Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Utorak 18.11.2014.
12:55
Srna A
Više desetina hiljada građana, među kojima i državni vrh Hrvatske, učestvovalo je danas u obeležavanju 23. godišnjice stradanja Vukovara, a predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da je pobedila Hrvatska koja poštuje i ceni Vukovar. Uprkos apelima, Vukovarom su se i ove godine kretale dve kolone sećanja.
Utorak 18.11.2014.13:00
Zlocinacka bagra koja MNOGO SMETA opet LAJE NEZNADU STA CE I KOGA OPET DA UBIJU...........Taj nacisticko-ustaski SLJAM ! Ko kaze da ne moze da bude rata SAMO ZATO STO JE NDH U NATO-U????......Pa zar nije HITLER I ANTe USTASA POSLAO DA SE SMRZNU U RUSSIJI!!!!.............TAKO CE OPET!!!!! + SMRZNITE SE ZAUVEK+
Utorak 18.11.2014.13:43
Priznanje prvog ratnog ministra MUP-a Hrvatske J.Boljkovca: "RAT JE POCEO NAPADOM HRVATA NA SRBE" ! Tudjman je zeleo rat po svaku cenu, po tom konceptu trebalo bi da nestanu Srbi iz Hrvatske. U Hrvatskoj su prvi napadniti Srbi i Jugoslavija a ne Hrvatska. Gojko Susak, Branimir Glavas i Vice Vukojevic su ambrustima prvi napali Borovo selo.
Utorak 18.11.2014.13:56
J.Boljkovac: "Kada me je Branimir Glavas za vreme svedocenja napao da sam ga gonio za rusenje mosta na reci Dravi u Osijeku, sa obrazlozenjem kako je to uradio da bi "zastitio" osijek od tenkova JNA, ja sam rekao da je JNA bila regularna vojska jedne medjunarodno priznate drzave, a Hrvatska, koja tada jos nije bila priznata, deo SFRJ. Potom sam obrazlagao ko je tada poceo sa oruzanim sukobima u tom delu Slavonije, sto su precutali hrvatski mediji. Kao sto su u Borovu Selu tada napali Srbe da bi isprovocirali rat, iz istog razloga su srusili most u Osijeku. To je bio gradjanski rat koji je nastao ko posledica dogovora S.Milosevica i F.Tudjmana o podeli BiH,
Utorak 18.11.2014.14:04
i razmeni stanovnistva etnickim ciscenjem. Tudjman je Milosevicu prepustio Bosansku Posavinu a Milosevic je Tudjmanu pomogao da se resi Srba u Krajini. Imam materijalne dokaze da je bivsi general JNA a kasnije general hrvatske vojske Milivoj Petkovic organizovao povlacenje Hrvata iz Bos. Posavine", rekao je prvi ratni sef hrvatskog MUP-a. Pomalo ne ocekivano, priznanje J.Boljkovca nije nikoga iznenadilo u Srbiji osim toboznjih "boraca za ljudska prava" Sonje Biserko i Natase Kandic, koji su zdusno gotovo dve decenije obmanjivali scetsku javnost, da je "Srbija kriva za rat" i da je izvrsila toboze nekakvu agresiju na nerpriznatu i nepostojecu hrvatsku drzavu.
Utorak 18.11.2014.14:42
Pre nekoliko godina, hrvatski novinar Drago Pilsel na pitanje tadasnjem ministru MUP-a Hrvatske Tomislavu Karamarku i predsedniku Hrvatske Ivi Josipovicu: "Zasto sire netocnosti o domovinskom ratu kada dobro znaju da Josip Jovic nije prvi hr. policajac koji je poginuo za Hrvatsku i zasto smatraju ne casnim i ne adekvatnim da prvi pali hr. redarstvenik bude zapisan kao sto je i bio, pripadnik MUP-a Hrvatske Goran Alavanja"?, odgovor nisam dobio. Da li je razlog sto je Goran Alavanja SRBIN? Moze li Srbin biti hrvatski mucenik? Niposti ne zeleci umanjiti zrtvu J.Jovica, upucujem vas na svjedocanstvo prvog ministra MUPA-a Hrvatske J.Boljkovca, "ISTINA MORA IZACI VAN" (Golden Marketing, Zagreb
Utorak 18.11.2014.14:51
.. 2009, str.233) Boljkovac u knjizi dokumentirano pojasnjava, da je prvi ubijeni hr. redarstvenik, jos u jesen 1990, bio policajac Goran Alavanja iz Karina, Srbin, kojega su ubili njegovi sunarodnjaci, Marticevci iz Obrovca. O tome jos postoje zivi svjedoci iz patrole na koju je zapucano. Tocno su znali da su svi policajci u parkiranom patrolnom vozilu Srbi. Goranj Alavanja je tom prilikom dobio sest metaka u prsa.
