Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 28.11.2014.
13:21
telegraf.rs A
Omiljeni srpski kralj, koga su Srbi zvali jednostavno Čika Pera, bio je unuk Karađorđa i Jakova Nenadovića, ratovao je za Srbiju, sa svojom vojskom i narodom prošao je preko Albanije, a umro je na gvozdenom vojničkom krevetu.
Petak 28.11.2014.13:31
KRALJ pomenuo se a nikada se više ne povratilo vreme ropsva naroda pod Kraljem.
Petak 28.11.2014.13:49
Od svih kraljeva i careva skidam kapu njegovom visočanstvu Petru I i caru Dušanu a sve ostalo FUKARE.
Petak 28.11.2014.16:04
Jedino skidam kapu...Caru Dusanu i Milosu Obrenovicu coveku vladaru koji je vaskrso Srbiju....a ovaj mason Petar on je krenuo u Evropu i sad nas ima 12% manje nego 1903g. kad je on dosao na vlast. Gospodo to je vladar i njegov sin Aleksandar sa njihovim potezima su unistili Srpski narod a posle dokrajacili komunisti....
Petak 28.11.2014.17:46
Ne znam kog je cina gospodin mason koji je napisao ovaj tekst ali je sve manje vise ista prica kao kad pisete o Josipu Brozu, pa nekako ispada da su najvece ubice Srba bile i najomiljenije medju Srbima. Kada reci izvucete iz konteksta, cinjenice mogu da postanu mnogo veca laz nego sama laz. Evo malo podataka koje niste izneli a za koje verujem da bi bilo posteno predociti citaocima: Srpski vojnici nisu izveli zversko ubistvo poslednje Srpske dinastije Obrenovica. U njemu jesu ucestvovali ali u velikoj u manjini. Majski prevrat je bio pravi gradjanski rat koji je kao i na Kosovu 1999. podrzala Engleska i Francuska a izvela nekolicina srpskih oficira, njenih djaka.
Petak 28.11.2014.17:47
U Majskom prevratu je prema policijskim izvorima ubijeno oko 150 clanova porodice Obrenovic, prema princu Slobodanu, 250. A gde su oficiri koji su bili verni zakletvi datoj Srpskom kralju? Kao izgovor, uzeto je to sto je Aleksandar Obrenovic ozenio nerotkinju. Pa sta bi Englezi sada trebali da urade sa svojim princom koji je ozenio ulicnu droplju? U prevratu je direktno ucestvovao Petar Karadjordjevic, kao i u njegovoj organizaciji. Zbog toga ga je sin Aleksandar ucenio i smakao sa prestola pre vremena. Ovaj mason je u Srbiju doneo ideju Jugoslovenstva, otrova smuckanog u Parizu i Londonu, koji je trebao da presudi Srbima za sva vremena. U ovom tekstu cete zapaziti jos jedan falsifikat
Petak 28.11.2014.17:49
Naime, istorijska je cinjenica da su Francuzi bili saveznici Turaka u vreme Kralja Petra i da su ratovali zajedno protiv Srba u Hercegovini i u Bosni. Tekst podvlaci da je Kralj Petar bio oficir francuske vojske i da se u ratovima borio na strani Francuske a ovamo u Hercegovackom ustanku bio na strani Srba, protiv Francuza? Pa sta je onda tu istina? Kao sto rekoh, ako neke cinjenice izbacite iz istorijskog teksta, dobijate ubedljiviju laz od lazi. Evo sta je zaista bilo: Kada je Kralj Milan dogovorom sa Moskvom i Becom tajno slao vojsku u Herceg Bosnu da ratuje protiv Turaka i Francuza, ovaj tzv Kralj Petar je slat po zadatku da minira ustanak pod izgovorom njegovog dizanja.
