Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Ponedeljak 03.11.2014.
19:38
B92 A
Međunarodni Institut za bliskoistočne i balkanske studije je pred dolazak albanskog premijera u Beograd objavio izveštaj “Velika Albanija protiv Velike Srbije“. Izveštaj Instituta iz Ljubljane počinje ocenom da je do razvoja diplomatskih odnosa došlo posle dolaska na vlast Edija Rame sa jedne i Aleksandra Vučića sa druge strane, uz ocenu da Sali Beriša i Boris Tadić nisu bili u stanju da to učine jer su se plašili “svojih Albanaca“, odnosno “svojih Srba“. Takođe, navodi se da je ubijeni premijer Zoran Đinđić mogao da uspostavi kvalitetne odnose sa Albanijom i ne samo to, već i sa Albancima na Kosovu.
Ponedeljak 03.11.2014.19:39
VUČIĆ JE DAO ŠIPTARIMA I ONO ŠTO NISU SAMI NI SANJALI . BRISELSKA IZDAJA JE NAJVEĆA IZDAJA OD VUKA BRANKOVIĆA DO DANAS . KAD TAD VUČIĆ ĆE DEBELO ODGOVARATI ZA IZDAJU .
Ponedeljak 03.11.2014.19:48
пошто су на поменутој крпи "откинути" и делови територија суседних држава, вучић, да има грам мозга, сазвао би састанак са представницима истих и зговнао албанце за једно после подне... ал' то је ОГРОМАН залогај за педера... лакше му је да клекне и да се нагузи....
Ponedeljak 03.11.2014.20:02
Kako mislis ogroman zalogaj??? Pa da bi bio ogroman zalogaj, on mora prvo o tome da razmislja... On ne razmislja o tome... Ne prima on platu iz Berlina za tako nesto...
Ponedeljak 03.11.2014.20:20
hehehhe Ma to zemo covek posle nekog vremena, pocne da se nada da oni nisu okupatorska vlada, vec skup imbecila nesposobnih da vode bilo sta... Daleko od toga da su nesposobni, samo imaju jasne direktive, za sta ih placaju...
Ponedeljak 03.11.2014.20:24
Знам да ови нису ни трећину глупи колико ми мислимо да јесу ? Па све ово што нам се дешава - да су радили на "еци-пеци-пец" па би пола од свега - боље урадили... ? Ако ме разумеш... Јебени новчић да су бацали и само се на "главу" кладили, понекад би и "писмо" пало... Далеко од тога да су пацери.... Ал' знаш како кажу - "што је баби мило, то јој се и снило..."
Ponedeljak 03.11.2014.20:36
Napisao si citat: BRISELSKA IZDAJA JE NAJVEĆA IZDAJA OD VUKA BRANKOVIĆA DO DANAS . ------ Ne greši dušu, Vuk Brankoviž nije bio izdajica. ----- Zablude i neistine o Vuku Brankoviću Istorija, smatra da se Vuk odlično pokazao u bici protiv Turaka na Kosovu. Nema istorijske ličnosti o koju su se mit i narodna predanja više ogrešili od Vuka Brankovića (1345 – 1397), srpskog velikaša koji je imao tu “nesreću” da preživi Kosovski boj. I dan-danas je njegovo ime sinonim za izdaju iako je, mimo popularnog verovanja, celog života bio trn u oku Turcima. “Narodno predanje osudilo je teško i nepravedno Vuka Brankovića, kao da je on izdao na Kosovu.
Ponedeljak 03.11.2014.20:40
NASTAVAK --- On je, zna se, i pre i posle Kosova bio protivnik Turaka … a od Turaka niti je što tražio, niti dobio. Njemu narodno predanje … nije htelo oprostiti što na Kosovu nije našao smrt i on, uz tolike druge vitezove ‘kneza čestitoga'”, piše Vladimir Ćorović u svojoj “Istoriji Srba”. U Srbiji se malo zna i da je Vuk Branković bio ktitor Hilandara, a sahranjen je na Svetoj gori nakon što je 1397. godine umro kao turski sužanj. Sudbinu mu je zapečatilo odbijanje da sa drugim srpskim velmožama kao turski vazal učestvuje u bici protiv hrišćanske vojske kod Nikopolja 1396. godine.
Ponedeljak 03.11.2014.20:42
NASTAVAK --- Ironično, u toj bici se na otomanskoj strani istakao upravo Stefan Lazarević, sin kneza Lazara, koji je, što je još veća ironija, kao nagradu dobio veći deo zemalja Vuka Brankovića. Lazarevići su, inače, posle poraza na Kosovu polju bili daleko predusretljiviji prema Turcima od “izdajice” Brankovića, što se Lazarevićima na kraju isplatilo, a Vuku obilo o glavu. Vuk je naposletku pao u sultanove ruke i poslat je u izgnanstvo, gde je i umro u okovima. Verovatno nije očekivao da će njega, osvedočenog turskog neprijatelja, Srbija danas više pamtiti kao izdajicu.
Ponedeljak 03.11.2014.22:11
Zapamti dobro ovo; one stihove o KOSOVSKOM BOJU u nikom slučaju nisu lažovi napisali; SRBSKE GUSLE LAGATI NE ZNADU.
Ponedeljak 03.11.2014.22:15
Sa kojom silom se mogao Vuk suprostaviti turcima kad je na Kosovu izginulo sve što je SVETO I ČESTITO BILO?
Ponedeljak 03.11.2014.23:06
Normalno je da je " srpski " proizvod, jer je premijer poklonio biološkom tati srpsku teritoriju i automatski uvećao Allbaniju za teritoriju KiM..., ostaju ostale države sa još po kojim dijelom Srbije, što Vučičiju nije nikakav problem !
