Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
51
Nedelja 30.11.2014.
17:14
Telegraf A
Poznato je da je Rusija jedna od najvećih vojnih sila na svetu, a ovaj video je samo još jedna potvrda toga. Video-simulacija delovanja ruske mornarice, izazvaće strahopoštovanje svakome ko ga pogleda. Naročito rivalima Rusije.
Nedelja 30.11.2014.17:28
Хехехе.... Мора да Руси нису "прави" Православци кад нису више у фазону да окрећу "други образ" ?? С вером у Бога и пропелер ракетле ?
Nedelja 30.11.2014.18:53
Опет су погрешили ови новинари, кажу "Na snimku se vidi skoro sve čime moderna ruska mornarica raspolaže" а на снимку се виде тек два типа ракета (Калибр и Брамос) поред мноштва других. Вероватно су их збуниле могућности супермоћне ракете Калибр (Клуб) која има неких 10.-ак подваријанти за дејства по бродовима, подморницама, копненим циљевима... За показивање свега чиме располаже модерна руска морнарица треба минимум 3-4 дана а не 3:35 минута. :)
Nedelja 30.11.2014.20:05
Вероватно свакодневно прелиставаш штиво из ове области па си закључак изнео сходно тим сазнањима?
Nedelja 30.11.2014.20:22
Може бити да си на друге начине упућен у тематику али рећи за војску која држи сам светски врх (затим неколико места ништа па тек негде на 5-6 позицији Кинези...) да је очајна ?! За војску која је у области против-бродске борбе топ класа или ти "стате оф тхе арт" рећи да је очајна није баш мудро. Поређења ради слободно се може рећи да су Руси у овој области исто што и Амери, Немци, Италијани и Јапанци у ауто индустрији и то скупа.
Nedelja 30.11.2014.21:21
nisam rekao da je ruska vojska očajna nego putin sa svojim cirkuskim predstavama, a to da "ruska vojska drži sam svetski vrh, pa onda par mesta ništa, pa kinezi" je vic i ne zaslužuje odgovor.
Nedelja 30.11.2014.22:15
Енгеле, колико видим и ја и ти као и већи део колега смо функционално писмени! Дакле сматрам да није потребно да у свакој реченици наглашавам "фабулу радње" - овога пута она се односи на противбродску борбу и ње сам се стриктно држао. Свакако да не би имао шта да одговориш са тако парцијалним читањем а вероватно и поимањем. 1. Путин нема везе са овим промотивним видеом 2. Руска војска држи сам светски врх у области противбродске борбе, па пар места ништа, па онда војска ПРЦ, па остали :) !!! Веровао или не чак и један Иран (ако ћемо да цедимо комарца онда Оружане снаге Исламске Републике Иран ) је испред свих нато чланица у овој области.
Nedelja 30.11.2014.20:15
Ocajnost Amera i NATO je dovoljno dokazana i pokazana i bez ovakvih simulacija. Zamisli koliko ste ocajni da morate da placate ISIS za prljave poslove. :))
Nedelja 30.11.2014.19:59
Drugi obraz se okreće samo onda kada si toliko superioran (moralno, kulturno i fizički) u odnosu na tvog trenutnog protivnika, i čega je i on svestan, i na taj način ga pobedjuješ i poniživaš, nudeći mu i drugi obraz ! PS. Ovo pričam iz iskustva i glave, ne iz knjiga.
Nedelja 30.11.2014.17:32
Najlepsa demonstracija ljubavi prema Srbima bi bila vracanje loze Nemanjica koju MOZDA Rusi cuvaju. Karadjodjevici engleski, Obrenovici nemacki, bio bi red na Ruse. Tita i ateizam da ostavimo katolicima. Komunizam ili internacionalni socijalizam, kao i nacizam ili nacionalsocijalizam se idealno uklapaju u njihov fausticki nacin ispovedanja vere. Pravoslavlje je svoju gresku naucilo.Graditi prijateljstvo sa iskrenim vernicima, u koje sigurno ne ulaze talamudisti, jezuiti i vehabisti. Neka nam vrate kralja, a mi da prihvatimo Cara. Caru carevo, Bogu bozije. Amin.
Nedelja 30.11.2014.19:43
Ajde....ja sam misleo od tvojih katolika i belorasista. Fausticke EUrupe koja se odrekla Boga jos davno, ustvari nije ga nikad niti znala. Nakon sta se se spustise iz vuk...je...ina severa i ubijanja izmedju sebe, dokosurise ono malo Kelta sta osta posle njima bliskih srodnika Rimljana tzv Romana. Nakon 1000 godina mraka, dolazi renesansa u kojoj vladaju toltalitarne monarhije, a u humanizmu kako rece Kant i Nice nema mesta za Boga. Toliko mrzis pravoslavlje da si oboleo covece. Badava sve knjige, refernce. To se ne uklapa u tvoj rob...ski nacin zivota pun predrasuda. Tipican si primer perfidnog go...eta zapada.
