Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 15.07.2014.
05:18
D. Dekić - Vesti A
Građani Srbije bombardovani su međusobnim optužbama vlasti i sindikata uoči rasprave u parlamentu i usvajanja novog Zakona o radu. Pregovori radničkih vođa i Vlade su propali, ali su se odjednom pojavili sindikalni lideri velikih državnih preduzeća sa hvalospevima zakonu u čiju odbranu je stao i direktor Rudarsko-topioničkog basena (RTB) Bor, inače poznat medijima iz brojnih finansijskih afera.
Utorak 15.07.2014.08:10
Svi borci za radnička prava, a radnika nigde nema. Svaki od njih može izdržavati pet do 10 radnika, jer tolika su im primanja i da ima ostane za svoje porodice. Namnožili se ko pacovi i samo brkaju ruku u narodni džep. Neće biti nikakvo čudo ako jednog dana vlada objavi bankrot.
Utorak 15.07.2014.08:31
"Vucic huska rudare na radnike." Sta su Rudari? Sve, a najvise robovi, nisu oni radnici, zna se ko su radnici, oni sto se vuku po fabrickim krugovima i razmisljaju kad ce da zatvore fabriku da uzmu otpremninu i idu kuci. Znaju rudari da njihov poso niko nece, zato se i ne brinu, znaju i da njih nijedan zakon ne pogadja osim zemnog gasa. Svakom pametnom coveku je jasno da nam treba novi zakon, da treba celokupni sistem da se menja da bi se funkcionisalo, ali niko nezna kud sa Orbovicem i njemu slicnim. Cak je i Vesna pesic pocela da zali za Cankom i Obrovicem, ista ona Vesna koja je trazila izmenu zakona, dok niko nije hteo da ga menja, sad kad se menja ona je protiv.
Utorak 15.07.2014.08:38
Možda je rudarima i radnicima elektroprivrede obećao ostanak istih plata i posle "reformi".
Utorak 15.07.2014.08:57
Obecali su im goluba na grani . To jest da ce sve ono sto izgube po zakonu , dobiti kroz kolektivni ugovor . Ha ha ha ...
Utorak 15.07.2014.10:30
On je bio samo slep . A danasnji "srbi" su izgleda i slepi i gluvi . Doduse i glupi , ako je to neko opravdanje ...
Utorak 15.07.2014.10:23
Ovo je vrzino kolo gde sindikalni funkcioneri uzimaju pare i sprovode direktive poslodavaca, a za radnike ih bas briga. Koliko samo uglednih preduzeca u Srbiji primaju radnike po ugovoru na 3 zatim, 6 meseci pa ih posalju sestrinsku firmu da isto tako rade pa ponovo vrate po ugovoru ili ih prebace u Omladinsku Zadrugu pa ptpisuju ugovor, izmisle agenciju... Ovo je pokazatelj da i ova vlast ne moze da resi velika bitna pitanja u ovoj Srbiji. Bice nam jos gore zbog njihove bahatosti i ne odgovornosti. Ponovo se lomi sve nad ledjima radnika i gradjana ove zemlje dok se oni koji su odgovorni baskare i uzivaju u svom partijskom i drzavnom lopovluku !!!
Utorak 15.07.2014.13:37
Kada ste predali teritoriju Srbije Siptarima, bez da pitate narod, mozete donositi i robovlasnicke zakone i otimati ljudima stecene penzije, takodje ne pitajuci nikog! Kako ce hipnotisani narod reagovati kada shvate sta ste im uradili, ne znam i ne interesuje me, ali spremite se na najgore!
Utorak 15.07.2014.17:48
Napred radnici do njegovog kraja.Vlast da preuzme VOJSKA sa SRBSKIM GENERALIMA.
Petak 18.07.2014.11:15
Toliko o VELIKOM patrioti Aleksandru Vučiću, koji je jamčio da je ceo njegov plan i program bio zasnovan na tome da bude u interesu građana. Postavlja se pitanje kome će ovom sečkom biti bolje, građanima ne sigurnoo, onda koja je ta i gde je ta Srbija koja će koristiti benefite ove tkz.RACIONALNE POLITIKE. Šta će stojati u izveštaju 100 dana ove vlade? Standard građana je pao, kupovna moć dobija novi termin NEMOĆ, porezi i takse poskupeli i kao najveći ponos suzbijanje korupcije, hapšenje par tajkuna sa kojima nisu uspeli da postignu sporazum, već kreirali nove. Jadna li si Srbijo kad ti interese brane grobar, psihički oboleli apsolutista i puleni koji čekaju izvršne komande svojih gospodara

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)