Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 06.09.2014.
11:13
Blic A
Ukidanje funkcije komesara za proširenje u novom sastavu Evropske komisije realna je opcija koja se u poslednje vreme vrlo pomno razmatra u političkom vrhu EU, izjavili su za “Blic” diplomatski izvori iz Brisela i Beograda.
Subota 06.09.2014.11:23
Зашто је то лоша вест за Народ? То је лоша вест за ову гузолизачку власт.
Subota 06.09.2014.13:16
Srbija mora trajno da bude isključena iz evropskog razvoja i integracija. (verovatno zbog obezbeđivanja nesmetanog vojnog prisustva SAD na Kosovu) Smernice i ciljevi svega što se dešavalo od 2000 g su ovde jasno formulisane. --- Vili Vimer: Pismo kancelaru Gerhardu Šrederu Berlin, 02. 05. 2000. Veoma cenjeni gospodine kancelaru, krajem protekle nedelje bio sam u prilici da u slovačkom glavnom gradu Bratislavi prisustvujem konferenciji, koju su zajednički organizovali američko ministarstvo inostranih dela i American Enterprise Institut (Spoljnopolitički institut Republikanske stranke). Glavne teme skupa bile su Balkan i proširenje NATO-a.
Subota 06.09.2014.13:17
Konferenciji su prisustvovali veoma visoki politički predstavnici, na što ukazuje prisustvo velikog broja predsednika vlada, kao i ministara inostranih poslova i ministara odbrane iz tog regiona. Među brojnim važnim tačkama, o kojima se raspravljalo, neke od tema zaslužuju da ih se naročito istakne: 1. Organizatori konferencije su zahtevali da se u krugu savezničkih država što je moguće brže izvrši međunarodno priznanje nezavisne države Kosovo. 2. Organizatori su izjavili da se Savezna Republika Jugoslavija nalazi van svakog pravnog poretka, a pre svega izvan Završnog dokumenta iz Helsinkija.
Subota 06.09.2014.13:19
3. Evropski pravni poredak predstavlja smetnju za sprovođenje planova NATO-a. U tom smislu znatno je pogodniji američki pravni poredak za primenu i u Evropi. 4. Rat protiv Savezne Republike Jugoslavije vođen je da bi se ispravila pogrešna odluka generala Ajzenhauera iz doba Drugog svetskog rata. Zbog toga se iz strateških razloga tamo moraju stacionirati američki vojnici, te da se tako nadoknadi ono što je propušteno godine 1945.
Subota 06.09.2014.13:20
5. Evropski saveznici su učestvovali u ratu protiv Jugoslavije da bi, de facto, prevazišli prepreku i dilemu koja je nastala posle usvajanja “Koncepta nove strategije”Alijanse u aprilu 1999. godine, odnosno nastojanje Evropljana da se prethodno dobije mandat UN ili KEBS-a. 6. Ne umanjujući važnost naknadne legalističke interpretacije Evropljana da je, naime, kod širenja zadataka NATO-a preko granica zakonski dogovorenog područja u ratu protiv Jugoslavije, bila reč samo o izuzetku, ipak je jasno da je u pitanju presedan, na koji se u svako doba svako može pozvati, i tako će mnogi ubuduće i da postupaju.
Subota 06.09.2014.13:21
7. Valjalo bi da se prilikom sadašnjeg širenja NATO-a ponovo uspostavi teritorijalna situacija na prostoru između Baltičkog mora i Anadolije, kakva je postojala u vreme Rimskog carstva i to u doba kada je ono bilo na vrhuncu moći i zauzimalo najveće teritorijalno prostranstvo. 8. Zbog toga Poljska mora da bude okružena sa severa i juga demokratskim državama kao susedima, a Rumunija i Bugarska da obezbede kopnenu vezu sa Turskom. ------------ Srbija (verovatno zbog obezbeđivanja nesmetanog vojnog prisustva SAD na Kosovu i Metohiji) trajno mora da bude isključena iz evropskog razvoja i integracija. ------------
Subota 06.09.2014.13:23
9. Severno od Poljske treba da se ostvari potpuna kontrola nad prilazima Sankt Peterburga Baltičkom moru. 10. U svakom procesu pravu naroda na samoopredeljenje treba dati prednost nad svim drugim odredbama ili pravilima međunarodnog prava. 11. Tvrdnja da je NATO prilikom napada na Saveznu Republiku Jugoslaviju prekršio sva međunarodna pravila, a naročito sve odgovarajuće odredbe međunarodnog prava – nije osporavana. Posle ove konferencije, na kojoj se raspravljalo veoma slobodno i otvoreno, ne može da se izbegne važnost i dalekosežnost njenih ocena, naročito kada se ima na umu visok i kompetentan sastav učesnika i organizatora.
Subota 06.09.2014.13:24
Američka strana, izgleda, svesna je i spremna da u globalnom okviru, zbog ostvarivanja svojih ciljeva, potkopa u ukine međunarodni pravni poredak, koji je nastao kao rezultat Drugog svetskog rata u prošlom veku. Sila ima da stoji iznad prava. Tamo gde međunarodno pravo stoji na putu, treba ga ukloniti. Kada je sličnu sudbinu doživelo Društvo naroda, Drugi svetski rat nije više bio daleko. Način razmišljanja, koji vodi računa samo o sopstvenim interesima, može da se nazove samo totalitarnim. S prijateljskim pozdravima, Potpis Vilija Vimera; Berlin, 02. 05. 2000. preveo N.Živković
Subota 06.09.2014.14:33
To loše? To je FENOMENALNO! Još kad bi se za godinu dana EU raspala, pa upamtio bih taj dan do kraja života i slavio ga.
Subota 06.09.2014.15:36
"užasna vijest"??? pa ovo je izvrsna vijest. Bolja bi bila samo da se EU raspala
Subota 06.09.2014.19:46
Prva politicka protuva kada spomene Eurointegracije treba mu sasuti zube u grlo. OVO ZA MENE LICNO JE VEST KAO DA SAM DOBIO PREMIJU NA LUTRIJI. Mi sami treba da uredimo svoju zemlju ali prvo da se politicarima uvede licna materijalna odgovornost kao u firmama i smrtna kazna kao i poreklo imovine. OVDE IMA GOLGOTE I NEPRAVDE OD STRANE DRZAVE PREMA SVOJIM GRADJANIMA DA SE COVEK PO NEKADA STIDI GDE ZIVI. MI NIKADA NECEMO UCI U FASISTICKU TVOREVINU EU I SA TOM MANTROM O EU TREBA PRESTATI PO CENU ZATVORA. NORMALNE LJUDE BOLI KURAC ZA NEKOG KOMESARA EU /TIPICAN KOMUNISTICKI NAZIV PAZI KOMESAR/ PRVO MI DA POCISTIMO NASE DVORISTE A SA FASISTIMA VEC ZNAMO KAKO CEMO . ZIVELA SRBIJA I RUSIJA.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)