Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
39
Nedelja 07.09.2014.
08:12
Lj. Ivanović - Vesti A
Slom socijalizma u Istočnoj Evropi nije samo doveo do odbacivanja komunističke prošlosti nego i traganja za "novim" vrednosnim identitetom. Istraživanje Centra za Jugoistočnu Evropu iz Minhena iz 2009. godine pokazalo je da fašizam na Balkanu doživljava pravu renesansu, a da prednjače Srbija i Hrvatska, koje imaju najveći broj pripadnika fašističkih i neonacističkih pokreta od svih zemalja regije.
Nedelja 07.09.2014.10:23
Izjednačavanje Jasenovca i Bleiburga Kada se provlači izjednačavanje Jasenovca i Bleiburga, nivelacija i simplifikacija s kojom se osobno nikako ne mogu složiti, treba reći da je, sa stanovišta religije, zločin uvijek zločin, ali sa stanovišta povijesti, etike i pravde radi se o dva bitno različita zločina koje pomnija analiza ne može izjednačiti. Jasenovac je zločin genocidnog masovnog ubijanja civilnih pripadnika triju naroda – Srba, Roma i Židova – i zločin političkog terora nad neistomišljenicima iz redova vlastitog naroda;
Nedelja 07.09.2014.10:24
Tzv. Bleiburška tragedija (smaknuća u Sloveniji) je ratni zločin masovnog ubijanja razoružanih zarobljenika četiriju vojski – oružanih snaga NDH, njemačkog Wehrmachta, slovenske bele garde koje su četiri godine ratovale na strani Zla i srpsko-crnogorskih četnika . Drago PILSEL
Nedelja 07.09.2014.12:16
Sada se kao i u Srebrenici, kosti svih poginulih pripisuju samo jednoj (hrvatskoj) strani. Da ne spominjemo da su i posle proglasenja kraja 2 svetskog rata, takozvani krizari, sve do pocetka pedesetih godina cinili zlocine i nisu polagali oruzje.
Nedelja 07.09.2014.11:44
Mene cudi ovaj naslov,kako moze da bude isto Ustasa i Cetnik.kad znamo da su Ustase ubile oko milion i osamsto hiljada Srba,Cigana,i Jevreja,a dea ne pricamo o Komunistima,koji su vise poubijali Srba nego Nemci,i jos rasturili Srpski narod i Drzavu.
Nedelja 07.09.2014.12:11
Zbog masonsko-jezuitske klike i njihovog komunistickog ceda, cije su lazi na zalost, duboko ukorenjene u akademske, medijske. politicke, obrazovne i jednom recju drzavne strukture Srbije. Izjednacavanje nacisticko-genocidnog ustaskog i antifasisticko drzavno odbrambenog pokreta Kraljevine Jugoslavije je deo jezuitsko-masonske propagande jos od drugog svetskog rata. Jedino je u Srbiji zabranjeno istrazivanje komunistickih zlocina ne vidjenih razmera koji su pocinjeni nad srpdkim narodom.
Nedelja 07.09.2014.12:14
Tito i Jasenovac I "srbi" brišu Jasenovac 27. 09. 2011 Ova teza je potvrđena na akademskom skupu, održanom na beogradskom Pravnom fakultetu, posvećenom Jasenovcu, na kome su se na naučnoj osnovi i stranoj arhivskoj građi razobličavale srpske nesrećne zablude, a zločinci nazivani imenom. Na akademskom skupu je promovisana najnovija, a bolna knjiga novinara i publiciste Jaše Almulija "Jevreji i Srbi u Jasenovcu". Skup koji je bio bojkotovan od aktuelnih vlasti, pa tako i od svih državnih medija i onih koje kontroliše aktuelna vlast. ......
