Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 24.11.2014.
04:31
B. Božin - Vesti A
Činjenica da su odnosi Putina sa Zapadom sve gori i da je svet na pragu novog hladnog rata, čini se da u velikoj meri zabrinjava zvanični Berlin. Nemačka kancelarka Angela Merkel je pre nekoliko dana, gostujući na sidnejskom univerzitetu, neočekivano oštro prozvala Rusiju da gazi međunarodno pravo, kao i da ruski predsednik Putin izbegava rešenje konflikta i igra na kartu jačeg, pa želi da proširi uticaj i na "Moldaviju, Gruziju... i dalje na Srbiju i zemlje zapadnog Balkana".
Ponedeljak 24.11.2014.04:41
Kina priznala referendum na Krimu: Rusija i Kina koordinišu svoje poteze. Nemački političar šokirao javnost: „Krim treba priznati kao deo teritorije Rusije“Bivši premijer federalne države Brandenburg, Matijas Placek, tražio je od Zapada da iskaže saglasnost i prizna Krim kao deo ruske teritorije, kako bi se razrešilo njegovo pristupanje međunarodnom zakonu. Prema njegovom mišljenju, bolje je napraviti sporazum sa Putinom nego izazivati nuklearnu moć Rusije.
Ponedeljak 24.11.2014.09:10
Nema od toga nista. Nemci su roblje koje nije tamo da misli vec da radi. S druge strane politicari im sluze vec vekovima protiv vlastita nartoda, a ne protiv pravoslavaca na istoku koje smatraju untermenschen-om. Na sva usta pricaju o investicijama, a jedine koje jesu su te da su pokupovali jeftino ono sta su pre toga razorili sankcijama i bombardovanjem. Nemci su pic....tine.
Ponedeljak 24.11.2014.07:49
Dvojac USA-Britanija SILOM ima prednost nad svima kao „IZUZETNA“ nacija. ZAPADNJACI ni danas ne biraju sredstva kako da to ostvare i uvijek nastoje da imaju monopol da otimaju od drugih ono što drugi sami zarade ili bogatstvo koje drugi imaju u svojoj zeml. ZAPADNA priča o ravnopravnosti, jednakosti i demokratiji se svodi na to da sebi obezbijede monopol i da od svih ostalih otimaju profit i prirodna bogatstva. MAFIJA to zove reket a ostali pljačka i TIRJANIJA. Dvojac USA-Britanija svojim EU partnerima kažu: “Ili nam pomozite da opljačkamo Rusiju, “milom ili silom” ili ćemo mi vas opljačkati tako da se nikada više nećete oporaviti”. Njemačka se boji od USA a htjela bi i u pljačku po Rusij.
Ponedeljak 24.11.2014.09:14
I treba da ih je...bu, kad su pi...tine. Sta se ne dignu ako smeju? Gde su im demonstracije? Cele generacije su odrasle na kompleksu, pa ce sad oni da menjaju stvari. Ajde..... Oni samo na mig skacu kud gazda kaze. Kao i oni Japanci. To Rusi treba da uce, sa Nemcima izgleda ne moze drugacije. Kakva objasnjavanja i guranje da sami nesta naprave.To je samo gubljenje vremena.Mislim da to vec Rusi vide.
Ponedeljak 24.11.2014.10:57
Nemoj tako ŽELJO. Možda sada moraju. Vidiš kako ovi tobože USA saveznici svaki dan drugo pričaju. Oni jedva čekaju da se "uvate" za nešto dovoljno veliko da kažu - SKIDAMO dvojac USA-Britanija sa Kanadom i Australijom sa Grbače. Izolovaće ih, neće raditi sa njima jer oni sve na svijetu pljačkaju pa i EU. Smiješno je kako je Ukrajina saopštila da je več sedam osmina njihovog zlata "POTROPENO" i da je već prebačeno u Ameriku. A Bajdenov sin je ŠEF gasa u Ukrajini. Znamo i da je devet desetina njemačkih zlatnih rezervi "NA ČUVANJU" u USA a ovi im ne daju ni da ih vide. Kažu Ništa do 2020 i kraj. A toga tamo nema. Što bi rekli Šumadinci: "Za pametnog čovjeka i komarac je muzika".
