Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 05.08.2014.
14:58
Vestionline A
Nečuven slučaj voditeljke koja se na državnoj televiziji Saudijske Arabije pojavila otkrivenog lica i kose, bez hidžaba, izazvao je zgražavanje i skandal u toj konzervativnoj islamskoj zemlji.
Utorak 05.08.2014.15:11
„Мршаву жену треба тући шибом, пунију – дланом, а јаку – песницом“ У ИСЛАМСКИМ ЗЕМЉАМА ИЗАШЛА КЊИГА СА УПУТСТВОМ КАКО ТУЋИ ЖЕНЕ У ИСЛАМСКИМ земљама, највише у Саудијској Арабији, почеле су, једна за другом, да се објављују књиге које су својеврсна инструкција мужевима – како и када да бију своје жене. Аутор књиге „Жена у исламу“, Мохамед Кемал Мустафа сматра да жену треба тући прутом тако да јој ударци изазову „не физичку, већ духовну патњу“. Oн посебно препоручује „да je ударају по осетљивим деловима тела: лицу, грудима, стомаку, глави. важно је да када тучете жену не нанесете физичке повреде себи. Због тога мршаву жену треба тући шибом, пунију дланом, а јаку песницом.
Utorak 05.08.2014.15:16
Saudijka koja vozi postala simbol otpora Saudijka koja je postala simbol emancipacije žena samo zato što je snimljena za volanom u državi koja zabranjuje ženama da voze, govori o progonu koji je doživela u svojoj borbi za jednakost polova, kao i zašto neće odustati od svoje borbe. Kako kaže, "zakačili su se sa pogrešnom ženom". Manal al Šarif provela je devet dana u zatvoru zbog “podstrekivanja na javne nerede”, kada je pre gotovo godinu dana na Jutjub postavila osmominutni snimak sa mobilnog telefona, na kome se vidi kako vozi automobil. Snimak je dnevno gledalo po milion posetilaca sajta.
Utorak 05.08.2014.15:17
Nedavno je ova samohrana majka doživela i verovatno najteži udarac, kada je dobila otkaz u firmi u kojoj je radila više od 10 godina. Kao objašnjenje, rekli su joj da nije smela da ide protiv politike zemlje. Naftna kompanija Aramko u kojoj je radila, oduzela joj je i stan u kome je živela, budući da pripada kompaniji. Pre nekoliko meseci listovi u Saudijskoj Arabiji pisali su o tome da je Manal učestvovala u teškoj saobraćajnoj nesreći o kojoj je javila agencija AFP. - Namera im je bila da pokažu ljudima kako me je bog kaznio i kako, eto, žene zaista ne treba da voze! - objašnjava ona.
Utorak 05.08.2014.15:19
MUŽ BEZ MILOSTI: Nevesta (8) preminula prve bračne noći Sirota devojčica umrla je od unutrašnjeg krvarenja posle udaje za pet puta starijeg muškarca SANA - Osmogodišnja jemenska nevesta umrla je u mukama od unutrašenjg krvarenja koje je zadobila posle prve bračne noći sa pet puta starijim mužem. Nesrećna devojčica po imenu Ravan preminula je u području gde uglavnom žive plemena, na severozapadu zemlje, prema granici sa Saudijskom Arabijom. Tamo je običaj da se tako mlade devojke i devojčice zbog nemaštine udaju za izuzetno starije muškarce.
Utorak 05.08.2014.15:39
A ko ne zna kako oni zvuce i govore preko telefona i STA MISLE O DRUGIM VJERAMA ONDA KLIKNITE I UCITE KO SU STA SU I KAKVU OPASNOST ONI PRESTAVLJAJU.......https://www.youtube.com/watch?v=YbAVxw4LsQw
Utorak 05.08.2014.15:48
Angola prva zеmlja u svеtu koja jе islam stavila van zakona 02:28 26.11.2013. ŠEF DRŽAVE ŽOZE DUŽ SANTUŠ REKAO DA JE NA TAJ NAČIN „STAVLjENA TAČKA NA ISLAMSKI UTICAJ U ZEMLjI” MINISTARSTVO pravdе i ljudskih prava Angolе stavilo jе islam van zakona i naložilo da zatvorе svе džamijе. Angolski ministar kulturе, Roza Kruz dе Silva, objasnila objasnila jе da su sе vlasti tе zеmljе na ovaj korak odlučilе kao na – poslеdnju mеru u borbi protiv nеlеgalnih rеligijskih sеkti. Pritom jе ukazala da su sе 194 „vеrska objekta stavljеna van zakona”.
Utorak 05.08.2014.15:49
NASTAVAK ------- Angola jе na ovaj način postala prva zеmlja u svеtu koja jе zabranila islam, a njеn prеdsеdnik Žozе duš Santuš rеkao jе da jе na taj način „stavljеna tačka na islamski uticaj u zеmlji”. Gradonačеlnik Luandе, Bеnto Bеnto, dodao jе da muslimani nisu požеljni u Angoli i da njеnе vlasti nеmaju namеru da lеgalizuju džamijе i druga vеrska mеsta muslimana. TAKO SE TO RADI.
Utorak 05.08.2014.23:27
Lijepa kao lutka. Što ti je priroda. Nema silikona, nema ničeg što podsjeća na našu zapadnjačku-poamerikanizovanu izvještačenost širom Evrope.
Utorak 05.08.2014.23:35
I razgolićenost, kao odraz modernosti prostačke i rušitelja ženstvenosti. Ova prije privuče nego razgolićene. Kič je golotinja. Servirana na svaki korak da ti otupe osjećaj i da ti je više gadno gledat rušiteljke ženstvenosti. Ovo je DAMA i LJEPOTICA I PO! Pogledajte samo još držanje. Ova ili bilo koja gola? Ova definitivno! Sa zadovoljstvom da joj kupiš cvijeće i da te vječno inspiriše i daje mašti na volju, jer joj tijelo ne poznaješ sem figure. ;) O kako su proste ove današnje žene zapadno, u koje i naše spadaju 99,99%, jer grad vrvi od šorceva dopičnjaka, što im pokazuje "originalnost".

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)