Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
34
Ponedeljak 27.10.2014.
12:43 >> 14:54h
Beta A
Fiskalni savet Srbije ocenio je da su zarade u javnom sektoru smanjene na dobar način, ali da nivo umanjenja penzija nije dovoljan. Predsednik Saveta Pavle Petrović je rekao da će ušteda od smanjenja plata u javnom ektoru i penzija biti ukupno oko 400 miliiona evra i ocenio da će biti veliki izazov za Vladu Srbije da u naredne tri godine nađe gde će uštedeti još 1,6 milijardi evra.
Ponedeljak 27.10.2014.13:01
KO je taj fiskalni savet ? NAŠ "SPASILAC" JE VUČIĆ koji je samo za 10% smanjio plate i penizje a MOGAO JE I ZA 30 I VIŠE% . "PREDLAŽEM" MAJMUNU KOJI VODI SRBIJU U AMBIS DA U JAVNOM SEKTORU SKINE PLATE ZA 50 % A PEZIONERE POTRUJE I TAKO SPASI DRŽAVU . ŠTA ĆE SRBIJI LEKARI , PROFESORI , POLICAJCI , VOJSKA , VASPITAČICE U VRTIĆIMA , GRADSKA ČITOĆA , DOVOLJNO JE ŠTO IMAMO VUČIĆA I NJEGOVOG BRATA LOPOVA .
Ponedeljak 27.10.2014.14:29
Sta bi ti ? da imas penziju 600 evrica a koju nisi zaradio , dok oni koji su radili imaju 200 hahaha dobra vam racunica --sve penzije revizirati a invalidske u prvom planu ---raska Oblast i balije prvi na listi --svi ste doktore potplacivali i u penziju na racun omladine ...do kurca i patriotizam !?
Ponedeljak 27.10.2014.14:47
a да СМАЊЕ ПОЛИТИЧАРИМА ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ о томе се не размишља??? Кажу онај Константин има пензију скоро 90,000 и нешто + плату зато што је посланик и у неким управним одборима око 100,000 динара.. ЗАР МЛАДИ ДА НЕ РАДЕ ДОК ОВА КОЗА НОСТРА САМО ГЛЕДА УСЕ И У СВОЈЕ КЉУСЕ!? Зато школујемо децу, да нам буду странци или да остану овде и да их овај живи песак и муљ који је састављен од политичара поједе и унесрећи! Што би рекла Рахела "цео живот сам штедела, пушила најгору крџу, јела коске и качамак и шта сам уштедела? Ништа!!" Ови лезилебовићи ће нас све као пијавице испити и сар'анити пре времена! А можда тако и заслужујемо када ћутимо и још више повијамо главе!
Ponedeljak 27.10.2014.14:49
Verujem da si razuman čovek, iako se trudiš često da me demantuješ - pa ću ti otkriti jednu "tajnu" vezano za penzionere ? Ne znam da li znaš - pošto nisi državljanin srbije - da su oni, u najvećoj meri, NAJREDOVNIJE platiše svih mogućih nameta i obaveza ? Samim tim - i najredovniji izvor prihoda za državu ? Jel moram da ti crtam dalje, šta se želi postići smanjivanjem njihovih prihoda ? Još jedan primer - dinkić svojevremeno podigne PDV zbog smanjenih prihoda, pa onda to isto uradi pizdousti, pod istim izgovorom ? I sad se već najavljuje TREĆE podizanje stope poreza - ZBOG SMANjENOG PRIHODA DRŽAVE nastalog usled prethodnih POVEĆANjA POREZA ??? hahahahhahahaha....
Ponedeljak 27.10.2014.16:35
Stopa PDV u zemjama u okruzenju je 27% i to je i u zemljama Koje su clanice Eu . Ajde molim te 60% penzioner nije obuhvaceno ovim mjerama a ovih 40% Koje podlijezu mjerama sa primanjima od 50 000 hd pa navise sigurno nece osjetiti dva boxa cigara a za drzavu to mnogo znaci . KOJE RESENJE IMAS TI ??
Ponedeljak 27.10.2014.17:18
Prosto da prostije ne može biti : 1. MOMENTALNO prekidanje procesa "pristupanja" eu ! 2. MOMENTALNI prekid saradnje sa MMF-om 3. NACIONALIZACIJA opljačkane imovine 4. MOMENTALNO raspuštanje skupštine i izglasavanje novog ustava po kome će broj poslanika iznositi maksimalno 25 ! 5. CARINE na SVU robu koja se uvozi (osim iz Rusije) 6. Prestanak veštačke odbrane apsolutno nerealnog kursa dinara 7. Prekid subvencionisanja stranih "investitora" i preusmeravanje tih sredstava na beskamatne kredite državljanima srbije koji bi na selo ! 8. Vraćanje OBAVEZNOG vojnog roka Za početak !
