Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 29.09.2014.
01:23
B. Đokić - Vesti A
Dvojica Srba iz Švajcarske mesece su proveli u arhivama "Gazete" iz Lozane, prikupljajući novinske članke koje je dr Arčibald Rajs slao iz Srbije o zločinima nad civilima i sa Solunskog fronta.
Ponedeljak 29.09.2014.01:32
U NE MOGU DA SE NACUDIM CUDA VISE STA SVE U OVOJ SRBIJI MOZE DA SE DESI! 1. MEDIJI POTPLACENI DA BRANE PEDERE,PEDOFILE,ATEISTE I SRBOMRZCE TAKO STO ZABRANJUJU SVAKI KOMENTAR KOJI VREDJA ,,NJIHOVO PRAVO" 2.PREBIJEN BRAT VUCICEV OD STRANE PEDEROSTICENIKA I CENTAR MEDIJSKE PAZNJE PREUSMEREN NA TO. 3.,,ZAPREPASCENI" BOLIDI STO SU IM OVAKO BRUTALNI POLICAJCI. !!!!!! KOGA BREEEE ZAJEBAVATE!!!! NARODU JOS NIJE SVRAKA POPILA MOZAK DA SHVATI OVO DA VUCIC ZELI POENE ZA SLEDECE IZBORE. SLEDECI PUT KADA BUDU BILI IZBORI I POBEDE OVI PROZAPADNJACI JA IDEM KAO NAROD U RUMUNIJI NA CAUSESKUA ILI GADAFIJA U LIBIJI NA NASU VLAST TO VAM OBECAVAM!!!
Ponedeljak 29.09.2014.01:36
MNOGO VISE CAK I OVOM CLANKU NIJE CELA ISTINA IZASLA NA VIDELO JER SE UVEK KRIJE GENOCID NAD NASIM NARODOM A NASA DANASNJA VLAST SLUSA KAO PASCAD EU I USA!
Ponedeljak 29.09.2014.02:37
Dobar je tekst. 'Srbin po opredeljenju' kako ga nazivate to jest Arcibald Rajs nije bio Svajcarac nego Nemac. Rodjen je i odrastao u juzno-nemackoj pokrajini Baden odakle je otisao na studije u Svajcarsku gde je ostao da radi. Da ga je rat zatekao u Francuskoj mi bismo ga verovatno zvali Francuzom. Kao kriminolog, istrazivao je zlocine i vojske svoje zemlje, Nemacke. Medjutim, treba istaci da su zlocini svih vojski, pa cak i bugarske, u poredjenju sa onim austro-ugarskim bili minorni, kao sto se vidi u samom tekstu. Tekst takodje nekako izbegava da napise da su najvece zlocine cinili pripadnici 13.zagrebackog korpusa sastavljenog samo od srbokatolickih 'Hrvata'.
Ponedeljak 29.09.2014.02:45
E sad, molim vas nemojte biti skromni da napisete ko je stajao iza ovih pokolja prikazanih na slikama i navedenih od strane Arcibalda Rajsa. Pa svi oni ce biti vidjeni 30 godina kasnije u Jasenovcu, Staroj Gradisci i Jadovnu u jos vecem broju. U najbestijalnijim zlocinima se najvise isticala 42.pesadijska tzv vrazja divizija u kojoj je sluzio Josip Broz Tito i Vlatko Macek. Ova divizija je od svih u I.Sv.ratu Srpskoj vosjci nanela verovatno najvece gubitke u ljudstvu jer se najfanaticnije borila. Njeni vojnici pevali su Oj hrvatski hrabri sine prevezi me preko Drine, osvecena krv jos nije, Ferdinanda i Sofije U Hrvatskoj se pocetak rata slavio vise nego u Becu i Pesti
Ponedeljak 29.09.2014.02:55
Radovala se cela ustaska kako ce konacno moci da istrebi sve 'Vlahe'. 42. je ucestvovala u bici na Kolubari i Gucevu gde su se vodile najzesce borbe. Cesto bi pravoslavne Srbe iz Austro-ugarske a narocito Licane stavljali u prve redove ovih formacija kako bi im katolici pucali u ledja ukoliko bi krenuli da pale puske u vazduh ili begaju. Mobilisani su i Srbi iz Bosne ali su u vecini slucajeva uspeli da pobegnu u redove srpske vojske. Najvise sabotaza u redovima Austro-ugara je bilo od strane Ceha koji su za sabotaze probadani bajonetima. Srbi katolici tzv Hrvati su najmanje tj nikada propustali priliku da ubijaju pravoslavne Srbe i mnogo pre su se predavali Austrijanci i Madjari nego oni.
Ponedeljak 29.09.2014.04:00
Bravo Kodza ! ! ! Istoriju treba poznavati dabi razumeo danasnjicu i buducnost. Ima tu nas koji slabo poznajemo istoriju pa su nam Tvoji komentari veoma dobro dosli. Secam se, jednom nam je profesor rekao: covek koji nepoznaje istoriju to je isto kao da nema mozga ! ! !

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)