Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 02.09.2014.
13:44
Beta A
Petnaest ukrajinskih vojnika ubijeno je u sukobima na istoku Ukrajine u poslednja 24 časa, saopštila je u utorak ukrajinska vojska.
Utorak 02.09.2014.14:44
ситуација на југо-истоку Украине се може оценити као масовна сахрана католичких наци-фаланги,како им се ђедови провели тако им унуци и синови насејавају Новорусиска поља,ливаде,улице,села и градове,кажу борци Новорусие,родна им ова година,34 фашиста по хектару ставили у земљу,
Utorak 02.09.2014.14:51
само што то ђубре од фашиста никад више неће нићи из земље
Utorak 02.09.2014.15:32
Код Луганска две бригаде кијевских снага у окружењу - Народна војска нуди коридор за повлачење војника и официра - Народна војска је ставила у обруч 24. моторизовану бригаду у близини места Петровское. У окружењу се налази група од10 тенкова, 12 оклопних транспортера и 1250 припадника кијевских снага. Код места Бјелорјечноско Народна војска је блокирала велику групу 30. механизоване бригаде, а у њој се налази до 15 тенкова, 20 разних оружја и минобацача разног калибра, 30 пешадијских борбених возила и оклопних транспортера, као и 500 војника.
Utorak 02.09.2014.15:33
Народна војска је одлучна да заврши потпуно окружење кијевских снага и ослободи територију. Према обавештајним извештајима, велики број војника кијевских снага који се је нашао у обручима је потпуно деморалисан и трпе велике губитке у последње време. Такође 24. Јаворова бригада и 30. Новоград-Волински које су попуњене необученим војницима су претрпеле велике губитке и обавештајни подаци указују да су изгубиле до 70% људства.
Utorak 02.09.2014.15:34
Имајући у виду ове околности, команда Народне војске је саопштила да не желећи узалудно крвопролиће, спремна је да пружи хуманитарни коридор за војнике кијевских снага који су одлучили да прекину учешће у братоубилачком грађанском рату. У случају позитивне одлуке кијевских власти, моћи ће да се избегну непотребне жртве, те ће се сачувати стотине живота, стоји у саопштењу Народне војске.
Utorak 02.09.2014.15:35
Преглед стања на ратишту - Ситуација се није битно променила. Снаге Народне војске покушавају да одрже примирје у циљу осигурања безбедности хуманитарног коридора за евакуацију. На разним локацијама, Народна војска наставља са повременим борбама у циљу контроле повлачења кијевских снага. На Доњецком правцу Народна војска артиљеријском ватром дејствује по позицијама артиљерије, тенкова, људства и опреме кијевских снага, а у области Староласпа, Новоласпа, Орлово-Ивановке, Каменке и Тоненкое. Као резултат успешних акција Народне војске, батаљону "Шахтјорск" су нанети тешки губици у близини Јасиновате.
Utorak 02.09.2014.15:36
На правцу Луганска кијевске снаге настављају са напуштањем положаја. Као резултат жестоке борбе Народна војска је успела да уништи упориште код Пјерјеможноја. Губици кијевских снага су шест тенкова, до четири пешадијска борбена возила, оклопни транспортер, до шест возила "Урал", и до неколико десетина погинулих и рањених. Тренутно се врши извиђање локација код Круглига и Лутугина јер је примећено присуство Националне гарде. Током патроле на деоници Новосветловка - Хрјашјеватоје је откривен минирани, са великом количином експлозива војни аутомобил "Урал" који је уништен.
Utorak 02.09.2014.15:37
На Мариупољском правцу кијевске снаге су вршиле напоре да одрже тренутну линију фронта. У самом граду настављају са изградњом утврђења и постављањем противтенковских препрека на улазима у град. Укупни губици кијевских снага су: осам тенкова, шест топова и минобацача, четрнаест пешадијских борбених возила и оклопних транспортера, тридесетчетири моторна возила, а убијено је и рањено неколико десетина војника кијевских снага. Током чишћења места Амвросијевке заплењена су у добром стању два тенка, три самоходне хаубице, као и три возила која захтевају мање поправке.
Utorak 02.09.2014.15:37
Према саопштењима кијевских медија, места Лутугино, Весјела Гора и Новотроицкоје су напуштени - Позивајући се на саопштења из СНБО Украјине, кијевски медији преносе: "Током сукоба сепаратисти су приморали украјинску војску да се повуче из Весјеле Горе. Тако је, ликвидиран последњи мостобран за напад на Луганск. Весјела Гора у Славјаносербском округу је кључна тачка, јер омогућава да се контролише прилаз од Северског Доњецка до пута за Луганск". Кијевски медији су потврдили и да је место Новотроицкое под контролом Народне војске. Новотроицкое се налази на путу Х20. Пут повезује Мариупољ са Доњецком.
Utorak 02.09.2014.15:48
и опет та про- Руска душа и велико срце нуди да се избегне крвопролиће и фашистичке снаге повуку из обруча хуманитарним коридором,а да је ситуација обрнута,да ли би нацисти пустили војску Новорусије да се на тај начин повуче,или би је уништили до последњег,питам ја вас,то је разлика,православни народ има душу,и срце,а католици само мржњу,и крв у очима,душу и немају,а срце им ко у паука муда
Utorak 02.09.2014.15:39
Кијев може променити формат војне операције - "Формат специјалне операције на истоку Украјине, који спроводи украјинска армија ће се променити", изјавио је званични представник Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Андреј Лисенко. „Одлука о промени тог формата још није донета, али ја мислим да ћемо ускоро чути нове одлуке, укључујући и кадровске“, рекао је он. Петрар Порошенко је у понедељак у Генералштабу оружаних снага са официрима одржао седницу о ситуацији.
Utorak 02.09.2014.15:40
Русија ће агресију против Крима сматрати агресијом против целе државе - Агресија против Крима ће се сматрати агресијом против Русије, изјавио је у интервјуу за РИА Новости заменик секретара Савета безбедности Русије Михаил Попов. „Војне формације на Криму, које су формиране у складу са одлуком председника, су независне и способне да одбију инвазију потенцијалног агресора на територију републике“, рекао је он. Украјинске власти су више пута изјављивале да ће инсистирати на враћању Крима, који и даље сматрају својом територијом. Крим и Севастопољ су постали руски региони после референдума који је тамо одржан и на ком се већина грађана определила за улазак у састав Русије.
Sreda 03.09.2014.01:10
Palo 15,desi se tko nepozvan dodje u goste i jos se neponasa lijepo.Kakvi ruski vojnici,jos ce im se prividjati i kineski,izgleda da se predozirali pa haluciniraju

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)