Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Četvrtak 02.10.2014.
14:36
Alo A
Američki istoričar Majkl Paulkovič tvrdi da je Isus iz Nazareta bio "mitski lik" i da nikada nije postojao.
Četvrtak 02.10.2014.14:54
Bilo bi lepo da se vise pise i polemise o ovakvim temama i naravno bilo bi dobro kada bi se Crkva i svestena lica vise ukljucili u ovakve price i javno polemisali o religijsko istorijskim cinjenicama.
Četvrtak 02.10.2014.18:15
Veoma dobar predlog, Nema te misli, verovanja ili ponašanja o kojima se ne može razgovarati, u dijalogu gde učesnici respektuju jedan drugog, a to znači da je sve podložno kritičnom sudu i intersubjektivnoj proveri. ----- "U razgovor se ulazi s namerom da se traži istina, a ne da se ostvari nekakva pobeda nad sagovornikom, čim priznamo pravo drugačijeg mišljenja, odričemo se prava da smo samo ja, ti, ili mi u pravu".
Četvrtak 02.10.2014.14:57
Plaćeničko pseto, laje na Hrista Spasa. biće sve više takvih, lažnih proroka, kvazi naučnika,istoričara i druge vagabunde, koje će opovrgavati Sveto Pismo i našu veru.ne bojite se onih koji ubijaju telo,nego se bojite onoga koji može da vam ubije dušu.
Četvrtak 02.10.2014.15:54
Paulkovič, kaže da je do tog otkrića došao pošto u delima 126 autora koji su delovali u Isusovo vreme (od 1. do 3. veka) nije naišao na spominjanje Isusa Hrista. ----- Oprosti, ti vređaš i napadaš čoveka, jer si ti sigurno video/pročitao materijal koji dokazuje da je ovaj istoričar napisao neistinu. Ako nisi video/pročitao suprotne dokaze tvoje pisanije je neosnovano. I za kraj, tvoj vokabular je neprimeran, za vernika, pravoslavca.
Četvrtak 02.10.2014.16:29
Hršćanstvo je SEKTA. Rano hrišćanstvo je nastalo kao verski pokret, odnosno sekta unutar judaizma, da bi se tokom 1. veka od njega odvojilo. Vremenom je ovaj mali jevrejski verski pokret evoluirao u hrišćansku veru. Između 30. i 50. godine, hrišćansku crkvu čine isključivo Jevreji. Odlukom apostolskog sabora (48–49. godine) rešeno da i nejevreji budu primljeni u hrišćanstvo. ---------- Meni ne smeta što veruješ u obrezanog i uz to i izmišljenog sina "odabranog naroda".
Četvrtak 02.10.2014.17:38
Свјатославе ти си жешћи паганин ! То што причаш говори о теби као о мање интелигентном бићу, и ја сам сасвим изненађен будући да си имао неких добрих коментара ! Господ постоји, и дошао је међу нас људе пре 2 миленијума. Да би то лакше схватио пробај прво да избистриш у својој глави да црква нису цигле, фреске и иконе, већ првенствено заједница људи која се окупља и исповеда веру у Васкрслог Господа. У првим вековима због гоњења од стране злих царева, Хришћани су се тајно састајали по домовима где су се одржавале и Литургије. Кад је наша вера у 4 веку званично одобрена онда се кренуло у грађење цркава И стварно, ајде смањи више тај копи/пејст са секташких сајтова и мућни мало својом главом
Četvrtak 02.10.2014.18:09
Napiši šta nije tačno u mom komentaru. Priča se nebrojano puta ponavlja. I ti pripadaš onima koji ne iznesu ni jedan kontra argument ni jednu činjenicu koja osporava ovo što piše u mom komentaru. Ali zato napadaš mene na neprimeran, uvredlji, i omalovažavajući način, a to nije čovečanski a još manje hrišćanski. Ako si religiozno nepismen nemoj se upuštati u diskusiju služeći se uvredama i bezveznim piskaranjem. Uvrede su argumenti onih koji ARGUMENTE NEMAJU.