Ponedeljak 27.10.2014.19:54
Bratski, trošiš energiju na papka koji čisti klozete na auto putu u njemačkoj ! Psihopata, odabrao te što mu odgovaraš...! Koga... onaj ! Živ bio Bratski !
Ponedeljak 27.10.2014.15:15
Dve elementarne stvari pokazuju koliko si malo razmišljao kada si napiao takav komentar. Ekonomisti u pametnim državama to što ti ne znaš nauče u prvom semestru. Potrudiću se da ti vrlo jednostavno i ukratko objasnim. Prvo, svaki penzioner nije samo korisnik budžetskih sredstava, on je i potrošač. Potrošnja određuje proizvodne i uslužne kapacitete jedne države i samim tim i broj radnih mesta tj. broj zaposlenih, povećana potrošnja stvara nova radna mesta tj. potrebu za dodatnom radnom snagom. Smanjvanje prihoda građana smanjuje potrošnju, smanjuje potrebu za radnom snagom i smanjuje prihode od PDV-a. Budžetske uštede na pogrešnom mestu su gubitak na stran prihoda. To je đavolji krug
Ponedeljak 27.10.2014.15:26
Drugo ------- Invalidske penzije treba rigorozno kontrolisati i svaku zloupotrebu sprečiti samo u državama koje nemaju dovoljno sopstvene radne snage pa zbog toga zapošljavaju stranace. U državi Srbiji gde zdravi obrazovani maladi ljudi nemaju posao ti bi terao starije slabije obrazovane sa na baš sjajnim zdravstvenim stanjem da rade, samo ne znam ko bi ih zaposlio. Što se većine lažnih invalida tiče država ima dve opcije, da im plaća socijalnu pomoć ili da ih ostavi na ulici da umiru.
Ponedeljak 27.10.2014.16:27
hahaha...a ovo sto cu ja reci tebi , srpski domacini uce svoju djecu od malena i zato im nisu potrebni svjetski ekonomsti iil prvi ili osmi semstar na fakultetu :" Potrosi onoliko koliko imas ali ni tada sve, nego sacuvaj malo i za crne dane " Ta ekonomska Politika uvezana sa politickom ekonomijom , koja se kod srpskog seljaka zove domacinstvo-gazdovanje je ovu zemlju i spasila potune propasti , ako znamo da je uoci izbora 2008 iz nepostojecih realnih sredstava Tadic i kamarila podigao penzije za 70% a da bi ocuvao vlast onda dolazimo do onoga sto se u najblazu ruku moze reci --NEODGOVORNOST !! Posledica Toga je ovo sto sada imamo jer smo docerali cara do duvara i tu netreba visoka
Ponedeljak 27.10.2014.16:30
...Politika, lazni invalidi su u saizvrsilastvu sa lekarima pocinili krivicna djela i sasvim je normalno da za to snose posljedice. Za to vreme pravi socijalni slucajevi , ratni vojni invalidi , pravi invalidi , nisu mogli da ostvare svoja stecena prava ili su ona bila minorna upravo zahvaljujuci ovima prvima .
Ponedeljak 27.10.2014.18:19
Oprosti nadam se da ne misliš da je ovo što si napisao odgovor na moj komentar. Bilo kakva daljnja diskusija bi bila apsurdna, jer ti nisi shvatio ili ne želiš da shvatiš šta sam napisao. Neko ima a neko nema veličinu da prizna da je pogrešio.
Ponedeljak 27.10.2014.20:27
NEKADA SU GRADJEVINSKA PREDUZECA VODILI GRADJEVINSKI INZENJERI. MASINSKA MASINSKI INZENJERI , ELEKTRONSKU INDUSTRIJU ELEKTRO INZENJERI . I SVE JE FUNKCIONISALO KOREKNO ,E ONDA U ZADNJIH TRIDESETAK GODINA SVE PREUZIMAJU EKONOMISTI I MENADZERI I ODE MAST U PROPAST. NEKA ME NEKO UBEDI DA GRESIM
Ponedeljak 27.10.2014.20:59
Eh ne želim ni u kom slučaju da te ubeđujem u bilo šta, u uspešnim privredama profil rukovodećih kadrova izgleda malo drugačije. Firme vode EKONOMISTI a operativci su stručnjaci tj. inženjeri. Drugim rečima Generalni direktor je u proizvodnoj industriji u većini slučajeva ekonomski ili finansiski stručnjak, tehnički i ostali operativni direktori su inženjeri. PS Nisi napisao gde je to tako bilo, u kojoj državi, pretpostavljam da si mislio na Jugoslaviju. Jugoslovenska privreda je bila uslovno uspešna, ali sigurno nije bila uspešna zbog inženjerskog kadra.
