Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Subota 16.08.2014.
22:16
telegraf.rs, Politika A
Na donatorskoj konferenciji za saniranje majskih poplava u Srbiji i BiH, koja je u Briselu održana 16. jula, Nemačka, Danska, Hrvatska, Pakistan i Egipat su u grupi država koje su donaciju uputile Sarajevu, ali ne i Beogradu.
Subota 16.08.2014.23:08
Ма нема то везе за ове пи.ке из власти, опет ће они лизати буљу и усташама (иако смо најмање дупло већи од њих) и краутима, али то се већ очекује! Само не знам које ће оправдање смислити пред јавношћу, ако то уопште буду урадили.Је.ем ти државу и ко је води ....
Subota 16.08.2014.23:31
Samo mi je čudno za Egipat, pa ne vladaju Muslmanska braća više, za ostale donekle očekivano.. Republlika Srpska je znatno više stradala u poplavama od Federacije BiH pa se nadam da će taj novac pravilno biti raspoređen.. A o neprijateljima iz Njemačke, Hrvatske i Amerike ne treba trošiti riječi ( Danska i Pakistan su nebitni, pogotovo Pakistan).. Koliko su nam dali Rusi?... Pa niko ne smije ni u bunilu da pomisli da se priključimo sankcijama Rusiji, niti da preduzmemo bilo koju antirusku mjeru.
Subota 16.08.2014.23:39
Oladi bre, Fidel Kastro je odbacivao takve donacije i od same Amerike pa je preziveo sa svojim obrazom. To sto je Vlada Srbije sa izostankom donacija dobila samarcinu u lice je sasvim druga stvar.
Nedelja 17.08.2014.00:11
Mnogo je važnije od same pomoći da ako tvrdiš za neku zemlju da ti je prijateljska, i očekuješ pomoć od prijatelja a ona izostane, bez obzira da li će je donirati po nekom drugom osnovu.... Kad pomenuh drugi osnov Srbija će za sanaciju posledica majskih poplava od EU dobiti više sredstava nego Bosna i Hercegovina. Jer treba uzeti u obzir da sredstva iz Fonda solidarnosti EU koja će Srbija dobiti iznose 50 miliona evra, a novac iz tog fonda ne može dobiti BiH jer nije kandidat za članstvo.. a donatorskoj konferenciji za saniranje posledica majskih poplava u Srbiji, koja je održana 16. jula u Briselu, prikupljeno je nešto više od 106 miliona evra donacija.
Nedelja 17.08.2014.00:14
Najveći donator je Evropska unija sa 80 miliona evra donacija. Na donatorskoj konferenciji Španija, Italija i Malta akođe nisu uputili donaciju Srbiji .
Nedelja 17.08.2014.00:26
Zasto bi trebalo dati i 1 € donacije,da si lakse trpaju u dzepove,dati humanitarnu pomoc,poslati mobilne kuce,graditi.....ali novac dati je velika greska
Nedelja 17.08.2014.00:46
Ma i te kuće bi osvanule na Zlatiboru kao vikendice... mnogi su se obogatili od humanitarne pomoći... ˝teško je sa medom raditi a med ne kušati...˝
Nedelja 17.08.2014.08:07
Ko vas jebe uvlacite te se Neprijateljima u Supak izdali prave Prijatelje,i sad mislite da ce te jos dobiti Para od Neprijatelja!!??Jeste prosti to nije normalno!!
Nedelja 17.08.2014.08:37
" ,,, Ivica Dačić je govoreći o ovoj konferenciji rekao da će podaci biti zanimljivi za analizu ,,, " Коферче ће неког и нешто да анализира,,, ха,ха,, да Бог сачува !
Nedelja 17.08.2014.08:39
O šta da upučuju, kada se kod nas ne može prikazati gde se deo ostali novac od donacije... Sve nestane bez traga. Nisu svi ovce.
Nedelja 17.08.2014.08:51
Svakako je interesantno ali nije od presudne važnosti da se utvrdi da li je zrenjaninski biskup, Ladislav Nemet, izmislio priču o postignutom dogovoru između vrha Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Vatikana, da patrijarh srpski Irinej ode u posetu papi.U Vatikan. Što, inače, nikada do sada bilo nije. Uslove za taj susret, ako je uopšte moguć bez saglasnosti Ruske pravoslavne crkve, iznosili su više puta do sada ljudi iz samog vrha SPC. Historija je u pitanju; misionarska područja, Unija, prevođenje pravoslavaca u katoličanstvo, Drugi svetski rat, Stepinac…
Nedelja 17.08.2014.08:54
U poslednje vreme Stepinac je centralna tema pošto Vatikan namerava da nadbiskupa zagrebačkog „crkve u Hrvata“ za vreme postojanja Nezavisne Države Hrvatske, proglasi svetim. Srpska crkva se oštro protivi ovoj nameri, patrijarh Irinej je u cilju sprečavanja takvog razvoja događaja nedavno pisao Svetoj stolici. Ko ovde greši?Vatikan koji hoće da proizvede još jednog svetog čoveka katoličanstva ili SPC što se protivi.Greše i jedni i drugi.
Nedelja 17.08.2014.08:54
Vatikan što običnog, ni po čemu posebnog popa gura u svece, iako se zna da Stepinac nije počinio nijedno čudo, od dva koja moraju da se zadovolje kao preduslov za kanonizaciju, odnosno, da se između njegove beatifikacije i čina kanonizacije na njegovom grobu nije desilo ništa neuobičajeno. Čuda ni od korova.Gde greši SPC? U tome što sav svoj autoritet ulaže kako bi se sprečilo prevođenje Stepinca među svete. To je unutrašnja stvar Katoličke crkve; ako je Stepinac bio dobar, pravdoljubiv, human, kao što tvrde Hrvati i deo Vatikana, onda je on na ponos i diku Katoličkoj crkvi i neka rade sa njim šta hoće, neka ga prenesu iz zagrebačke katedrale i sahrane uz bok Svetom Petru.
Nedelja 17.08.2014.08:55
Ako nije tako, u pitanju je obična manipulacija, a ako je još gore, ako je Stepinac bio ono što tvrdi SPC, onda je čin njegovog osvećenja bruka i sramota Katoličke crkve. Šta s tim ima SPC.Ali, Stepinac je bio ustaša, ratni zločinac, govore oni koji se groze na svako pominjanje njegovog imena. Nije bio ni jedno ni drugo, kao što nije zaslužio ni beatifikaciju ni kanonizaciju. Jedan sasvim prosečan nadbiskup kakvih je u Katoličkoj crkvi u dvadesetom veku bilo na stotine.Dakle, SPC greši u fokusiranju na Stepinca umesto na istinske zločince iz Katoličke crkve, monstrume u mantijama, ubice, koljače Srba u NDH. Znaju se njihova imena i „dela“, godine rođenja i smrti, sve se zna.
Nedelja 17.08.2014.08:56
Bilo ih je oko 1.400, opisani su u „Magnum krimenu“ Viktora Novaka, „Izveštaju Zemaljske komisije Republike Hrvatske“ iz 1945. godine, „Dokumentu o protunarodnom radu i zločinima jednog dijela katoličkog klera“ autora Jože Horvata i Zdenka Štambuka, iz 1946. godine.To je tema za razgovor, bio on opšteg ili preliminarnog karaktera, između Vatikana i SPC. Stepinac je zametanje tragova. Neka rade s njim šta im je volja.
Nedelja 17.08.2014.09:08
Pa ni mi nismo pevali kao hrvati danke dojcland. zato somo i dobili nista ali to jr njihova sramote. A kda su to nemci bili HUMANI.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)