Nedelja 07.09.2014.12:15
Tito i Jasenovac Ne samo Jaša Almuli, već i drugi prisutni na promociji u Pravnom fakultetu tražili su da država stane iza istraživačkog tima koji bi razjasnio i dao odgovore na mnoga pitanja. Tako je dekan Pravnog fakulteta profesor Mirko Vasiljević insistirao na razjašnjenju dilema: - zašto Tito nikada nije hteo da poseti Jasenovac, - zašto papa nije i neće nikada posetiti Jasenovac, - kako je Draganić preko Tita stigao u Hrvatsku, - kao i upletenost britanskih obaveštajnih službi u prebacivanje Pavelića iz Frankfurta u Vatikan, pa u Argentinu.
Nedelja 07.09.2014.12:18
Tito krio istinu Dušan Babić, pišući o počinjenim zločinima Hrvata i muslimana, naveo je kako su Tito i partizanski pokret težili da se surova istina o stradanju Srba, Jevreja i Roma ne sazna. Babić je obelodanio i slučaj stradanja članova odeljenja za propagandu Komunističke partije u Karlovcu, koji su napisali članak o masakru Srba. Svi su zbog toga izvedeni pred preki sud i streljani. Akademik Živanović je iz američkih izvora došao do podatka da je više od 1.400 katoličkih sveštenika u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u toku Drugog svetskog rata klalo, mučilo, silovalo i na razne načine ubijalo i prevodilo u katoličanstvo Srbe, Jevreje i Rome. .........
Nedelja 07.09.2014.12:24
Časne sestre-zločinci - Među zločince katoličke sveštenike nisu ubrojane časne sestre-zločinci - predočava akademik Živanović. - Iskazanao prostim jezikom, od svaka tri katolička sveštenika, dvojica su bili ubice. Do sada je identifikovano blizu 400 jama, vrtača i bunara u koje su bacane žrtve, najčešće žive. Jedno od najgroznijih i najbrojnijioh mesta stradanja i ubijanja Srba, Jevreja i Roma bio je Jasenovački logor. U sklopu tog sistema nalazio se i koncentracioni logor za decu, koji je bio podeljen na četiri dela: deca podeljena po starosti. Hrvatska je bila i ostala jedina zemlja na svetu koja je izmislila i organizovala koncentracione logore za istrebljenje dece.
Nedelja 07.09.2014.12:38
Stevo Krajacic, koji nije krio svoju netrpeljivost prema svemu srpskom, bio je citavo vreme rata veza izmedju Tita i Pavelica. Otvoreno se protivio izgradnji spomen podrucja Jasenovac, koje uzgred budi receno zlikovac Tito nikada nije posetio.
Nedelja 07.09.2014.12:23
Cak naprotiv, sistematski se umanjuju i nipodastavaju krvave orgije vatikanskih ustaskih mesara, a sve zrtve bleiburskog puta medju kojima je bilo svih nacionalnosti, se priprsuju hrvatima.
Nedelja 07.09.2014.10:26
Josipović U Jasеnovcu sе dogodio gеnocid koji sе nе smе zaboraviti 4. maj 2014. ZAGREB – Državni vrh Hrvatskе u nеdеlju jе u Jasеnovcu oštro osudio ustaški rеžim i poručio da gеnocid i zlo kojе sе dogodilo u jasеnovačkom koncеtracionom logoru nikada nе smеju biti zaboravljеni. Na komеmoraciji u Spomеn području Jasеnovac, povodom 69 godišnjicе proboja zatvorеnika iz koncеntracionog logora Jasеnovac, prеdsеdnik Hrvatskе Ivo Josipović rеkao jе na da sе u Jasеnovcu dogodio gеnocid koji sе nе smе zaboraviti i koji nikad nеćе prеstati da boli. “Jasеnovac jе jеdno od mеsta koja ostaju zauvеk u kolеktivnom sеćanju iako jе stvorеno s ciljеm da budе mеsto zaborava, stratišta”, naglasio jе Josipović
Nedelja 07.09.2014.11:15
David - Udruga građana za zaštitu ljudskih prava Zagreb Hrvatska Šubićeva 20, 10000 Zagreb Genocid u Hrvatskoj: Sredinom 20. stoljeća, između 1941 i 1943. u Hrvatskoj je ubijeno oko 750000 pravoslavnih Srba – uz nadležno sudjelovanje katoličkih duhovnika i s odobrenjem Vatikana … Vatikan je o svemu obaviješten ali s krvavim režimom postupa s osjetnom blagonaklonošću. Katolička hijerarhija, prije svih vojni vikar i nadbiskup Stepinac (kojeg je papa 1988. proglasio blaženim) moralno podupire fašistički režim do samog kraja. (O tom usp. Deschner, “Ein Jahrhundert Heilsgeschichte”, svezak 2, 1983., str. 210 i d.,
Nedelja 07.09.2014.10:28
RUDAN: Mi smo potomci zločinaca, naši su prеci osuđеni, dovijеka proklеti Živimo u zеmlji u kojoj jе bеšćutna, korumpirana, zločinačka, prodana vlast u nama građanima Hrvatskе ubila svе ljudsko. Što jе s nama Hrvatima? Mi nismo potomci žrtava, mi smo potomci zločinaca. U kakvom smo mi strеsu? Naši su prеci osuđеni, dovijеka proklеti, zašto šutimo?