Ponedeljak 03.11.2014.19:45
Merkelova izdejstvovala da Edi Rama poseti i usreci Srbiju.Znaci na sledecim izborima u Srbiji vi pitajte da li da biramo nekog Nemca-Engleza.....posto domaci politicari i ovako nemaju sta da se pitaju.Ali ako se ne pitaju ovi domaci o buducnosti Srbije zasto onda izbori?
Ponedeljak 03.11.2014.19:45
много пресеравања у тексту, са грешком у самом наслову - наиме, није "велика албанија" српски производ, већ производ актуелне власти у београду, која нит' је српска нит' је велика... Што се тиче сна о Великој Србији - он је старији од СВИХ актуелних политичара, и да смо слушали Елиту из Балканских ратова - данас би живели тај сан! Сан као сан - живеће док се не оствари... а оствариће се, кад-тад...
Ponedeljak 03.11.2014.20:10
Pogresno je i tad gledano, da se Velika Srbija moze izgraditi iz Beograda... Postoji plan... Sve krece sa "granice" sa Rusijom... Sve krece iz nase lepe Crne Gore... Imamo vecinu u parlamentu, malo je potrebno da se milo i kompanija nadju iza brave... Ovo je jos uvek zicer... Koliko dugo ce tako ostati, nemoj da pokusavamo da saznamo...
Ponedeljak 03.11.2014.20:18
У данашње време - то и може само да крене ван граница ове и овакве србије... Ал' да је онај дебилни краљ ономад послушао Војводу Мишића и сабио хрвате око Вараждина - данас би певали...
Ponedeljak 03.11.2014.20:24
Ma zemo, ne moze se vise ponavljati prica ko je gde zaebo (ako je uopste i slucajnost u pitanju)... Lako cemo mi napisati u udzbeniku za osnovce da su Kralj i Tito bili degeni, samo kad dodjemo u poziciju da mi stampamo te udzbenike... Slava Misicu, ponavljajmo njegove reci, pamet u glavu i idemo dalje... Da ne kazem od pocetka...
Ponedeljak 03.11.2014.19:51
Institut koji je iznedrio taj biser naravno iz Ljubljane.Da nece mozda da im salju banane kao sto su to cinili sa onim rudarima kada su u bivsoj SFRJ podrzavali nerede na Kosovu.Neka se taj institut bolje pozabavi Slovenijom jer je u takvim dugovima da i unuci nece moci to da otplate.
Ponedeljak 03.11.2014.20:09
Znaci, "institut" zakljucuje da su Srbi problem, i da svoje velikosrpske aspiracije kvarnjacki pokusavaju da realizuju kriveci Albance za velikoalbanske. Neko bi se jos mogao naljutiti na Slovence, pa je red da se kaze da se ovaj "institut" sastoji od dva "direktora", Aljafa Bahtijara (iracki Kurd) i Zijada Becirovica (Bosna ponosna). Na spisku "savetodavnog tela" su dva zvucna hrvacanska imena, Jadranka Kosor i Budimir Loncar, a pocasni predsednik je Stipe Mesic, ni manje ni vise. Ocigledno, nemaju problema sa finansiranjem. Inace, "institut" je tesko iskompromitovan objavljivanjem narucenih "istrazivanja" javnog mnjenja u BiH, navodnim naoruzavanjem RS u sprezi sa Srbijom itd
Ponedeljak 03.11.2014.20:34
AKO STEPEN I VELICINA SLOBODE ZAVISE OD DUBINE DZEPA OCU RECI DEBLJINE NOVCANIKA KAKO JE SVUGDE U SVETU ONDA JE JASNO DA JE OVA VLADA ANTINARODNA JER UPRAVO UDARA NA NASE SLOBODE IZ SVE SNAGE. NAJNOVIJI PRIMER OGRANICENJA SLOBODE OBICNIH GRADJANA SU DRAKONSKE TAKSE KOJE NAPLACUJU NOTARI. O SVAKODNEVNIM PRIKRIVENIM I BEZOBRAZNIM POSKUPLJENJIMA SVEGA I SVACEGA DA NE PISEM. NARODE TANKA NAM JE SLOBODA OCU RECI NOVCANIK. PRIHODI SVAKODNEVNO OPADAJU.
Utorak 04.11.2014.01:48
Пројекат ВЕЛИКА АЛБАНИЈА започо МИЛОШЕВИЋ у КУМАНОВО ће га заврши издајник ВУЧИЋ. НЕ треба заборавимо ни ТАДИЋИЈА који је дао ЕУЛЕКС на ШИПТАРИ.
Utorak 04.11.2014.07:34
Kakav bre "institut", molim vas. To je kao, kad bi babe na pijaci bile "Institut za svetsku ekonomiju". A jedan od osnivača tog kvazinistituta je Jamie Shea, patološka lažovčina i ratni zločinac. Sećate se ga? A ostali "članovi" su neki belosvetski probisveti i lopuže - sve sa Stjepanom Mesićem na čelu. Novinari - ajde radite malo svoj posao i ne objavljujte baljezgarije svakog prevaranta i zločinca.
Utorak 04.11.2014.07:53
...a Stjepan Mesić je na platnom spipsku šiptarske mafije (Ademi) - to je u Hrvatskoj svima poznato, pa ako odmislimo njegovu doslednu patološku mržnju prema Srbima, ovo poslednje samo je dovoljan razlog, da se ne objavljuje tekstove ovakvih "instiuta". Jamie Shea i Stjepan Mesić nikada neće napisati nešto objektivno o Srbiji, nadam se da vam je to jasno, a pogotovu ne, kada ih plaća šiptarska mafija. Novinari - radite svoj posao - spisak članova tog "instituta" imate na njihovoj zvaničnoj stranici.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)