Ponedeljak 24.11.2014.11:26
Znas ono Jaka Jugoslavija, slaba Srbija. Ne vidim da se slicno desava sa EU i Nemackom? Dalo im se dosta vremena, a oni lizu noge jer je to njihova karakteristika. Jacom naravno. Ne znam da li mozes da se cudis onda mentalitetu komsija o kojima govorimo isto. Kad stigne sila, nema vise laprdanja i trkeljanja. To je takvo drustvo. Oni mogu da mlate ovakve kao sta smo mi i to opet uz pomoc angloamera, inace i odavde lete. To govori o nemackoj sili. Sta pre shvatimo koji su to foliranti, uplaseni alpinidi, bolje za Ruse i ostatak Slavena. I nacizam nije nista drugo nego refleksija toga u stvarnosti. Ima sta od njih svet da uci, ali o geoploitici moze samo da im se smeje svet. Jad i beda.
Ponedeljak 24.11.2014.11:34
Lavrovu se obecava partnerstvo EU i EAU, a onda duv...ju Angloamerima. Ni sami ne znaju kuda ce. Razbijena im teorija germanske Evrope, razbijena arijevska teorija. Ostaje disciplina i rad. To je sve sta svet treba od njih da uci. Da se covek ne zali, vec da radi, patentira. Isto moze svaki narod, samo treba da bagru koja njim vlada u tudju korist, da baci na smetliste istorije. Pod cijom je kontrolom BND? Tko ih napravi? Vec jednom rekoh bolje je zap Evropi sa Francuskom na celu. Iako lenjiviji, Francuzi imaju duh. Mnogi su popisali mentalitet nemackog naroda. Zato i jesu velika tzv uzdanica Vatikana. Nemci treba da budu neutralni i to je najbolje i za svet i za njih same. Kao i Bavarci.
Ponedeljak 24.11.2014.09:44
Raspao se Sovjetski Savez ali istu sudbinu ceka i EU kao i Amerikance i njihov Nato pakt.Istorija nas uci da se imperije raspadaju zbog ekonomije.Ameri imaju Bilione duga i stamparije rade punom parom EU pumpa novac do daske tako da su kamate gotovo spale na jedan posto.Iz Brisela kazu da je potrebno 300-milijardi evra za oporavak posrnule privrede.Dozivece oni sudbinu kao i mi 90-te kada budes placao u milijardama to im je jedini nacin da se rastosiljaju duga koji ni unuci nece moci da otplate.
Ponedeljak 24.11.2014.10:28
Ova seljanka je zaboravila da Njemačka snosi glavnu krivicu za raspad Jugoslavije i njihovu beuslovnu podršku SLO, HR, muslimanima i šiptarima ! I sada se žali na odnos dva bratska naroda ! Pa ako je šiptar premijer i vas smatra glavnim partnerom, ostali Srbi imaju razloga prvo da vas ne vole, drugo da sumnjaju u vas i treće da imaju iskrene osjećaje prema jedinom bratskom narodu ! Naš preci su prolili krv i dali živote da nas vi nijemci ne dominirate i to ne treba biti zaboravljeno !
Ponedeljak 24.11.2014.12:03
pazi ovo To sigurno neće biti lako, jer je Merkelova u poslednjoj rundi već imala problema da ubedi skeptičare poput italijanskog premijera Rencija ili Mađara Viktora Orbana da se slože sa proširenjem sankcija prema Moskvi. hahahahha al ih je tesko ubedila ko sto je ubedila vucica da primi ramu u goste
Ponedeljak 24.11.2014.12:30
Merkelova se bori za njihov visoki standard da kad dodju u Srbiju sa 1000evra mogu i dalje paradirati.Ako stigne jeftin gas iz Rusije postoje dobre šanse ne samo da se sačuva no i dorazvije srpska industrija.Dobar geografski položaj na Dunavu i starom rimskom putu Beograd,Niš,Skoplje,Solun,Atina sa jeftinim energentima čine dobru podlogu za nove investicije.Obnovljena železnička mreža ruskim kreditom i završetak radova autoputa na koridoru 10.Kad bi Srbija imala razvijenu industriju gledala bi na istok za jeftinim sirovinama a na zapadu nebi imala šta da traži osim turistički.Kad jednom smrkne drgom svane.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)