Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 08.09.2014.
12:06
telegraf.rs A
Srbija je, nakon višegodišnjeg odlaganja, dobila javne beležnike – notare, ali pored velikih gužvi ispred njihovih šaltera, otvorila su se i mnoga druga pitanja, kao što je na primer da li su njihove usluge jeftinije od sudova ili opština, ali i to da li su građani u obavezi da idu kod notara ili dokumente, kupoprodajne ugovore i ostale svoje potrebe mogu i dalje da završavaju gde su to i dao sada radili?
Ponedeljak 08.09.2014.12:46
Хахаххахахахах , сад смо почели да лажемо на километре . Овако нешто може да се прими само у Србији и Црној Гори па се поставља једноставно питање : шта им је заједничко . ЗАШТО ОВАКВОГ ЗАКОНА НЕМА НИГДЕ У СВЕТУ , НИ У ЈЕДНОЈ ЧЛАНИЦИ Е.У-није , само у Ц.Гори и Србији . Па ако нас икад приме у Е.У , зар ћемо га опет морати мењати и усаглашавати законе са Е.У са изговором да се влада мало шалила . КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД А КО ЗБУЊЕН .
Ponedeljak 08.09.2014.12:56
Overe, punomoćja, imovinski sporovi, ugovori o hipoteci i o prodaji nekretnina, ugovori o doživotnom izdržavanju, sve su to poslovi kojih će sudovi biti rasterećeni, ali oni će to i dalje raditi! ОВО ЈЕ ТЕШКО ОБМАЊИВАЊЕ ЈАВНОСТИ , требало би да буде и кривично санкционисано у номалној држави све је пребачено на НОТАРЕ и судови више не оверавају те послове СЕМ ОПШТИНА где нема изабраних НОТАРА па у међувремену уместо њих ће радити судови или ти судије .
Ponedeljak 08.09.2014.13:08
A kako to izgleda na klasičnom primeru? Ukoliko vam je potrebna overa prevoda, za nju ćete u sudu platiti 230 dinara, a u opštini 600, a na vama je da li ćete ići u sud, čekati red ili pravo kod notara i završiti sve za 5 min iako je skuplje! ХАХХАХАХХАХАХХАХХАХХАХАХХАХА , Је-ање право у мозак . Знате , нотари су надљуди са невероватном могућностима па ред код њих не постоји . То што се у суду ствара велики ред са све картицама са бројевима и што на овери раде од 2 до 22 теткице на шалтерима у зависности од величине општине ---- , све њих замењује СРПСКИ НОТАР који вас дочекује насмејан и наравно кад год дођете увек сте први . Мало је скупљи али шта да се ради . ХЕХХЕХХЕХХЕ
Ponedeljak 08.09.2014.14:18
KO ZARADJUJE PLATU NOTARIMA? NARAVNO GRADJANI. CEMU SLUZE NOTARI? NICEMU DA LI SE ADMINISTRACIJA SMANJUJE? NE POVECAVA SE NA STETU BUDZETA I GRADJANA. JEL TO SVE PREVARA? JESTE GRADJANI NISU DOBILI NISTA NOVO A DRZAVA POVECALA ZAPOSLENOST. DEBILIZAM.
Sreda 17.09.2014.22:08
Još im odredite da plaćau porez paušalno. I to obavezno. Kad paušalno plaćaju advokati, privatni lekari, zašto ne bi mogli i notari. Ali, zato berberi,frizeri, pinteri, obućari moraju da vode knjige o poslovanju, da izdaju fiskalni račun. I posle će se ministar pravde hvaliti, kako je sudstvo unapredjeno i efikasnije. A sudstvo će biti efikasnije, samo onda kada više neće imati posla, a neće ga imati onda, kada sudske takse i advokatske usluge povećate toliko da narod neće imati od kud da plaća sve to, pa će biti primoran da se nesudi ni zašta. Nego da trpi sve namete, sva maltretiranja, sam lopovluk. Da trpi sve što se dešava. A sudije, će naravno i tada primati istu platu, možda i veću.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)