Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 17.09.2014.
22:39
Beta A
U artiljerijskim napadima ukrajinske vojske na delove istočne Ukrajine koje drže pobunjenici, u sredu je poginulo 12 civila. Podatke o žrtvama na obe strane saopštili su Gradsko veće Donjecka, najvećeg uporišta proruske pobune i pres centar Vlade u Kijevu.
Sreda 17.09.2014.22:40
ПОСЛЕ ОВИХ НАЈ НОВИХ ЗЛОЧИНА КАТОЛИЧКИХ НАЦИ-ФАЛАНГИ СВИМА ЈЕ ЈАСНО ДА ПРЕГОВОРА ВИШЕ НЕМА ДО ТОТАЛНОГ ПОРАЗА КИЈЕВСКЕ ХУНТЕ
Sreda 17.09.2014.23:01
Evo njegovog „po-strelkovski” kratkog komentara koji dosta toga osvetljava: „Pažljivo pogledajte potpise ispod dokumenta (protokola o početku formiranja Oružanih snaga Novorosije). Potpisali su se i Bezler i Hodakovskij (ostale ne znam). S obzirom na potpise, izgleda da će glavnokomandujući (o njemu ne mogu ništa da kažem, ni dobro ni loše, jer mi je potpuno nepoznat) komandovati samo grupom koja se suprotstavlja Zaharčenku (Aleksandar, premijer DNR), Kononovu (Vladimir, ministar odbrane DNR) i „Hmurom”…
Sreda 17.09.2014.23:02
Ovo je otvoreni raskol među grupama lokalnih komandanata Novorosije koji je postao javan. Dogodilo se upravo ono što sam se ja – svim silama – trudio da ne dozvolim, čak i po cenu otvorenih ličnih ustupaka. Neprijatno. Veoma neprijatno! Danas sam se videom sa Mozgovim (Aleksej). Verujem da je on dovoljno razuman da ostane postrani od ovih unutrašnjih trvenja, kao što je uspevao i ranije”. Povodom „trvenja” se oglasio i Aleksandar Matjušin koji komanduje odredom „Varjag”, a jedan je od petorice potpisnika „odluke” o početku formiranja Oružanih snaga Novorosije.
Sreda 17.09.2014.23:04
„Odlučili smo – objasnio je – da objedinimo snage radi zajedničke pobede. Svi shvatamo da se rat ne može dobiti samo sedenjem u odbrani, da treba prelaziti na aktivnija vojna dejstva. Pojavio se čovek (misli na generala Ivana Korsunja koje je kvintet proglasio za glavnokomandujućeg OS Novorosije) koji nam je pokazao put ka pobedi kroz objedinjavanje i ozanzivna dejstva”. Upitan – šta će biti sa komandirima koji odbiju da se potčine Korsunju – Matjušin je rekao: „Takvi komandiri će b a njihove jedinice razoružane. Prošlo je vreme „atamana”, a došlo vreme da formira regularna armija jer ćemo bez nje – izgubiti rat”.
Sreda 17.09.2014.23:04
Matjušin je priznao da kvintet pre nego što je proglasio OS Novorosije o tome nije razgovoarao da sa Luganskom Republikom. Dodao je da su „potrebni kontakti upravo u toku”.
Sreda 17.09.2014.23:09
Putin ce ipak traziti kompromis sa zapadom veci je ulog Rusijo od Dombasa. Jesu U UKRAJINI RUSI ali ova taktika sa humanitarnom pomoci to zarobi pa oslobodi ili kreni stani ista kao i u SFRJ. kADA NEKO NAPREDUJE IDE BRATE DO KRAJA I STVAR SE OKONCAVA. OVO DRNDANJE NAZALOST NE IDE RUSIMA U PRILOG MOZE PUTIN DA PRODJE KO SLOBA. TRECEG SVETSKOG RATA NECE BITI I BESOMUCNO NAORUZAVANJE JE BACANJE PARA. VECI STRAH SU UNELI DZIHADISTI SVOJOM BRUTALNOSCU NEGO SILA ORUZJA. NA KRAJU KO JE NA TERENU TAJ CARUJE. OVAKVIH SCENA NA ZALOST CE BITI JOS. jADNI LJUDI NI KRIVI NI DUZNI. POLITIKA JE KURVA. NISAM SIGURAN DA SU PRORUSI BAS SVE RAZUMELI.
Četvrtak 18.09.2014.04:13
Putin ce verovatno pokusati da ide na autonomiju prvo, sto bi moglo da da pravnu osnovu za sledeci korak, odvajanje od Ukrajine i pripajanje Rusiji. Za razliku od Krima, Donbas je samo oblast i ako bi Rusija to sad pripojila, po medjunarodnom pravu bi to bila agresija i okupacija, bez obzira sto je vecina stanovnistva za to. To bi moglo da da osnove zapadu da pokusa da ogranici ulogu Rusije u UN (o tome su vec poceli da pricaju), koja je kao sto se zna pod dominacijom zapada. Putin ne zeli poostravanje sukoba, jer bi to stetilo Rusiji (direktno ekonomski, i indirektno zbog povecanja vojnog budzeta), koja je u usponu ali jos uvek ranjiva, i time radilo u korist Amera. Naravno, svi to znaju...
Četvrtak 18.09.2014.04:15
...i zapad ce svim sredstvima pokusati da onemoguci autonomiju koja bi davala osnovu za otcepljenje. Jos jedna runda catch as catch can.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)