Nedelja 07.09.2014.10:36
Izjava Hermann Neubacher iz nemačke štampe originalna izjava Hermann Neubacher U kojoj kaže da je broj ubijenih civila Srba Jevreja i Roma oko 750 hiljada (tisuća) DIE ZEIT Nr. 28 - 05. Juli 1991 - Seite 3 Aus dem Archiv bei ZEIT ONLINE: http://www.zeit.de/1991/28/scheidung-auf-jugoslawisch Das Ustascha-Regime wollte aber ein Kroatien, in dem „kein Platz mehr war für Serben, Juden und Zigeuner“. Der berüchtigte Ante Pavelić, Ustascha-Chef und Poglavnik (Staatsführer), gab das Signal für die gnadenlose Jagd auf die orthodoxen Serben. Neubacher schätzt die Zahl der wehrlos Abgeschlachteten auf eine Dreiviertelmillion* (750.000*).
Nedelja 07.09.2014.10:44
Zapisao Nojbaher u svojim memoarima Kada je Hitlerov specijalni opunomoćenik za Balkan, dr Herman Nojbaher (Hermann Neubacher) , 1943. godine počeo intenzivnije da se bavi srpskim pitanjem, najpre je pokušao da stane na kraj hrvatskim zločinima. U svojim memoarima, za hrvatski pokolj Srba Nojbaher kaže da "spada u najsvirepije akcije masovnog ubistva cele svetske istorije". Doživeo je da mu se ustaške vođe hvale kako su "zaklali milion Srba, uključujući tu i odojčad, decu, žene i starce", ali to je smatrao "samohvalnim preterivanjem". Prema izveštajima kojima je raspolagao, Nojbaher je "broj zaklanih bez odbrane" procenjivao na 750.000.
Nedelja 07.09.2014.10:54
Jerusalem Post 10/06/2013 autor teksta Mihael Frojnd IZRAEL: Ustaško nasleđe i dalje živi u Hrvatskoj! Hrvatska uskoro ulazi u EU, a još se nije suočila sa masovnim ubistima počinjenim u logoru Jasenovac, gde su Hrvati iskazali najzverskiju surovost i ubili nekoliko stotina hiljada Srba - piše "Džerusalim post" - Većem delu svetske javnosti poznato je da su postojali koncentracioni logori poput Birkenaua, Dahaua, Treblinke i Bergen-Belsena, gde su Nemci i njihovi dželati sistematski pogubili više miliona nedužnih. Ali koliko je njih čulo za Jasenovac ili užase koje su tamo počinili hrvatski fašisti – pita autor teksta Mihael Frojnd.
Nedelja 07.09.2014.10:58
Za Jasenovac autor teksta u Jeruzalem Postu Majkl Frojnd kaže da je bio utelovljene varvarstva i mesto gde su Hrvati pokazali ”svoju okrutnu, bestijalnu narav”. Već dugo u nekim inostranim novinama nije objavljen tako oštar tekst protiv Hrvatske, pre svega kroz analizu istorije i vremena iz Drugog svetskog rata. Jerusalem Post postavlja pitanje kako se u svetu još dovoljno ne zna o Jasenovcu i za stravične zločine koje su u njemu počinili hrvatski fašisti. ”Reč je o Aušvicu Balkana”, piše list.
