Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 25.07.2014.
16:12
Jutarnji A
Svako ko ima decu zna kako stoje stvari kada su kućni poslovi u pitanju. Prvo ide borba, onda pregovori i na kraju pretnja. Tek kada se pripreti da dete neće moći da ode kod drugara, da koristi kompjuter ili da neće dobiti ono što mu je obećano, ono se smiluje i ustane da baci smeće, raspremi sto ili, avaj, opere posuđe. Međutim, novi porodični zakon, donet u Hratskoj, decu obavezuje da obavljaju ćućne poslove u skladu sa svojim godinama i mogućnostima.
Subota 26.07.2014.16:37
Мајко мила, прочитах и не могу да вјерујем! Данас је потребно доносити законе да дјеца помажу родитељима и поспремају своје ствари.....???!!! Веома занимљив текст. А још ми је занимљивије што у доба кад сам ја била дјете таквог закона није било ни у примисли нити га је требало изгласават јер се једноставно подразумјевало и било АМИН! да послушаш старије а нарочито родитеље и да им помажеш колико је то примјерено твом добу и узрасту!!!
Subota 26.07.2014.16:48
Ма да се разумијемо и ја сам била у пубертету (мада тада нисам ни знала шта је и какав је тај пубертет!) и сјећам се да бих се узјогунила кад ми баш у том неком моменту мама издаје наређење шта све морам урадити и тада би мој одговор био.."урадићу то касније или сјутра"...мада то касније или сјутра никада не би по мени дошло!!! Мајчина беспоговорна наредба или у крањем случају васпитна шамарчина би ме за трен неком чудном чаролијом претворила у послушну ћерку!!!
Subota 26.07.2014.17:02
Тата није ни требао да повиси глас било је довољно да ме позове именом и презименом и упути "значајан" поглед....и све наредбе би биле обављене у ударнички рекордном року !!! И не само ја него је то важило и за мог млађег брата. Тако смо од малена свикли и навикли на посао ....тако да нам данас ништа није тешко!!! Увијек је моја баба говорила...."ДА СЕ ГВОЖЂЕ КУЈЕ ДОК ЈЕ ВРУЋЕ"....или...." ГРАНА СЕ САВИЈА ДОК ЈЕ МЛАДА".... Зато данас не могу схватити ово вријеме које је дошло...а накарадно је до бескраја !!!
Subota 26.07.2014.17:09
......Накарадно је зато што данас дјеца АПСОЛУТНО НЕ РАДЕ НИШТА И НЕМАЈУ НИКАКВИХ ОБАВЕЗА !!! Родитељи их тетоше оно у смислу....јао отпале су јој 3 трепавице....јао поломила је нокат...јао лоши су му хормони.....и да човјек не повјерује сопственим ушима?!
Subota 26.07.2014.17:20
Навешћу и из породичног примјера: На жалост немам своју дјецу али имам 2 братанице од 22 и 19 год које су својој мами 2 богиње!!! То схватам јер и ја да сам родила макар жабу мени би била најбоља и најљепша..... Моје братанице устају око 13-14h, разбуђују се до 16h када пију прву јутарњу....па онда кукају како је "све смор" негдје до 18h и онда од 19 почиње модни хепенинг под мотом " шта обући и како се нашминкати за излазак"?! Излазак је од 21h па до првих кокота....и тако из дана у дан?! За мене више него ужасно и жалосно.....ШТА РЕЋИ А ПРИ ТОМ НЕ ЗАПЛАКАТИ?
Subota 26.07.2014.17:29
При том њихова мама им је 24h на располагању, такорећи "Катица за све"....кува им, пере, пегла гардеробу, поспрема собу за њима....УЖАС !!! Још кад су биле мале покушала сам снахи предочити колику грешку прави управо тиме што их не учи ничему, како онда тако и данас !!! Мама их брани тиме што су добри ђаци а не схвата да их је таквом заштитом одгајила да буду сјутра неспремне за живот јер неће мама бити стално уз њихово цијењено дупе.....!!!!
Subota 26.07.2014.17:36
Мој брат је покушавао колико толико да их научи нечему онако како су нас наши родитељи учили али....мама би се одмах испријечила у одбрану ћерки под изговором "...да ако сам морала ја да радим не морају оне....." И колико је данас само таквих родитеља? И то су те ствари и данашње НЕваспитавање младих и зато је данас у експанзији све више распад породице и растава бракова јер млади једноставно нису спремни за све лијепо и оно ружно што носи и доноси ЖИВОТ !!!
Subota 26.07.2014.17:40
Стога бих ја увела не само овај закон о дјеци и раду него и закон како бити исправан родитељ јер заиста појединце требало би послати на неки курс да се науче памети....и да паметно васпитавају своје потомство !!!
Nedelja 27.07.2014.16:22
Moje lično mišljenje je, LIČNO; da decu treba maziti štititi dok god se moće, ipvako prebrzo odrastu... Sa velikim zadivoljstvom poslužim celu porodicu, rade tacne i poslužavnici, samo isključivo iz ljubavi. Jao onoj porodici gde već moraju da se pozivaju, ili primenjuju zakon.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)