORIŠTE I GLASAČKOM TELU . SVI SU SUJETNI A TO NAS SVE SKUPO KOŠTA . POSLE RASPADA DSS OSTAJE JEDINO SRS I DVERI KAO IZBOR ZA NORMALNE U SRBIJI . SVE DRUGO SU JAJARE I IZDAJNICI .
Petak 05.12.2014.09:01
KAKVE VEZE IMA ŠTO JE VELJOVIĆEV SIN RADIO KOD BOGIĆEVIĆA ? BOGIĆEVIĆ JESTE ZATVOREN ALI ISTO TAKO ĆE BITI PUŠTEN KAO I MNOGI PRE NJEGA . UOSTALOM KO JE U SRBIJI OSUĐEN OD VUČIĆEVOG PRAVOSUĐA DO SADA ? NIKO . SVE JE OVO PREDSTAVA ZA GLUPI NAROD .
Petak 05.12.2014.12:38
Bogami ovde nesto jako jako smrdi bice da je i ovaj povezan sa krimosima kao i Dacic,Dinkic a ima ih jako puno da bi se nabrajalo nista nas nebi zacudilo da je i ovaj direktor policije i njegov sin povezani sa lopovima sacuvaj boze pa kome verovat
Petak 05.12.2014.06:46
У Отаџбинским ратовима деведесетих година је забележено извршење великог броја таквих злочина због којих није подигнута оптужница од стране овог тужилаштва, па тако ови злочини нису ни могли добити судски епилог. Такође, у јавности је већ било постављено питање – ШТА ЈЕ СА СРПСКИМ ЖРТВАМА? – па је више него нужно да сви ово питање изнова поновимо Тужилаштву за ратне злочине и његовом старешини тужиоцу Вукчевићу.
Petak 05.12.2014.06:46
Покрет ДВЕРИ сматра да је недопустиво да у правосудном систему Републике Србије, дуже од једне деценије функционише Тужилаштво за ратне злочине као тужилаштво посебне намене, јер су сва виша тужилаштва у Србији способна да врше кривично гоњење учинилаца осумњичених за извршење ратних злочина и других повреда међународног права.Ово тим пре, што се коначно утврђивање кривице, али и истине о догађајима из прошлости не може обавити занемаривањем чињенице да су у Отаџбинским ратовима деведесетих година злочини вршени и над српским народом, почев од насилне сецесије у бившој СФРЈ, па закључно са агресијом на СРЈ, те сецесијом и окупацијом Космета.
Petak 05.12.2014.06:47
Чињеница је да је несавестан, нестручан и плаћенички рад овог тужилаштва нанео ненадокнадиву штету Републици Србији, као и да је ово тужилаштво у неколико последњих година постало орган у канџама политике, посебно имајући у виду чињеницу да је рад овог тужилаштва и његово финансирање, у одређеном делу, под директном контролом западних амбасада у Београду и одређених америчких организација и служби.Стога, Покрет ДВЕРИ сматра да ово тужилаштво својим поступањем спроводи сумњиву и селективну политику кривичног гоњења, и да је као такво продужена рука Хашког трибунала и средство трибунализације српског правосуђа.
Petak 05.12.2014.06:47
У том смислу нас посебно забрињавају јавни наступи и изјаве тужиоца Вукчевића, који својим јавним држањем и садржином својих излагања, пре подсећа на политичара, него на тужиоца чија је основна дужност да гони учиниоце ратних злочина. Такође, како је Тужилаштво за ратне злочине наслеђе жуте диктатуре која је утемељила и започела уништавање српског правосуђа, Покрет ДВЕРИ сматра да је неопходна смена тужиоца Вукчевића, затим хитна законодавна реформа ове материје којом би било укинуто ово тужилаштво посебне намене, као и посебно Одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду.
Petak 05.12.2014.06:47
Ваљана реформа правосуђа не може бити спроведена у постојећем организационом амбијенту, јер ово тужилаштво посебне намене поступа као орган политике и функционише као системски агент страног утицаја у Србији, па зато и постављамо питање режиму – ЧИЈЕ ЈЕ ТУЖИЛАШТВО ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)