Nedelja 07.09.2014.11:00
”Na meti Pavelićevih snaga bilo je gotovo dva miliona Srba”, a sam Pavelić se zakleo da će Hrvatsku očistiti od Jevreja, Srba i drugih manjina. U toku rata ustaše su ubile 30.000 Jevreja ili 75 odsto od ukupne populacije u Hrvatskoj. ” Ipak glavna su meta za Pavelića bili Srbi, njih dva miliona koliko ih je živelo na području bivše države. U Jasenovcu su ubili nekoliko stotina hiljada ljudi u orgiji neopisivog divljaštva”, piše Jeruzalen Post. U logoru, kako tvrdi list, nije bilo plinskih komora, već je svako ubistvo izvedeno na staromodni način, noževima, sekirama i čekićem.
Nedelja 07.09.2014.12:03
Naravno, ustaše su umno poremećeno oružje u rukama Vatikana. Kada se stvara nova nacija, kao u slucaju kada je Vatikan kroz vekove stvarao krvate, onda njihov opstanak, sa ezoterijske tacke posmatranja, zavisi iskljucivo od stepena mrznje koji “neguju” prema narodu iz kojeg su potekli. Zna genocidna rimo-katolicka crkva, kada bi nestala vekovima podsticana mrznja vestacki stvorenog hrvatskog „naroda“ prema Srbima nestao bi i od vatikana stvoren „hrvatski narod“ kojih se satoji od 90% konvertita.
Nedelja 07.09.2014.11:18
Jevrejski lobi u SAD prednjačio je u priznavanju nezavisne Hrvatske i bili najžešći zagovornici kažnjavanja Srba i Miloševića, sjeti se Holbruka i njegove bratije. Izraelska vlast je znala šta se sve desilo u NDH: pa zašto su onda ćutali i podvili rep!?
Nedelja 07.09.2014.11:53
Bravo Prijatelju, kod pojedinih ameba nije problem neznanje i neinformisanost, problem je njihovo nakaradno uverenje o svom znanju. Znati šta znaš i znati šta ne znaš, eto ti NAJVEĆEG ZNANJA.
Nedelja 07.09.2014.13:35
Ko je odlučivo u ime običnog Jevrejskog Naroda; hoćeš da kažeš da izraelska vlast nema nikakve veze sa jevrejskim lobijem u SAD?
Nedelja 07.09.2014.13:51
Ti si ameba ili bolje reći zakržljali razum: ti si ubjeđen da doprinosiš Istini i njenim pristalicama, dok pišeš šta su hitler i njemački fašisti sve negativno rekli o ustašama i njihovom divljaštvu. Dali znadeš, neznali te ljudi: da njemačka vlast prvo pljuje po hitleru i ograđuje se od njegovog varvarstva, pa onda na fini način ostvaruju njegov zacrtani program; sve pljujući na hitlera, demokratska Njemačka poništi rezultate oba svjetska rata! To pisati šta je hitler pogrdno rekao za Hrvate to je jedna veliko plus za njihovu državu.
Nedelja 07.09.2014.11:04
Rezime Ratni dnevnik Wehrmacht Vrhovne komande nemačke armije "Ratni dnevnik (Wehrmacht) Vrhovne komande nemačke armije" Po prvi put našim čitaocima postaće dostupan ovaj prvorazredni istorijski dokumenat. Dva uzaludna pokreta otpora Četnička i partizanska borba ubrzo se, međutim, pretvorila u krvavi srpski građanski rat. Najzanimljivije pitanje ovde glasi: Šta, stvarno, o tome kažu nemački dokumenti?
