Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 14.09.2014.
16:24
Beta A
Evropi su potrebni dobri odnosi sa Rusijom, ocenio je nemački ministar ekonomije i energetike, vicekancelar Zigmar Gabrijel.
Nedelja 14.09.2014.16:44
Грешиш. Једини пријатељ Русији на Балкану је српски народ, сви остали су непријатељи па и српска власт.
Nedelja 14.09.2014.20:28
Ma ko pise o prijateljstvu , bitnaa je sigurnost i ekonomija, bugarski gradjani su na slomu a i ruminski su razocarani ---u ostalom nas Niko i ne pita , tako je dogovoreno .
Nedelja 14.09.2014.21:00
Румуни и Бугари су старе курве који увек иду за јакима па га после подувају. А, ми ћемо тек видети. Биће ћерања.
Nedelja 14.09.2014.16:52
Лавров:САД желе да „отргну“ Европу од Русије - Сједињене Државе желе да економски отргну Европу од Русије, али унутар Европске уније долази до промишљања настале ситуације, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров. „Ту, свакако постоји и економски инерес, али огромну и чак кључну улогу играју геополитичке рачунице“, рекао је министар. Лавров је, такође, нагласио да политика санкција ЕУ не може да потраје дуго, зато што се унутар ЕУ већ разлежу разумни гласови, који скрећу пажњу на сасвим парадоксалну ситуацију. На дан потписивања мировног споразума у Минску, ЕУ је наложила комитету сталних представника у Бриселу да припреми нови сет санкција према Русији, нагласио је Лавро
Nedelja 14.09.2014.16:53
Фицо: Украјина се налази на прагу тоталног слома - Украјина се налази на пред тоталним крахом, сматра словачки премијер Роберт Фицо. Он је изјавио да ће Кијеву бити тешко да се носи са изазовиа, повезаним са уласком у ЕУ. Он је нагласио да не може да замисли да би Украјина икада могла да постане чланица НАТО-а, будући да би то нарушило безбедност у региону. Фицо сматра да само дипломатски кораци могу довести до разрешења ситуације у овој земљи.
Nedelja 14.09.2014.16:53
Јацењук сматра да Украјина има довољно гаса да се не смрзне - Арсениј Јацењук на скупу Европске стратегије на Јалти рекао је да Украјина у својим подземним складиштима има 17 милијарди кубика гаса. Он је нагласио да је то довољно да се не смрзне. „У нашим подземним складиштима има до 17 милијарди кубика природног гаса. То није довољно да се квалитетно презими, али је довољно да се не смрзне“, додао је Јацењук.
Nedelja 14.09.2014.16:55
Фарска острва не подржавају санкције према Русији - Економске санкције нису одговарајуће средство за регулисање политичких конфликата, сматра премијер Фарских острва Кај Лео Јохансен. Он је нагласио да су Фарска острва недавно ослобођена бојкота. Европска унија је у јуну укинула трговинске санкције уведене због неслагања са квотама на улов харинге. После посете Москви 8. септембра и преговора о проширењу испорука фарске рибе, премијер Јохансен је морао да одговара на замерке, упућене из Данске.
Nedelja 14.09.2014.16:55
Словачка не жели да учествује у геополитичким сукобима - Словачки премијер Роберт Фицо је изјавио да неће пристати да се у земљи постави НАТО база и да би у таквом случају напустио политику. Фицо сматра да мале земље као што је Словачка не смеју да се „увлаче у велике геополитичка сукобе“. „То што смо у НАТО-у уопште не значи да морамо имати на својој територије базе туђих војски. Уколико нас неко на то буде приморавао, тражио бих расписивање референдума“, рекао је словачки премијер.
Nedelja 14.09.2014.16:56
Санкције Европске уније против Русије су грешка - Председник Источног комитета немачке еконоије Екхарт Кордес је критиковао нове санкције ЕУ према Русији, рекао да су грешка и нагласио да сличне мере представљају претњу за европски бизнис. Немачка преко ових санкција наноси себи штету и не постиже дугоочекиване политичке циљеве. У ери глобализације санкције нису средство којим се може изоловати земља као што је Русија, упозорава Кордес. Према неким подацима, западне земље ће због антируских санкција изгубити 40 милијарди долара.
Nedelja 14.09.2014.16:57
НАТО земље почеле да наоружавају Украјину - Украјински министар одбране Валерији Гелетеј је изјавио да је НАТО већ почео да испоручује земљи оружје. Он је подсетио да је почетком септембра председник Украјине Петар Порошенко на самиту у Велсу тражио помоћ од алијансе. „Разговарао сам с министрима одбране водећих земаља света, с онима који могу да нам помогну. И они су нас чули. Процес предаје оружја је у току“, рекао је Гелетеј. Министар је додао да је „процес кренуо“ и да „је управо то пут којим треба ићи“. Раније је шеф Пентагона Чак Хејгел изјавио да не зна ништа о „тајном“ договору за наоружавање Украјине.
Nedelja 14.09.2014.18:20
НАТО земље почеле да наоружавају Украјину - Украјински министар одбране Валерији Гелетеј је изјавио да је НАТО већ почео да испоручује земљи оружје. Он је подсетио да је почетком септембра председник Украјине Петар Порошенко на самиту у Велсу тражио помоћ од алијансе. Zato Nemac sad balansuje. Kad prestane, postaju kolateralna steta izmedju interesa zapad i istoka. Kao i Turci. Rusija vise nema ZASTO da ceka. Ideja revolucije i neutralnosti kakve takve je onda u tim zemljama potrosena i stavljeni su na branik anglaomerickih interesa. Francuska ce da se vec dogovori sa Rusima cim Le Pen promeni situaciju, stvari bi mogle da budu ubrzane dolaskom fran vojnika na BI.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)