Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 10.11.2014.
16:41
Beta A
U okviru priprema zajedničke rusko-srpske antiterorističke taktičke vežbe "Srem 2014", iz vazduha su spuštena dva borbena desantna vozila BMD-2 što je prvo takvo iskrcavanje koje je vojska Rusije izvela u Srbiji, javili su danas ruski mediji.
Ponedeljak 10.11.2014.16:41
Dje ona pticurina pogana , sta se ovo desava u zemlji Srbiji , koga to Rusi uce i na cijoj zemlji vjezbaju hahahaha ?? Ajdeeee , dje ste sada a i Vojo stize !!??
Ponedeljak 10.11.2014.16:51
- "......prenela je agenciji TAS S Informativna služba Ministarstva odbrane Rusije....." - ".....rekao je izvor iz ruske vojske.....", - "......Agenciji Beta je ranije u ruskom Ministarstvu odbrane rečeno....." Ne zna se koliko je gluplje ili smešnije kada se o ovakvim stvarima obaveštavamo, umesto direktno od naših ministarstava, što bi bilo normalno, od strane nekih informacija koje dobijamo iz izvora sa strane !? Ispada da nam ovi naši ne daju nikakve informacije , čak ni ovoga tipa ? Šta onda očekivati od ove vlasti što se tiče ostalih dnevnih informacija??? Pa onda neka još neko kaže da nema "medijskog mraka u Srbiji" !
Ponedeljak 10.11.2014.18:36
Vojna tajna ? “SREM-2014″. Ukupnog trajanja dve nedelje, sa glavnim danima održavanja u sredu i petak (generalna proba i glavni dan vežbe) Sa ruske strane učestvuju desantno-padobranske jedinice sa sedištem gradu Tula, koje su deo 106. gardijske vazdušno-desantne divizije, tj. Vazdušno-desantne vojske Ruske Federacije. Vojsku Srbije će u kopnenom delu predstavljati pripadnici sva tri borbena bataljona Specijalne brigade: 63-i, 72-i i bataljon za Protivteroristička dejstva. uz bojna gađanja na poligonu Nikinci najzanimljiviji deo vežbe biće vazdušno-desantne operacije. Planirano je da se u zoni manevara izvode i desanti opreme i ljudstva iz ruskih Il-76MD i srpskog An-26. Od opreme
Ponedeljak 10.11.2014.18:38
to su borbeno-desantna vozila pešadije BMD-2 uz pomoć teretnih padobranskih sistema sa više kupola. Pored ovih vozila ruski padobranci koristiće i naoružane četvorotočkaše, popularno nazvane Kvadovi koje koriste izviđači, saopšteno je iz ruskog ministarstva odbrane. Specijalna brigada Vojske Srbije će pored desantnih skokova prvi put u istoriji izvoditi i takozvano “fast rope” desantiranje iz helikoptera Mi-8. U pitanju je spuštanje specijalaca niz konopce koje je do sada u srpskoj vojsci rađeno samo iz turskih helikoptera Black Hawk prilikom vežbe “Eagle-2013″. Deo 63. bataljona Specijalne brigade takođe će iskakati iz aviona An-26 što će im predstavljati najveću vežbovnu aktivnost do sada
Ponedeljak 10.11.2014.18:41
Celokupni ruski kontigent stigao je u šest transportnih aviona Il-76MD. Iljušini su pored kopnene opreme nosili i dve letelice. Prva je trupna bespilotna letelica “Granat” dok je druga – motorni zmaj! Kako saznajemo ruski specijalci koristili su obe letelice prilikom vežbi izviđanja. ViPVO Vojske Srbije učestvuje u vežbi vatrenu podršku Specijalnoj brigadi i ruskim padobrancima i pored jednog transportnog aviona An-26 učestvuju helikopteri Mi-8 i Gazela Gama iz kojih se planira dejtvovanje protivoklopnim i nevođenim sredstvima. Za sada nije planirano učešće ViPVO aviona iako je u prvoj verziji vežbe bilo reči o simulaciji zaštite transportnih aviona prilikom desanta od strane lovaca MiG-29.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)