Petak 28.11.2014.17:50
Koristeci guzvu rata on je produbljavao jaz izmedju srpskih dinastija Obrenovica i Petrovica koje su za vreme Kneza Mihaila sklopile dogovor o zajednickom stvaranju Velike Srpske Unije (kasnije prozvane Velika Srbija). Zato je Knjaz Mihailo ubijen a organizator ubistva je bio otac Kralja Petra u narodu zvan Turski Knez Aleksandar Karadjordjevic zbog cega je i osudjen na robiju. Posle toga ce Englezi nastaviti da ruse projekat Velike Srbije preko Kralja Petra i obecati mu vlast ukoliko istrebi Obrenovice i zatre im trag u Srbiji i stvori Jugoslaviju, zajednicu Srba i njihovih smrtnih neprijatelja
Petak 28.11.2014.17:51
Po zadatku ovaj kralj je poveo Srbe preko Albanije i medju njima velikom vecinom, zene, decu i studente, buducnost Srbije stotinu godina negovanu i stvaranu pod Obrenovicima. Kao sto znamo, odatle se gotovo niko vratio nije. Mislim da nam tako nesto ni Nemci ne bi uradili, mozda jedino ustase i Siptari. Kad smo kod Siptara, pazljivo pogledajte facu ovog tzv kralja. Naime, Vuk Karadzic i Dimitrije Tucovic u svojim izvorima navode da je karadjordjev deda bio Leka Klimenti, Siptar katolik iz Skadra. Zna se da je u to vreme bilo sasvim normalno da Arbanasi katolici pa cak i muslimani ratuju zajedno sa Srbima protiv Turaka, pogotovo u prvoj polivini XIX veka kada niko vise nije mogao da podnosi
Petak 28.11.2014.17:56
zulum propadajuceg Osmanskog carstva koje je pljackalo i otimalo gde je stiglo. Klimenti su plemenski ekvivalent Keljmendija u islamskoj varijanti, pa mnogi istoricari smatraju da je odatle i dosao (samo)ubilacki potez Karadjordjevica da povedu Srpski narod u smrt albanskih goleti. I na kraju,kakav 'Cika Pera', kakav 'Oslobodilac'? Pa najvise nadimaka ovaj narod je davao svojim dusmanima. Tito je bio sve najsjajnije od 'Marsala' pa i 'Bela Lala'. Na kraju krajeva, da li mi danas na TV-u imamo priliku da vidimo nekog Nemanju, Dusana i Milosa,ili Sulejmana Velicanstvenog? I sta to znaci, da je Sulejman omiljeniji u Srpskom narodu od ovih prethodnih?
Petak 28.11.2014.20:10
Profesore, kako bi pravilno trebali nazvati našu srpsku bolest da se divimo i veličamo one koji su nas satrli ? Da li je u pitanju čisti mazohizam, ili još nešto što nismo u stanju da razumijemo !??
Petak 28.11.2014.22:54
Pitanje je jako dobro ali odgovor nije jednostavan. U centru prestonice imenuju ulicu Koce Popovica, masovnog ubice Srba i ja razmisljam da li bi neko tu trebao da se buni. Ali kako da se buni kada najgledaniji kanali nase televizije prikazuju partizanske filmove kao da je Tito ziv? U isto vreme TV BN, prikazuje masovne zlocine komunista nad Srbima. I onda ne treba da pitamo 'zasto' su nasi Krajisnici najsrpskiji Srbi. Zato sto se matica planski ubija. Verovatno da niko nikada nije unistio Srbe kao Karadjordjevici i ako se slozis sa mnom da Srbija protiv sebe ima jako mocne neprijatelje, onda obojica mozemo da zakljucimo da tim neprijateljima odgovaraju unistivaci Srbije.
Petak 28.11.2014.22:55
Zato se forsira Broz i Karadjordjevici, jer onaj ko njih i njihove 'podvige' usadi u nacionalnu dusu Srba, taj drzi prst na okidacu kojim bez ikakvog problema i opet po potrebi moze da odvede par miliona Srba u smrt a da ne opali ni jedan metak, bilo da se radi o goletima Albanije ili jamama s'one strane Drine. Srbi su u vise navrata bili do nogu potuceni, poslati u prah i pepeo i kada su ih svi otpisali, vracali si u najvecem sjaju, nesto kako Novak Djokovic danas. Jedna prava prilika i jedan pravi vodja, i od suznja oni postaju gospodari. E takav narod prijatelju nikom ne odgovara, ako cemo posteno, a pogotovu ne supersilama. Njima odgovara bezlicna i pomirljiva masa kojom mogu da vladaju
Petak 28.11.2014.22:58
Sem Srba tu neverovatnu nacionalnu osobinu imaju jos samo Nemci i niko vise. Kako sada stoje stvari, ni njima se bas ne pise dobro. Zbog toga verujem da nije Srpski narod kriv. Za ludog čiču poput mene nije nikakav problem da procita Istoriju Srba u deset tomova, ali normalni ljudi kupe informacije u skoli i u medijima, a na tim mestima nema istorije vec samo anti-srpskih mitova, lazi i falsifikata i tako poslednjih sto godina. Turci su sekli macem a ovi danas to rade mnogo perfidnije, opasnije, pogubnije. A Srbija polako nestaje i ceka svog Milosa Velikog, da se vrati i kaze onu staru 'Eto mene, eto vas ...' Srbija ceka a mi sanjamo otvorenih ociju. Pozdrav i hvala na javljanju!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)