Ponedeljak 27.10.2014.16:32
JECO MAJMUNICE OPET LUPAŠ KAO OTVOREN PROZOR . IZVINI ALI DANAS NE BI BUDLI DOKAZIVAO DA JE BUDALETINA . To su danas pokušali : gorka čokolada , tanasko i svjatoslav ali BEZ USPEHA . NE VREDI DOKAZUJEŠ DA SI GOVEDO I NEMA TI SPASA . ŽALIM TE JADNA SI ...
Ponedeljak 27.10.2014.13:07
Mogli bi da uvedu sistem u kome neko ko skenja penzionera - dobije 3 prosečne zarade kao bonus ?
Ponedeljak 27.10.2014.13:10
Tako je, postedeli ste zaposlene ispod 25000, a penzionerima i to treba ukinuti! Ili jos bolje organizovati kampove za penzionere, gde ce biti i nagradne gasne komore, koje ce postepeno reducirati broj stetocina koji ne mogu vise raditi! Cujete li sebe bagro bezboznicka, da li imate uopste savesti i samilosti ili ste najobicnija fasisticka djubrad, kako vas vecina naroda i vidi!?
Ponedeljak 27.10.2014.13:57
Vučko jebi penzionere, ta bagra svi do jednog izađu da glasaju ivicu svinjoglavog.i opet će svaki put kad su izbori. kako je penzosi, ne mislite na unuke kad glasate nego na sebe, a sad nema više ni za vas, pojela maca, tj vučko.
Ponedeljak 27.10.2014.15:07
Ovaj ili ova vuk ljubuski , je najveci debil koji se pojavio na ovom sajtu.
Ponedeljak 27.10.2014.15:36
Mislim da penzioneri koji na svojim plecima sem djece poneki i nose unucad nisu zasluzili ovakav tretman drzave u kojoj su stekli istu.Trebalo je napraviti socijalnu kartu Srbije i onda krenuti u kresanje porodicnih budzeta .PIKOUSTI , JEZIKOPLAZAC, KONVERTIT , LAZOV I HVALISAVAC JE POSLAO VUJOVICA U NJUJORK DA NAPRAVE PLAN KAKO DA UNISTE I ONO MALO SRBIJE STO JE OSTALO .Povecati proizvodnju naplatiti poreze , pokrenuti ekonomiju i to je rjesenje a ne otimanje od najsiromasnijeg dijela stanovnistva.Zabranila glista ulaganje u poljoprivredu i ogranicili izvoz u Rusiju ne zbog zapada nego zbog saveznista sa SAD i zajednickog plana napada na ruse.
Ponedeljak 27.10.2014.15:49
Bas tako , kako u Srbiji tako mi ocekujemo u BiH .Zar oni koji su radili posteno I koje je drzava povukla sa svojih imanja u industriju da snose teret propale politike.Mislim da je Vucic negativna licnost za cijeli region , covjek koji je bio I ostao totalni razarac cijeloga balkana kao nacionalista 90 I danas kao liberal ,od njeg dolazi samo zlo..
Utorak 28.10.2014.00:59
Vlast definitivno ne radi svoj posao i ne radi ništa u korist države, već za svoje džepove a građani im služe samo za beskrupuloznu naplatu poreza, nameta, naduvanih komunalija. Od reformi nema ništa (reforme su za njih novi nameti) Ovaj savet su isto paraziti sa visokim primanjima (sigurno preko 200000) a veze s mozgom nemaju. U ovoj državi je potrošnja skoro stala (automatski i proizvodnja) Koliko je vama gospodo alava dosta. 20%, 50% recite. Ali ove tupsone u fiskalnom savetu treba smesta otpustiti jer su totalne neznalice. Pa da vidimo da li će i tada pričati istu priču. A smem da se kladim da ništa drugo i ne znaju da rade osim da se uvlače SNS-u. Ovu vlast treba smesta najuriti.
Sreda 29.10.2014.08:40
Vrlo brzo, do proleća će se već pokazati koliko penzioneri teško podnose i ovoliko smanjenje. Oni više nemaju gde, niti mogu iz svoje kože. Mnoge put vodi samo prema jednom pravcu. Jad i žalost.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)