Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
44
Nedelja 22.06.2014.
14:57
Beta A
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je, na obeležavanju Dana antifašističke borbe, poručio da se tekovine antifašizma nikada ne smeju zaboraviti i da je bilo časno ustati protiv fašizma pod vođstvom Josipa Broza Tita.
Nedelja 22.06.2014.15:01
josipovic prostituka a merkelova makro-sad ga seta kroz evropu iznajmljuje ga svakome ko plati jer da nije tako nebi se zvao ivo dodji malo na dvor engleski da te isproba carls princ pervezni-a mozda ce i vestervele no se razbole pa da nezarazi krvate.........:)
Ponedeljak 23.06.2014.09:07
Ma sta blebeta ovaj ustaski pedercina o kakvom on to fasizmu prica kad mu je cela drzava na cijem je celu ovaj ustirkani pedercic fasisticka i o kakvim ustasama prica kad je i sam ujkan neznam zasto mlati praznu slamu kad svako zna ko je on i njegova krvatska glupan pederski
Nedelja 22.06.2014.22:40
Hrvati su docekali naciste sa cvecem,a sad bez I malo srama govore kako su antifasisti ! Pazi ovo,hrvati ANTIFASISTI !!!!! Da,jedan mali broj u pocetku rata,a kad su videli da Nemacka propada ,nesto vise ih se prikljucilo partizanima !Do tada je od strane ustasa(svi hrvati nisu bili ustase,ali svi ustase su bili hrvati) stradalo stotine hiljada Srba,Jevreja I drugih !
Nedelja 22.06.2014.18:47
Tito se posle rata izjasnio kao Hrvat, mada je pitanje uopste ko je bio Tito, ipak po njegovom izjasnjavanju se moze reci da je Hrvat A Ivo Andric se npr izjasnio kao Srbin i lepo pise u njegovoj vojnoj knjizici Cetnici su nesumnjivo saradjivali sa fasistima, postoji mnogo dokumenata, fotografija i slicno.
Nedelja 22.06.2014.15:33
Poprilicno dobre izjave, mislim da Hrvatsko rukovodstvo na dobar nacin pokazuje politicku zrelost i sposobnost.
Ponedeljak 23.06.2014.17:38
dobar komentar neshvatam da neki ovde to ne primecuju on je predsednik hrvatske i nemoze biti veci srbin od ovih ovde na portalu a ovi sto se busaju da su veliki srbi koji samo mrznjom to pokazuju i nisu neki srbi zbog takvih su se i normalni hrvati okretali protiv nas
Nedelja 22.06.2014.15:44
хрвати су масовно устајали да су добили назив усташе.
Nedelja 22.06.2014.15:56
Srbokatolicki krvati su kako Ducic rece zaista najveci po tome sto se nicega ne stide. Njih je bilo u partizanima samo u Bulajicevim filmovima. U stvarnosti oni su na Balkanu jedini imali potpuno nezavisnu fasisticku drzavu u kojoj su se bunili jedino pravoslavni Srbi ali ne iz ideoloskih razloga vec kako bi spasili gole zivote od josipovicevih 'partizana' u crnim uniformama. Oni su takodje bili jedina fasisticka drzava u kojoj masovni konc logori nisu dizani po hitlerovom nalogu za Jevreje, vec po nihovoj patoloskoj mrznji za Srbe. Jos da danas u NDH nema pravoslavnih Srba, neko bi pomislio da su krvati najbestidniji i najpoganiji lazovi svih vremena. Otpad ljudskog i Srpskog roda.
Nedelja 22.06.2014.16:24
Hrvata je bilo mnogo u partizanima, u pocetku je bilo srazmerno mnogo Srba medjutim i Hrvati su se ukljucivali i od 20% koliko ih je bilo 1941 broj se povecao a vecina u jedinicama partizana u Hrvatskoj su postali nakon kapitulacije Italije. Sastav partizanskih jedinica u borbi na Sutjesci: Ukupno: 22.148 boraca Nacionalni sastav: Srbi - 11.851 Hrvati - 5.220 Crnogorci - 3.225
Nedelja 22.06.2014.16:39
Kako da ne, 'Hrvata' je bilo mnogo i u bici kod Termopila, samo ako ti kazes. Podaci koje iznosis su mi poznati, dolaze iz staljinistickih citanki Josipa Broza u kojima takodje pise da su cetnici izdajnici svog naroda a da u SSSR-u raste klasje velicine lubenice. Da se razumemo, bilo je srbokatolickih hrvata i u drazinoj JVuO tzv Cetnicima, cak i vrhovnih komandanata ali njihov broj je bio isto koliko i u partizanima - bilo ih je malo vise nego Kineza. Recimo fasisticka Bugarska i Madjarska su takodje ubijale Jevreje pa i Srbe ali neuporedivo manje nego NDH pa opet nisu imale pokret otpora a vi srbokatolicki lazovi tvrdite da jeste i opet kradete od pravoslavaca koje ste istrebljivali.
