Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Nedelja 24.08.2014.
12:26
Beta A
Ruski desničarski poslanik Vladimir Žirinovski predlaže da u Rusiji budu zabranjene političke partije i da bude uveden sistem "izborne monarhije" u kom bi oko pet do šest hiljada "izabranih najboljih ljudi" biralo vladara, prenosi ruski internet portal Njuzru (news.ru).
Nedelja 24.08.2014.12:30
"RUSKI ŠEŠELJ" se javio za reč i odmah je radikalan . MOŽDA je i u pravu ali ON sigurno neće doživeti da mu se ideja i ostvari . REALNO .
Nedelja 24.08.2014.12:43
Žirinovski je u pravu jer je demokratija razvodnjavanje koje odgovara današnjem sistemu vladavine iz senke i tajkunskim pljačkama sve uz ofucanu formulu demokratija.
Nedelja 24.08.2014.13:12
ALOOOOOOOOOOOOOOO.................Pa zar nevidite COVJEK SE NALJUTIJO I NESAMO ON..............CEO SVET VIDI TAJ POKOLJ NAD RUSSIMA I NJEMO JE PREKIPJELO.............ISTO KO MI TRAZI OSTRE AKCIJE U ZNAKU ODBRANE NOVORUSSIJE ZEMLJE NOVE " KOJA IZGLASA NA REFERENDUMU SVOJE POSTOJANJE".............+ ZIVJELA ANTIFASTICKA BORBA + +HVALA MILOSTIVOM BOGU ZA RUSSKU NACIJU+
Nedelja 24.08.2014.13:18
Ne bi bilo prvi put da u Rusiji imaju totalitarizam. "Demokratija je najgori oblik vladavine, osim svih drugih koji su isprobani" - Vinston Čerčil Demokratija je dobra zato što vrši raspodelu moći na svakog građanina države umesto da moć leži u rukama jednog čoveka. Ako vođa države nije dobar, može da podnese ostavku i da narod izabere drugog. Totalitarista nikada neće dati ostavku već će poslati vojsku da pobije opoziciju. Smrt totalitarizmu!
Nedelja 24.08.2014.13:25
Ko god voli totalitarne oblike vladavine, kao što su monarhija ili komunizam, je najobičniji puzavac i poltron. Takvi brže bolje idu kod novog "vođe" i ljube mu guzicu radi privilegija. Isto kao što su raznorazne komunjare nalik vernim psima kružili oko Tita ne bi li u novom socijalističkom uređenju dobili najviše pozicije u državnoj upravi.
Nedelja 24.08.2014.18:00
STA CES TOTALITARNIJE OD DEMOKRATIJE , TO JE OBJEDINJENI FASIZAM I KOMUNIZAM, NOVOG SVETSKOG PORETKA. KADA TO BUDU IZLIZALI , IZMISLICE NESTO NOVO, A TI CES SE PROBUDITI I CUDICES SE STA SE DESILO. TREBA SE OKRENUTI PRAVIM I NEPROLAZNIM VREDNOSTIMA . GOSPODU ISUSU HRISTOSU. ON SE NE MENJA NIKAD ISTI JE I ONDA I SADA, MODERAN JE I DALJE I SVE STO PISE U JEVANDJELJU , NI JOTU NIJE POGRESIO.
Nedelja 24.08.2014.13:31
Најтоталитарнији облик владавине је управо данашња "демократија". Америка је добар пример за то. Обаме, Бушеви и њихове партије су лутке које играју на концима једне те исте аутократске власти која са сцене не силази деценијама. Име и презиме лутке се мења али политика према Америци и свету остаје иста. Председник се мења али Америка и даље остаје најзадуженија земља света, и даље врши агресију на иста нафтна поља широм света.
Nedelja 24.08.2014.13:25
Свако поднебље обликује сопствено устројство. Тако на пример, облик комунизма који постоји у Кини је феноменално прилагођен кинеском друштву и вртоглаво пење Кину на планетарно постоље. Међутим, тешко да би овај систем функционисао на неком другом месту. Демократија је изум стар хиљадама година али она која је заиста постојала у старих Грка и ова данас имају мало додирних тачака. Западом углавном влада колонијални и империјални капитализам у ком су људи економско робље које до смрти отплаћује велике дугове а опет живи на рачун других, опљачканих и окупираних. Предлог Жириновског можда није идеалан али сигурно више пристаје руском друштву од кредитног гусарства неоколонијализма.
Nedelja 24.08.2014.13:42
Nama Srbima ovaj "demokracki " Sistem isto ne odgovara. Kad se pročita knjiga Arčibalda Rajsa koju je zavještao Srbima onda se vidi da je u njegovo vreme isti problem sa strankama kao i danas. On jedino nije razumio da taj sistem uvezen sa zapada nemože da funkcioniše kod nas. Trebamo se vratiti STVARNOJ SRBSKOJ DEMOKRATIJI tojest biranje poslanika direktno bez posredovanja stranaka. Vrlo jednostavan i jedini uistinu DEMOKRATSKI.
Nedelja 24.08.2014.17:25
....................................................................................................................................."U Dubrovniku, od pamtiveka, govorilo se srpski, govorilo - kako od pučana, tako od vlastele, kako kod kuće tako i u općini", pisao je hrvatski istoričar Natko Nodilo....

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)