Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 02.08.2014.
18:50
Radio 021 A
Ono što smo do sada gledali na fotografijama i mislili da postoji samo u izrazito militarističkim društvima poput Rusije, Severne Koreje ili Kine, sada se zametnulo i kod nas. U pitanju je "Svetolazarev Pravoslavni omladinski kamp" u blizini Boljevca, gde deca, između ostalog, uče i ratničke veštine. Antifašistička akcija Novog Sada (AFANS) zatražila je od nadležnih da reaguju povodom ovog kampa.
Subota 02.08.2014.18:56
Evo materijala za OLOŠ U CRNOM I NEVLADINE ŠPIJUNE . Sada će U 92 , BLJIC , KURUR , INFORMER I OSTALI NEVLADINI LISTOVI DA SE OBRUŠE NA CRKVU I DRŽAVU IAKO NEMAJU POJMA O ČEMU SE RADI .
Subota 02.08.2014.19:03
Zašto "antifašistima" smeta obuka djece za odbranu otadžbine. Koliko godina je imao Boško Buha? Da li djeca treba da igraju Call Of Duty, dok okupatori uništavaju Srbiju. I, ko su u stvari ti "antifašisti"? Gdje su se oni borili protiv fašizma? Dužnost svakog roditelja je da djete nauči ratovanju. Da toga nije bilo ne bi bilo ni Srba danas.
Nedelja 03.08.2014.08:06
Ala se ti nalupeta za desetku. 'Dužnost svakog roditelja je da djete nauči ratovanju.'. Možda bi to i u Ustav zadenuo, zadenem ti tako blesavom.
Subota 02.08.2014.19:56
Ovo su Ziloti, pravoslavna sekta, ima ih dosta u Grčkoj, bore se protiv svakog kontakta sa Katoličkom crkvom, a parola im je ˝PRAVOSLAVLJE ILI SMRT˝ ( znači njihovo postojanje je samim tim poželjno) . Ako odgovara roditeljima da povjere djecu gore navedenim na obuku i edukaciju ovog tipa, svaka čast, ja svoju djecu na bih slao u bilo kakve kampove ( osim odmarališta) , a kamoli ne u ovakve. Slični kampovi su popularni u Americi. Ako je ovo pravi kalašnjikov, a ne replika, isti čine krivično djelo protivpravno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Subota 02.08.2014.21:31
Dobra ideja.... pitanje je samo kakav kredibilitet imaju "predavači"... Ako su iskreni i ako imaju borbenog iskustva, pozdravljam... Ovo je odličan način da se omogući barem šansa mladim naraštajima da se odupru "novom dobu" i zlu koje isto donosi sa sobom... Jedino što bih ja dodao jeste i par "svetovnih" predavača koji bi deci mogli da predoče npr. istorijske podatke o Srbima i srpskom rodu do kojih se malo teže dolazi redovnim putem...
Nedelja 03.08.2014.01:37
Naravno, to bi bila dobra ideja. U ruskim kampovima, pored ucenja borbenih vestina, decu uce i svojoj istoriji, pravoslavlju, nauci...
Nedelja 03.08.2014.00:30
Poludeo svet..uciti decu da ratuju je suludo,bez obzira sa cije je strane,Srpske,Muslimanske,katolicke...nevazno. Da zlo bude jos gore,pod religijskom zastavom. Gde je to Hristos propovedao??Hocete da posta emo isti kao nasi neprijatelji,USA i Vatikan?
Nedelja 03.08.2014.01:31
Jedini nacin da u ovom dekadentnom, izopacenom i bolesnom svetu ova deca izrastu u zdrave i sposobne ljude! Dobro je da smo se ugledali na Ruse koji ovo vec praktikuju godinama!
Nedelja 03.08.2014.01:45
Prvo: U USA postoji lom privatnih, samoorganizovanih, sektaskih ekstremno militantnih kampova osnovanih od raznih likova, organizacija i sekti. Svi su dobro naoruzani, deca posebno. Smatram da deca treba da se uce skautskim vestinama, mnogo je bezazlenije, nije za dete pucanje iz kalasnjikova ili bacanje noza. Drugo: goreg terora i fasizma od tzv. antifasistickog nema, treba ih goniti kao i sve druge fasisticke otganizacije.
Nedelja 03.08.2014.14:25
Neslazem se da se djeca zloupotrebljavaju i stvaraju militantne sekte,to je opasno i za odrasle,netko je spomenuo da je njihova parola "Pravoslavlje ili smrt",nisu li to slicne rijeci islamskih fanatika.Nisam protiv ljetnih kampova ali drugi oblik,prezivljavanje u prirodi,stvaranje fizicke kondicije,kursevi jezika,skole plivanja,jedrenja...stvaralastvo,zanatske vjestine,ali nista sa oruzjem jer poslije svako kreira svoj put,netko ce odabrati vojni poziv,netko kriminal.Ne ukidati obavezno sluzenje vojske,u skolama fizicko vaspitanje,sportovi,pa i streljastvo kao sport a ne da se djeca uce za ubijanje.. Sada navalite sa minusima,unapred hvala
Sreda 06.08.2014.10:51
Smesta tu decu proglasiti teroristima, pitati goveda u crnom, kandićevu, biserko i ostale dežurne srboistrebitelje, ima li elemenata ratnog zločina, ali ih za svaki slučaj otpremiti u hag...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)