Nedelja 30.11.2014.19:59
Ne zaboravi da su svi talamudisti preobratili u katolike i sunite i postali najveci zlikovci u istoriji cije korene do danas vucete-Lojola, Weishaupt, Zevi i dr, ne u pravoslavlje i siite. Da li je pravolsavlje teralo druge ognjem i macem?
Nedelja 30.11.2014.20:19
ne znam kakve veze ovo tvoje besmisleno trkeljanje ima sa onim što sam ja napisao i po čemu si zazaključio da ja mrzim pravoslavlje i da su katolici "belorasisti"? to je verovatno samo tebi logično...
Nedelja 30.11.2014.20:02
Izvini ali to je uglavnom netacno. Tito je kod Rusa vukao bukagije na robiji a Staljin je poslao svog najodlikovanijeg generala NKVD-a da ga ubije jos 1941. Drugi put se naostrio za vreme Rez.Informbiroa i rokno bi ga da nije bilo Amerike i Engleske. Ove iste zemlje su ga u Dr.sv.ratu naoruzale, podrzale i dovele na vlast zasipajuci ga za njegovu poslusnost dolarima za sve vreme njegova zivota. Sa Cercilom ima vise slika nego sa Jovankom. Pozdrav Srbinu Engelu, nosiocu gvozdenog krsta za hrabrost u borbi protiv rusofilstva.
Nedelja 30.11.2014.20:47
Moja verzija je da je Broz zarobljen na istocnom frontu, da je Mustafa Golubic dosao po nalogu Staljina da ga likvidira u Beograd 1941.godine i da bi to uradio da ga Gestapo nije kokno, potom da postoji brdo titovih slika sa Cercilom i ni jedna sa Staljinom cime obiluje i sam internet, potom da su u operacijama protiv titovih partizana poput Konjickog skoka zarobljavani iskljucivo engleski oficiri od strane Nemaca (nikada ruski), onda i da je Cercil otvoreno priznao kako su ogromnim parama i novcem podrzali Tita sve vreme rata u Jugoslaviji i da je SFRJ non stop dobijala americke dolare za svog postojanja? Ti mladicu, sa tako konciznim i razloznim odgovorom mozes da odbranis svaki stav.
Nedelja 30.11.2014.21:06
to od informbiroa pa nadalje je druga priča i naravno da se špijun ili agent neće slikati sa onim ko ga je poslao...ti stvarno veruješ da je tito nakon dolaska iz sssr-a slučajno osnovao komunističku partiju i da nije imao podršku od staljina za uvođenje komunizma u jugoslaviju?
Nedelja 30.11.2014.21:18
Verovanje je jedno a istorijski podaci su drugo. Sto se tice njegove spijunske aktivnosti, postoje razne teze i izvori ali kao i vecina vrsnih spijuna nije iskljuceno da je saradjivao sa svima. Ovo pak sto sam ti ja naveo su istorijske cinjenice, dostupne svima, druga je stvar sto se to tebi ne svidja jer se ne uklapa u tvoja verovanja. Auf Wiedersehen!
Nedelja 30.11.2014.19:54
Jedan od najvecih i najbesmislenijih stereotipa je da su Obrenovici 'nemacki' u bilo kom dinastickom kontekstu. Da li znas da je vladar koji je imao verovatno najcvrsce veze sa Becom bio Kralj Petar I? To nije bilo nista neobicno, njegov deda Karadjordje je bio austrijski podoficir. Nemanjici nisu imali ama bas nista sa Rusima, vise su imali sa Nemcima. Obrenovici su istorijski ubedljivo najruskija dinastija, pocevsi od Knjaza Milosa pa do Kralja Milana kojeg je rusofilstvo kostalo dobrog dela Srbije, jer je Rusija tog vremena zaustavljala ekspanzionisticku srpsku drzavu i okretala Bugare protiv nje, sto su svi videli sem zaludjenog Kralja Milana, zaludjenog Rusima i svojom zenom Ruskinjom
Nedelja 30.11.2014.19:57
Bas zato sto Nemanjici nisu bili nikoja druga do srbofilska dinastija, imali su ubedljivo najvise uspeha. Hladne glave, manirom najvecih rimskih vladara, sirili su Srbiju uspesno i nezaustavljivo vekovima.
