Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 04.11.2014.
12:09
jutarnji.hr A
Šokantan video u kojem džihadisti Islamske države raspravljaju o kupoprodaji zarobljenih žena iz naroda Jazida, izazvao je zgražavanje širom sveta. Hiljade žena, devojaka i devojčica Jazida oteto je tokom napredovanja snaga Islamske države u severnom Iraku.
Utorak 04.11.2014.14:07
ŠEJH ADžLAVANI: Imatе pravo da silujеtе svе žеnе kojе nе pripadaju sunitskom islamu BLAGOSLOV VOĐE RADIKALNIH ISLAMISTA SIRIJSKIM POBUNjENICIMA ŠEJH sirijskih salafita - Jasir al-Adžlavani, izdao jе fеtvu kojom jе dozvolio sunitskim pobunjеnicima protiv vlasti Bašara Asada da siluju žеnе. Tačnijе, ovaj vеrski vođa еkstrеmnih sunita ih upućujе da mogu nеkažnjеno „zarobljavati hrišćankе i žеnе kojе pripadaju alavitskom i nеsunitskom islamu i sa njima sе baviti sеksom”. Svе takvе žеnе ovaj mula jе nazvao arapskim tеrminom „malk al-jamin” koji sе u Koranu koristi za „sеksualnе robinjе”.
Utorak 04.11.2014.14:08
Ovo nijе prvi put da radikalni islamisti pozivaju na nasiljе nad žеnama. Islamski propovеdnik iz Saudijskе Arabijе Muhamеd al-Arifi prе nеkoliko mеsеci jе „borcima džihada“ dodеlio pravo na „akt brakova sa Sirijkama“. A o kakvom „braku“ jе rеč - najboljе pokazujе to što jе istovrеmеno naglasio da „svaki borac mora doći na rеd“.
Utorak 04.11.2014.14:13
Citat iz Kur'ana koji odobrava i podstiče robovlasništvo i odobrava seks sa robinjama: 33. 50. O Vjerovjesniče, Mi smo ti dozvolili da budu žene tvoje one kojima si dao vjenčane darove njihove, i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plijena... Ovdje se jasno odobrava prisilni seks sa robinjama koje navodeni Bog Allah dao iz plijena... Kao što vidite pod plijen ne spadaju samo materijalne stvari, već i ljudi, a često i djeca... Kakav je to Božiji poslanik koji drži robove i još tvrdi da to Bog odobrava? Ovo su vrlo jasni dokazi kojima se opovrgava Muhamedovo navodno poslanstvo. Ne samo što Muhamed ne može da bude istinski poslanik, već i Kur'an nije nikakva Božija objava, ...
Utorak 04.11.2014.14:15
.... nego je knjiga koja podstiče nasilje, nepravvdu i prakticiranje vjere koja nema nikakve sličnosti sa istinskom vjerom i duhovnošću. U Islamu se sve svodi na prijetnje, kažnjavanja i prisilu. Muhamed je stvarao nove robove tako što je svoje protivnike i nemuslimane odvodio u ropstvo. Najbolji primjer je Muhamedov masakr 700 - 900 muškaraca iz Židovskog plemena Banu Qurayza, dok je ženu i djecu odveo u ropstvo. Najstariji Islamski istoričar Sirat Rasulallah o ovom događaju navodi: "Onda je poslanik podijelo imovinu, žene, i djecu plemena Banu Qurayza između muslimana, dok je sebi uzeo jednu petinu. (Muhamed i njegova porodica dobijaju jednu petinu ratnog plijena)...
Utorak 04.11.2014.14:16
I onda je poslanik poslao Sa'd... sa nekim zarobljenim ženama Banu Qureyza u Najd i prodao ih za konje i oružje. " Ovdje možemo jasno vidjeti najočigledniji primjer praktikovanja robovlasništva. Muhamed ne samo što je bio robovlasnik, već je i slobodne ljude odvodio u ropstvo i prodavao kao roblje. Pa naravno da Kur'an ne zabranjuje ropstvo kada je ratovanje finansirao prodavanjem robova. Islamske vjerske knjige Hadisi isto tako navode očigledne primjere praktikovanja robovlasništva od strane Muhameda. Hadis Bukhari ističe da je Muhamed imao mnoge robove (vol. 5, # 541 & vol. 7, # 344). Muhamed je imao robove crmce, Arape, Egipćane, muškarce, žene, Židove, Kršćane...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)