Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 18.10.2014.
02:30
D. Petrović - Vesti A
Nakon što je oslobodio Novi Pazar od Turaka, general Mihajlo Živković je molio muslimane da ne beže sa turskom vojskom i doneo naređenje da niko ne sme dirnuti imovinu državljana Srbije.
Subota 18.10.2014.06:47
Koliko si bio enormno hrabar, toliko si posle zasrao debelo.pa zbog tebe znači su onda u drugom ratu poklali nejać, silovali palili, rušili crkve ss-ovci iz handžar divizije.ali pre tebe ima još jedan naš najveći dušmanin, a to je masončina kralj aleksandar.ataturk mu je zbog problema sa šiptarima, predložilo da ih sve preseli u tursku, ali je to odbijeno. za sve pogrome i žrtve koje su nas snašle, isključivi krivci smo mi jer se nismo držali one od Vladike Njegoša..udri vraga ne ostavi mu traga.
Subota 18.10.2014.08:15
Udri vraga ne ostavi mu traga; ove riječi su mač oštar sa obe strane, ako se ispravno tumače onda sječu nepravdu ali ako se pogrešno tumače onda sječu Pravdu. Najprije treba istjerati vraga iz sebe pa onda i iz drugih. Napravljena je prva Jugoslavija ali je odbačen SRBSKI PROGRAM koji se zove KRST ČASNI I SLOBODA ZLATNA, zato su Srbi tako loše i prošli. Tirane natjerati da poštuju Božiji Zakon, to je Srbinova dužnost najsvetija.
Subota 18.10.2014.08:31
Njegoš je Pravoslavni Vladika i nije učio ništa što je na suprot Hristove nauke. Tirjanstvu stati nogom za vrat i dovesti ga u poznaniju prava to je ljudska dužnost najsvetija; ja sam ti ove Njegoševe rječi preveo u gornjem komentaru, tirani su i Srbi ako se ne pokoravaju Božijem Zakonu.
Subota 18.10.2014.08:51
Muhamedova Nauka je ispravna ako si ispravno tumači a Hristova Nauka nije ispravna kad se pogrešno tumači, Nije se dovoljno pozivati na Hrista i Svetog Savu; nego ih treba ispravno tumačiti i primenjivati u praksu. Sve ono kod naših neprijatelja što nije protiv Božijeg Zakona; to je sve ispravno a to važi i za nas. Bog je JEDAN.
Subota 18.10.2014.12:01
Овај кратковиди генерал није могао да штити "Бошњаке" јер они у његовом времену нису постојали.
Subota 18.10.2014.12:14
Васиљевићу, на погрешном месту цитираш владику Рада Тововога. Осим тога Божји закон не важи за некрштене који нас хришћане називају невјерницима. Погледај како са фесовима будућа Ханђар дивизија парадира кроз Рашку. Његош: "Ођа риче на равном Цетињу не остаде крста са три прста"
Subota 18.10.2014.12:08
Ovako kako je napisano, general Zivkovic ispade tragicar i uzrok svih nasih problema sa sopstvenim zivljem muslimanske vere. Ali nije bas tako. Takodje, nije tacno kao sto ovaj tekst sugerise da cetnici nisu postojali u vreme generala Zivkovica. Naprotiv, oni su tada bili specijalne jedinice srpske vojske, medju njima najpoznatiji oni majora Tankosica koji su odvaljivali Turke i u cijim redovima je bilo i Srba muslimana, kao Muhameda Mehmedbasica i Mustafe Golubica, visoko odlikovanih srpskih oficira koji su sebe zvali 'Srbima islamske vere'. Oni nisu bili jedini vec samo medju najistaknutijim: http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Muhamed-Mustafa-i-Mahmud--tri-Srbina-iz-Stoca.lt.html
Subota 18.10.2014.12:13
Medjutim, treba razumeti da je snaga anglo-saksonske nacionalizacije ovih Srba u Bosnjake bila previse jaka za mali Srpski narod. Nismo li danas svedoci istog tog sto rade sa Crnogorcima? Dovoljna je jedna rdja i ode cela gradja. Jos bih ovde ispisao reci Smail-bega Šarića, koji u tekstu o Osmanu Đikiću, možda najistaknutijem Srbinu muslimanu, uznosi i veliča srpsku žrtvu: „Srbin se rađa u krvi, živi i umire u krvi. Divno je nositi ime tog naroda!“

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)