Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 03.09.2014.
05:16
D. Dekić - Vesti A
Građani Srbije u dijaspori i matici mogu od 1. septembra da uz pomoć javnih beležnika ili notara završavaju niz pravnih poslova zbog kojih su do sada morali da odlaze u sud.
Sreda 03.09.2014.07:17
Imali smo Notare prije sto godina u Kraljevini Srbiji, da nadodam imali smo i dinar koji je bio medju tri najjace valute, ito sa osmisljenim vodenim zigom jedini u Evropi, dokaz koliko smo bili napredni u parlamentarnoj monarhiji. Komunisti su nas strasno mnogo unazadili, a posle njih ji ovi kvazi "demokrate"!
Sreda 03.09.2014.07:19
Земља Србија : Ово је један од оних закона због којег се сви праве луди . Сви у глас причају како је Србија на путу за ЕУ а власт Србије доноси закон који уопште није усаглашен са том ЕУ , да буде још горе , донели су га на фрку , знајући да у најбољем случају има свој рок трајања . Нигде у развијеним земљама нема оваквог закона о јавним бележницима , поготово у ЕУ. Да будем прецизнији , само у Црној Гори постоји овакво нешто али Ц.Гора није ничег репер за квалитет а поготово не за нотаре . Крајње поједностављено Нотари су постојали и у Краљевини али нису имали оваква овлашћења која имају сада .
Sreda 03.09.2014.08:44
За ове дежурне ботове што лупају минусе по службеној дужности објашњење на народски начин : 1 . Некад нам је адвокат писао уговор, пуномоћ , тестамент , овлашћење итд , и за то узимао паре . У зависности од адвоката , цене тих услуга су биле различите и клијент је могао да бира којег ће адвоката ангажовати . Држава је узимала порез од адвоката кроз паушал или књиге у зависности на чега се адвокат одлучио за горе наведене радње . 2. Обичан човек је могао да састави било коју врсту уговара , пономоћи ,тестамент , купи у књижари уговор о раду .......за шта није морао да плати ником ништа и да такав документ овери у суду уз плаћање судске таксе .
Sreda 03.09.2014.09:14
Резиме кроз пример куповине некретнине: 1.опција - платиш адвоката да напише уговор ( бираш адвоката на основу цене , квалитета , искуства , родбинске везе , лепоте или чега још ). - платиш судску таксу завршен посао 2. опција - саставиш сам уговор , купиш уговор у књижари , итд - платиш судску таксу приликом овере завршен посао једина могућа опција данас у Србији - платиш НОТАРА да напише уговор ( цену утврдили држава ) - платиш ПДВ на цену услуге писања уговора Нотара ( нов детаљ) - платиш таксу на оверу ( такозвана судска ) ( држава одлучила да висина таксе буде колико и цена услуге Нотара .
Sreda 03.09.2014.09:15
Prvo, mije pokrivena cela teritorija države, drugo - naplaćivaće se kao i kod advokata, koga koliko oderu...
Sreda 03.09.2014.09:35
Неће бити колико кога одеру јер је цену одредила држава а НАРОД ИЗГУБИО ОПЦИЈУ ДА БИРА . http://www.overa.rs/nacrt-javnobeleznicke-tarif.html Кажу да сам Београд има 4000. адвоката без остатка Србије а да власт планира да ангажује 400. Нотарана нивоу целе Србије .. Поставља се питање , Ако адвокати више не могу да раде те послове који су пренети на Нотаре , ЗАМИСЛИ КОЈА ЋЕ БИТИ ЗАРАДА ТИХ НОТАРА који ће их у потпуности заменути .

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)