Nedelja 30.11.2014.20:14
Hvala na komentaru prof. U svakom slucaju cistu lozu nece vise da vidimo, a i Nemanjici su bili delom pozenjeni sa evropskim snajkama. Dugo vec Evrope nema, EUrupa vlada i to bas preko Nemacke . Sad ko stoji iza koga, to je druga stvar. Ali uveren sam da i germanska kraljevska familija u Londonu i Merkel ne misle pozitivno o Srbima. Jednako kao i o Rusima. Koncept Trece Srbije i Rusije sa neutralnim Nemcima je nemoguc. Pitanje je zasto su Rusi okretali Bugare protiv nas ako je Obrenovic bio rusofil? Takodje koliko je kralj Milan radio sa Nemcima da minira Francuze na Balkanu? Kao i u kojem kontekstu Turci postaju saveznici Nemcima?
Nedelja 30.11.2014.20:33
Evo odgovora po redu: 1.Milan na zalost nije radio sa Nemcima da minira Francuze na Balkanu. Na zalost, jer su Francuzi ceo XIX vek i pocetak XX bili turski saveznici. To vazi i za oba Srpska ustanka gde su porazili karadjordjeve ustanike u Herceg-bosni upravo svojom tada najsmrtonosnijom artiljerijom, ratujuci sa Turcima. 2.Rusi su tada bili protiv Srbije zato sto im nije odgovarala jaka Srbija. Nasi istoricari iz vremena Karadjordjevica priznaju da je to zato sto Srbi nisu pogodnio tle za pouzdanu rusku guberniju. Kako govore ruski savremenici tada, Srbi su za razliku od Bugara bundzije i slobodoljubivi, napadaju i mnogostruko jaceg da ne bi robovali. Takav narod ne odgovara ni jednoj sili
Nedelja 30.11.2014.20:38
3.Sto su Nemci saveznici Turcima? Ovde vec brkamo pojmove. Mi nismo robovali tim Turcima 500 godina,, nego Osmanlijama, saviznicima upravo Engleza i Francuza. Kad si kod saveznistva, znas li da su Nemci i Rusi kroz gotovo ceo XIX vek bili saveznici dok su sa Francuzima i Englezima kao i Osmanlijama naravno bili neprijatelji? Znas li da je 'Trojecarski savez', savez Rusije, Austrijje i Nemacke stvoren upravo zbog toga da bi Nemacka predsedavala sporovima Rusije i Austrije? Velika sila poput Rusije nikad nije imala saveznike u Evropi ali se moze reci da su joj Nemci do I Sv.rata bili ubedljivo najmanji neprijatelji.
Nedelja 30.11.2014.20:40
Cak su se dinasticki mesali i na nemackom dvoru je bilo dosta ruske krvi kao i obrnuto. Sta je bilo posle maestralnom igrom Engleza, to je druga prica a ovo danas je samo njen nastavak. Veliki pozdrav!
Nedelja 30.11.2014.21:29
Prihvatam da su Englezi i Francuzi bili saveznici Turcima i Osmanlijama. Ratovali su sa njima u 20 veku na BI kako bi pod kontrolu stavili iste rezime za koje se sada bore. Ono sta je cudno niti jedan nije nositelj Svetog rimskog carstva, ali Nemci da. Mozda to objasnjava tvoju konstataciju o nemacko-ruskom nenapadnaju do 1 sv rata, vec mesanju familija. Ono sta je istina je da su nas potamanili nad Labem, da su uvek na Slavene gledali kao na neprijatelje. Rusi su dalje, a isto tako Rusi (kao nositelji Vizantijskog nasledja) su pomesani i sa Franczuzima i Englezima. Mislim da sve imperije imadu cilj siriti se.
Nedelja 30.11.2014.21:38
Ne verujem da bi Rusi bili bolji s Bugarima, da mi nismo bili dobri sa Nemcima u ono vreme. Takodje ruskoj imperiji blizi bivaju Bugari kroz bracu na Volgi. Nakon iskustva u 20 veku, ne. I zasto se nisu trebili Bugari kao vec rusofili vec Srbi od strane Nemaca? Pa nije valjda da su toliko naivcine pa ih sve nagovorise Englezi i tzv masoni Mislim da svi oni imadu svoje interese, a nemacki je kolonizirati istok, posto u vreme kolonizacije bivaju podeleni. Ujedinjenjem i razvojem industrije, odlucise krast sirovine na istoku.Otuda i opravdanje da su arijevci. Takodje sirenje katolicanstva je u interesu papstva kojeg nose. To nisu sirili niti Napoleon niti Englezi.
Nedelja 30.11.2014.21:57
Sta se tice Trojcarskog saveza imas pravo da je to savez koji je omogucavao balans interesa Beca i Petrograda, ali takodje i nemacki interes za prugu prema BI, preuzimanje vodstva nad Germanima, i naravno sprecavanje revolucije slicne Pariskoj komuni nakon ujedinjenja. Takodje Nemci idu na ruku Turcima jer upravo time mi Kauri s kenzom Milanom smo trebali da budemo mirni i ne radimo probleme, a to su im garantovali i Berlin i Bec, kao i Petrograd koji je bio umoran od rata s Turcima i i nije zeleo Nemacku na strani Londona. U tom kontekstu i kazem da su Nemci jedino s interesom bili dobri sa Srbima i Rusima. Zenidbe su prvenstveno produkt malih kraljevstava pre nemackog ujedinjenja.