Nedelja 22.06.2014.19:02
Prvi put cujem da je u partizanima bilo i Kineza, sto se broja Hrvata tice- ima dosta dokumenata i ja sam u prethodnim porukama dao nacionalni sastav u bitci za Sutjesku gde je bilo mnogo Hrvata, takodje tacno je da je bilo i Hrvata u cetnicima, kako medju vojnicima tako i medju oficirima- mada mi nije poznato koliko ih je bilo "vi srbokatolicki lazovi tvrdite da jeste i opet kradete od pravoslavaca koje ste istrebljivali"- vrlo nekorektan komentar, nisam se nikad izjasnjavao kao "Srbokatolik", vec kao Srbin pravoslavne veroispovesti,a tvoje ne slaganje s mojim politickim gledistima mozes izraziti na korektniji nacin
Ponedeljak 23.06.2014.01:17
A pa nemoj tako molim te, jos ce da ispadne da pricas srpskim jezikom a onda se ta tvoja teorija o 'hrvatima' nece odrzati. Ne zameri na omasci, ali priznaces da nisam bio daleko - ti si mozda pravoslavan zvanicno, ali su ti komentari dobrano unijatski. Nema neslaganja sa tvojim politickim gledistima jer ih nemas, tvoje recenice su prepisane notorne budalastine titovih citanki a danas hr wikipedia, sto mu dodje na isto, i po tom se ne razlikujes od ostalih srbokatolika tzv hrvata.
Nedelja 22.06.2014.16:04
A srbokatlicki krvati su se tako dobro suprostavljali zlu da su logorasi morali sami da probijaju zice Jasenovca a pred Staljingradom kao i na Sremskom frontu kasnije su se predanije borili za naciste nego sami nacisti pa su na ovom prvom cak i odlikovani od Hitlera. Nemacki tenkovi su na zagrebackim ulicama obasuti cvecem, dok su beogradske ulice pre ulaska nemackih tenkova obasute nemackim bombama. Covek samo treba da bude ili potpuni idiot ili srbokatolicki hrvat pa da izgovori ovo sto je mali Ivo izbacio a jos neuporedivo veci bolid u to da poveruje.
Nedelja 22.06.2014.16:37
Srbokatolicki Hrvat? Sta to uopste znaci? Zalosna je cinjenica da su logorasi iz Jasenovca sami morali da se probijaju kroz zice Jasenovca- i sto se tice samog Jasenovca bilo je mnogo neregularnosti, npr bilo je razmena gde su cetnici razmenjivani za partizane logorase itd... Medjutim takodje ni cetnici nisu ni pokusali da urade nesto povodom Jasenovca. Takodje u Sremskom frontu su na strani fasista bili i cetnici i ustase, i partizani su nalazili zajedno mrtve cetnike, ustase, Nemce i ostale...
Nedelja 22.06.2014.16:43
Cetnici razmenjivani za partizane logorase? E ti si od svih ustasa na portalu otisao najdalje. A prognizirao sam da ce biti tako. I evo ispade tako, da su cetnici ubijali u Jasenovcu. Jbt onaj Ducic nije ni sanjao koliko je bio u pravu. A to za Sremski front je takva umobolnost da skoro da ne zasluzuje komentar. Na kraju ce cetnici uz pomoc vasih srbokatolickih mozgova da dospeju i na mesec.
Nedelja 22.06.2014.19:07
Rekao sam da su cetnici razmenjivani za partizane tj da je bilo slucajeva da su partizani ustasama davali cetnike za zarobljene partizane- npr tako je deda mog prijatelja zavrsio u Jasenovcu, no pustio ga je da pobegne jedan cuvar, a njegov komsija partizani su skrivali da je bilo odredjenih dogovora izmedju njih i njihovih protivnika (ustasa, Nemaca, cetnika). Sto se tice Sremskog fronta, ima dovoljno dokaza i fotografija koji potvrdjuju saveznistvo cetnika i Nemaca, a kasnije cak i ustasa i cetnika.
Ponedeljak 23.06.2014.01:25
Da, samo kad bi jos objasnio kako su cetnici stigli tamo, verovatno preko Kilimandzara. Na internetu ima svakakvih fotografija, uslikali su Hitlera koji je i dalje ziv. A ti sinak o Sremskom frontu blage veze nemas jer da znas gde je Srem ne bi lupetao da je u njemu 44. i 45. bilo cetnika. Ustasa jeste, tih 'partizana' koje ti i ostale ustase tvrdite da je bilo ali iskljucivo na strani NDH. A tvrditi za cetnike koji su branili rezim drzave koju je upravo Hitler srusio da su saradjivali sa Hitlerom, treba samo da budes vanserijski glup, kako rece jedan od komentatora ovde.
Nedelja 22.06.2014.19:21
Kodza, pretpostavljam da si ti razumeo- ali za one koji nisu, evo prevod: kad vetar promena pocne da duva, neki grade zid dok drugi grade vetrenjace.
Ponedeljak 23.06.2014.01:41
Zivelo bratstvo i jedinstvo svih nasih Srbokatolika, Srbopravoslavaca, Srboprotestanata, Srbomuslimana, