Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 13.10.2014.
05:43
D. Dekić - Vesti A
Suština protesta advokata je u zaštiti struke i prava građana Srbije. Svima u zemlji i dijaspori se izvinjavamo, što protest dugo traje i što ne mogu da ostvare prava na sudu, ali drugog izbora nemamo. Uvođenjem javnih beležnika smanjena je pravna sigurnost građana, pa je ovo borba za prava i slobode svih nas, kao i egzistenciju više od 9.000 advokata kojima preti ukidanje profesije. Ovim rečima članovi Advokatske komore Beograda, advokati Konstantin Bošković i Zoran Ristić, objašnjavaju razloge, "obustave rada", koja ulazi u drugi mesec.
Ponedeljak 13.10.2014.08:06
VLAST ? Razbojničko , banditska , izdajnička i pljačkaška družina KAKVU SRBIJA NE PAMTI . SVAKI DAN NA ČELU SA OVOM SNS BANDOM DONEĆE MESEC DANA DUŽEG OPORAVKA AKO DO NJEGA IKADA I DOĐE JER OVI UBIJAJU SRBIJU POTPUNO SVESNO I BEZOBZIRNO .
Ponedeljak 13.10.2014.12:15
Samo nas moze Rusi da spase!Imamo i Oruzje koje bi bilo dobro posebno za Siftare,ostalim da ne pricam!
Ponedeljak 13.10.2014.12:15
Модернизациони пакет, под именом ”Ратник” (познат и као ”руски војник будућности”), обухвата 40 нових или унапређених компоненти наоружања, личне опреме и средстава заштите. Цео комплет по својим карактеристикама надмашује сличну опрему у војскама НАТО пакта.Основу овог пројекта чини одело од арамидних влакана, које има минималну могућу масу, али пружа максималну заштиту и омогућава човеку да остане неповређен и у случајевима директне изложености пламену или шрапнелима граната. Ту су и заштитне наочаре, штитиници за врат, лактове, шаке и колена, тако да је око 90% војниковог тела овиме заштићено.
Ponedeljak 13.10.2014.12:15
Специјални вишеслојни шлем и панцир-прслук с керамичким плочицама отпорни су на метке калибра 7.62×39 mm. Специфичан материјал овог одела пропушта ваздух, али штити од влаге, па га војник може без прекида носити најмање 48 сати. Постоји и зимска варијанта комплета која обезбеђује додатну топлоту. Оно што је посебно интересантно јесте да ово оклопно одело одбија ултраљубичасте и инфрацрвене зраке, па ће руски војник будућности бити невидљив за нишане са топлотним навођењем. У ванредној ситуацији одело се може скинути за свега неколико секунди.
Ponedeljak 13.10.2014.12:16
Осим софистицираних материјала од којих је израђено одело, ту је и данас незаобилазна електроника. Имајући у виду искуства из рата са Грузијом 2008. године, акценат је стављен на средства за комуникацију и координацију војника.Комплет ”Ратник” поседује нов систем за комуникацију војника на тактичком нивоу, у реалном времену, путем радија или текстуалних порука, као и специјални компјутер за мониторинг војниковог стања. Овај компјутер непрекидно прати функционисање војниковог организма, мери ниво стреса и реагује на рањавање и смрт војника. О свему томе обавештава команду.
Ponedeljak 13.10.2014.12:16
Командири јединица поседоваће преносиве рачунаре на којима ће имати приказ положаја својих јединица у реалном времену. Поред овога ту је и GPS уређај за сваког војника, а како би се обезбедила брзина дејства и повећање прецизности при дејству са бока, на пушку је монтирана камера која преноси слику до монокла на шлему војника.Овиме се војнику пружа и могућност безбедног осматрања и дејствовања из заклона, тј. ”иза угла” или ”преко угла”, слично као на српском комплету војника будућности под ознаком ВБ-10. Маса целокупног комплета износи око 20 килограма, али се састав комплета делимично разликује у зависности од тога да ли је намењен пешадинцима, маринцима или падобранцима.
Ponedeljak 13.10.2014.12:16
Почетак увођења овог система у руску војску очекивао се током друге половине 2013, али је он одложен, пре свега због несагласности у погледу ватреног оружја које би требало да буде део комплета. АК-12 још увек је једна од могућности као решење за јуришни аутомат, модификовани СВД ће дефинитивно бити стандардна снајперска пушка комплета, а још увек није познато које ће оружје бити на месту пушкомитраљеза за комплет ”Ратник”. Као стандардно хладно оружје изабран је борбени нож ”Шмель”.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)