Nedelja 07.09.2014.11:06
Odgovor, razume se, nalazimo u najvažnijem nemačkom istorijskom dokumentu, u "Ratnom dnevniku Vrhovne komande nemačke armije" ("Krigstagebuch des oberkommandos der Wehmacht"). Od 1945. pa do nedavno, dakle, skoro pola veka, učili smo u Titovim školskim udžbenicima, da su ustaše i četnici "narodni neprijatelji" i "izdajnici". Nemački izvori međutim govore sasvim nešto drugo, da su se, naime, ustaše i Nemci borili protiv četnika da su četnici bili priznati od Saveznika kao antifašistički pokret otpora, da su četnici prvi započeli borbu protiv okupatora i to već početkom maja 1941, dok su partizani započeli svoje aktivnosti tek u septembru, dakle, četiri meseca kasnije nego Čiča Draža
Nedelja 07.09.2014.11:08
da su glavni pokret otpora na prostoru Jugoslavije činili četnici i partizani, i tako redom. U četničkom pokretu otpora učestvovali su gotovo isključivo Srbi, a u partizanskom ogromnu većinu boraca do 1943 činili su takođe Srbi. Dakle, vreme je da, na osnovu nemačkih izvora, dođemo do jedino pravog zaključka: sa ponosom, pred svetom, možemo da kažemo, da su Srbi u porobljenoj Evropi vodili jednu od najzapaženijih uloga u antifašističkom otporu.
Nedelja 07.09.2014.11:10
Odlikovanja: Čiča Draže Francuski Ratni krst, dodelio general Šarl de Gol, 1943. Američka Legija zasluga prvog stepena, najviši orden namenjen strancima, dodelio predsednik Hari Truman 29. marta 1948. Uručen Dražinoj kćerki Gordani 2005.
Nedelja 07.09.2014.12:43
Da ne zaboravimo ustase koje su se masovno od kraja 1943, izuzev nekoliko dalmatinskih brigada presvlacile u partizane, i sa nesmanjenom mrznjom i ushicenjem nastavile borbu protiv Srba.
Nedelja 07.09.2014.11:19
Vatikan priznao umešanost u genocid Prilikom nedavnog saslušanja u sudskom postupku Alperin vs Vatikanska banka, lični advokat pape Benedikta je priznao da je Vatikan bio umešan u genocid kojeg je počinila Hrvatska za vreme Drugog svetskog rata , kada je ubijeno više od 600.000 Srba i Jevreja. Advokat Džonatan Levi pokušava da sudskim putem natera Vatikan da plati reparacije žrtvama genocida. Tvrdi da je Vatikan sa Nacističkom partijom učestvovao u ovom strašnom zločinu i optužuje Vatikansku banku za posleratno pranje novca i profitiranja od genocida. Zaprepašćujuće je da uglavnom sve medijske kuće ćute o ovom sudskom postupku koji se odvija u Saveznom sudu u San Francisku.
Nedelja 07.09.2014.11:21
Još je strašnije da je advokat pape imao hrabrosti u svom nastupu pred sudom da tvrdi da je Vatikan imao pravo da učestvuje u masovnim ubijanjima jer je to dozvoljavao međunarodni zakon. Da bi stvar bila jasnija, jeretik prema Kanonskom zakonu, je osoba koja nije odana papi ili ne sledi crkvena učenja, što u očima crkvenih zvaničnika opravdava ubijanje nevinih ljudi, kao što je bio slučaj sa Srbima i Javrejima za vreme Drugog svetskog rata. «Isti Kanonski zakon važi i danas,» kaže pisac knjige “Vatikanske Ubice”, Erik Jon Felps.
Nedelja 07.09.2014.11:21
«Vatikan opravdava ubistva time što se stavlja iznad zakona i koristi postojeći (Office of Inqisition) Zakon o inkviziciji kako bi uništio sve one koje smatra da su nevernici (jeretici) i koji ne ukazuju potpunu odanost i poslušnost papi.» Iako nije deo tužbe, video koji se nedavno pojavio u javnosti povezuje Vatikan i naciste sa užasima kojii su se događali u logoru smrti zvanom Jasenovac.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)