Utorak 18.11.2014.15:08
Pored njega, tesko je ranjen policajac Stevan Bukarica iz mjesta Ceranje a neozledjen je prosao policajac Jovo Graovac iz Brguda. Policajac Josip Jovic, po nalazima obdukcije, poginuo je u magli i metezu od metka tzv. pumprice, americke jurisne automatske puske uvezene iz Singapura, kakve je imala hrvatska policija, metkom dobijenim sa ledja. Dakle, nije tocno da je J.Jovic prva zrtva domovinskog rata. Pogotovu nisu u pravu oni koji falcificiraju ulogu F.Tudjmana u tom ratu, pise Pilsel. Jer ako cemo o cinjenicama, one govore da akciju kod Plitvickih jezera nije naredio Tudjman, koji se je tada u ozujku na "Krvavi uskrs", dogovarao sa Milosevicem u Karadjordjevu o podeli BiH.
Utorak 18.11.2014.15:15
Josip Boljkovac i tadasnji zapovijednik 5-te vojne oblasti, Slovenac general-pukovnik Konrad Kolsnak (pogledati Kolsnakov intrvju "Globusu" od 03.05.2002) Najzasluzniji su da Hrvatska nije presecena na pola od strane Marticevaca, sto je spreceno upravo akcijom kod Plitvickih jezera, koju je naredio Josip Boljkovac. Zasluzni su dakako i drugi generali JNA, poput zapovijednika Ratnog zrakoplovstva i protuzracne obrane generala JNA Antuna Tusa, na dalje.
Utorak 18.11.2014.23:29
jebu zmije kurbatske, Ako ti tvoj IQ ne pravi problem u citanju (latinica), gore sam naveo iskljucivo hr. izvore. Ukoliko si naucio da koristis internet pretrazivac (probaj sa google), onda ce biti dovoljno da ukucas ime Josip Boljkovac. Knjizara "Ljevak" hr. Knjiga Josipa Boljkovca: "Istina mora izaci van". Ostali navodi su preuzeti od hrvatskog novinara Drage Pilsela i hr. nedeljnika "Globus".
Utorak 18.11.2014.13:13
Parada za politicke potrebe. Svi su oni na istoj strani. Secaju se patnje grada koji je Tudjman kao "nelojalan" jugoslovenski grad planski bacio u ralje rata, kao iskljucivo patnje Hrvata. A to sto je upravo HDZ prouzrokovala tu patnju, kao i stradanja Srba koji su prvi napadnuti, za njih kao da ne postoje. Ko ih ne zna skupo bi ih platio...
Utorak 18.11.2014.17:38
Kak bum ljepo napravil od ove dvje kolone bum, bum , bum i nis ne bum ostavil !
Utorak 18.11.2014.17:53
TREBA SAMO POGLEDATI KAKO KRVATI TO RADE.SVI KO JEDAN-JEDAN KO SVI.PITALIMO SE MI PONEKAD ŠTA SE TO S NAMA DOGADJA-KUDA MI TO TUMARAMO I ZNAMO LI MI ŠTA JE TO NACIONALNA ČAST I ZNAMO LI KAD TREBA DA SMO JEDINSTVENI-NE MI UVEK I U SVAKOJ SITUACIJI-KO U KLIN KO U PLOČU.
Sreda 19.11.2014.21:23
Srpski otpad takozvani hrvati da bi zapoceli rat prvo su plasirali zastava film sa spegeljom u glavnoj ulogi. Zastava film je demantiran od strane hrt 1 govorili su da je to neistina plasirajuci neku svoju izmisljenu verziju i nastavila sa lazima mediskim kao i dan danas u stvari se pokazalo da u zastava filmu sto je prikazano je sve istinito. Vecinom sve svoje ratne zlocince i svedoke su kurvati pobili da bi ih sto manje bilo u hagu.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)