Nedelja 30.11.2014.22:08
Danas se ujedinjuju interesi i cionista i jezuita i vehabista. Nekad je bilo moguce Rusima da rade balans, danas ne. Nemcima ne treba verovati. I za Srbe ide isto. Cim se maknu Ameri eto Nemaca. Oni su protestanti vecinom i zato nositelji cionistickih ali takodje i latinskih uverenja. Rusi treba da zaborave da ce oni demonstracijama da traze neutralnost od angloasksonaca, za tako sta oni nemaju snage niti interesa. Oni veruju u zemaljski model i ljudske bogove na onoj strani okeana, uljucujuci ostrvo sa nemackom kraljevskom porodicom. Danas im sve sluzbe drze zapadnjaci, a oni i dalje ne odstupaju od svoje predrasude prema Slavenima kao prema nizoj vrsti koja treba da sluzi interese Germana
Nedelja 30.11.2014.22:14
Hvala ti jos jedanput na podeli misljenja, uvek me nateras da razmisljam vise, i da citam vise :-). U svakom slucaju cu da istrazim vise pozadinu Francuza u Bosni. Slazemo se u tome da bi bilo dobro da Nemci zauzmu drugaciji stav, ali mislim da od toga nema nazalost nista. Nece da im pomogne pri odluci i postupcima niti sav pakao dvadesetog veka kojeg su prosli, niti buduci interes puta svile. Tu se razlikujemo, mislim da si ti i dalje optimista, kao i neki Rusi. Ja ne. Veliki pozdrav i tebi
Nedelja 30.11.2014.17:54
Rusija je vojno najaca sila na planeti,to sam isto reko pre neko vece u komentaru,da je suprotno od mog misljenja odavno bih SAD i NATO napali Rusiju,ali nesmeju.zato se sluze ljigavim forama,udaraju sankcije i sl.ali i u tome ce puci,jer vise zavise ekonomski od Rusije nego ona od njih.Zivela pravoslavna Rusija i mi sa njom!
Nedelja 30.11.2014.18:15
Sa ovim ce sigurno osvojiti ceo svet - i sve bazene ! Kada se odrzava svetsko prvenstvo video zabava ???
Nedelja 30.11.2014.18:25
Pa ti si Sad_Evropo stručnjak za te video zabave, zašto nas to pitaš ! Još uvek većina nas zaljubljenika u video igre pamti onu izvanrednu video simulaciju "SPUŠTANJE NA MESEC" - ono je za mene nešto neponovljivo i neizvodljivo čak i sada posle više od 40 god.
Nedelja 30.11.2014.19:08
Tako su mislili mnogi koji su napali Rusiju, kao oni su nista i niko pa im Rusi umarsirali u glavne gradove. Samo glup moze da poveruje u to sto pricaju sad_evropa i ostali bezmozgasi, jer da nije tako odavno bi fasisti sad i evropa napali RUSIJU kao sto su nas i ostale banana drzave po svetu. Dakle ovi skupljaci minusa su ili mnooogoo glupi ili su tu samo da provociraju jer su jadni i iskompleksirani, bilo kako bilo sa njima je zanimljivije, bar nas nasmeju svojim glupim komentarima...
Nedelja 30.11.2014.19:30
u koje su to "glavne gradove rusi umarširali" osim u berlin, ali samo kao jedna od saveznica? možda u london, vasington, paris, tokio, peking...
Nedelja 30.11.2014.19:53
Da u Paris nadam se da si cuo za napoleona koji je imao ambicije pre hitlera da osvoji Rusiju, a ove ostale kurve koje pominjes poucene istorijom nemaju muda da je napadnu, sto je ocigledno.
Nedelja 30.11.2014.23:39
SVI VI STO JEDETE GOVNA I OMALOVAZAVATE RUSKI POTENCIJAL KOJI SE UBRZANO PUNI, BICETE VREMENOM SVE TISI, SAMO DA VAM KAZEM DA NEZNATE SKIM IMATE POSLA, PUTIN ZNA SKIM IMA POSLA, SA CELOM SVETSKOM FINANSIJSKO BANKSTERSKOM MAFIJOM, A I ONI ZNAJU SKIM IMAJU POSLA, A VI OBICNI KURTONI OPET KAZEM, NI IZDALEKA NEMATE POJMA KOLKO CE RUSIJA BITI JOS SMRTONOSNIJA. JEDITE GOVNA!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)