Četvrtak 02.10.2014.21:02
Који твој црни коментар !? Зар је то што си прекопирао из неке јефтине брошуре секташког типа или квази научничког типа коментар !? А како ти себи дозвољаваш да вређаш Бога у свом коментару и погрдно и гордоумно-пагански га називаш "обрезаним" , а после додајеш и "измишљеним"... Држи се тема у којима прозиваш и морам признати неретко успешно разоткриваш лажи "западних демократија" и њихових похлепних жеља да покоре цео свет...али најљубазније те молим, у исто време се држи ПОДАЉЕ ОД ВЕРСКИХ ПИТАЊА, ЈЕР СЕ У ЊИХ НЕ РАЗУМЕШ! Хвала унапред
Četvrtak 02.10.2014.21:58
Prvo OVO je NEOBORIVA istorijska činjenica. Stavi dokaze koji govore suprotno. ------------ Rano hrišćanstvo je nastalo kao verski pokret, odnosno sekta unutar judaizma, da bi se tokom 1. veka od njega odvojilo. Vremenom je ovaj mali jevrejski verski pokret evoluirao u hrišćansku veru. Između 30. i 50. godine, hrišćansku crkvu čine isključivo Jevreji. Odlukom apostolskog sabora (48–49. godine) rešeno da i nejevreji budu primljeni u hrišćanstvo.
Četvrtak 02.10.2014.22:17
Drugo Iz jevrejskog izvora: Rođenje Brit Mila (obrezivanje) Osmog dana po rođenju svako muško dete se obrezuje, znači Avramov savez. Obrezivanje je dozvoljeno i na Šabat i na Jom Kipur. Čin obrezivanja vrši za to osposobljeno lice a u većim opštinama obrezivanje vrši lekar i to još u porodilištu. Brit Mila se može odložiti samo ako lekari utvrde bolest kod deteta. PS Rekao bih da si TI onaj koji o svojoj veri veoma malo zna. Ti si religiozno zaista nepismen.
Subota 04.10.2014.22:47
Prvo nije u redu da sam sebi ispisuješ silne pluseve, a drugo naziv sekta koji ti upotrebljavaš je termin kojim su prvosveštenici "branili" judaizam od istine koju je Gospod Isus Hristos doneo na zemlju. Ti to posmatraš iz perspektive moćnika, što me veoma čudi budući da često u svojim komentarima pišeš protiv njih, odnosno raskrinkavaš ih. Sudeći po tvojim komentarima, da živiš u doba Hrista verovatno bi se priključio tom malom ali odabranom stadu.A ovako si sablažnjen i donekle uplašen nekim kukoljem koje si video u Pravoslavlju pa tako i pišeš. Da ponovim, Hristos je smisao Starog Zaveta, medjutim većina Jevreja ga nije prepoznala jer su im srca otvrdla u poštovanju pravila i propisa...
Subota 04.10.2014.22:53
...odnosno vera im se pretvorila u materijalno prinošenje žrtava. Na taj način su izgubili duhovni smisao vere. Istina je da su jedini oni u moru tadašnjeg paganstva kojima su bila zaražena skoro sva plemena i pa i veće civilizacije, i Bog ih je i čuvao dok su imali dobre vodje kao šro su Mojsije, car David itd., ali to što ti je predak bio Svetitelj uopšte ne znači da ti sam ne treba da se potrudiš da bi postao Svetitelj. U nebeski narod ne spadaju svi ljudi jednog naroda, nego samo oni koji se veoma trude na tom putu Inače obrezivanje je ukinuto sa dolaskom Gospoda na zemlju, a Judaizam više nije vera nego sekta, pa ti sad vidi...
Četvrtak 02.10.2014.21:32
Ni to nije nikakav dokaz o postojanju Isusa Hrista,ako americki istoricar nije nasao u delima 126 autora da ga spominju !Lici mi na sarlatana koji pise narucen tekst !
Četvrtak 02.10.2014.15:52
смрдљиви амерички АНАЛитчар.рекао ово,рекао оно.нација састављена од робијаша стара 200 година суди целом свету,СМРТ АМЕРИЦИ
Četvrtak 02.10.2014.16:30
Исус и није ствар "доказа" - него Вере ? И шта је променило мишљење да Исус није постојао ? И зашто је то уопште битно ? Коме смета Вера ?
Četvrtak 02.10.2014.21:37
Naci ce se mamlaz koji ce reci da Isus nije imao profil na facebook-u I nije stavljao video iz svog zivota na youtube,pa,eto nije ni postojao !

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)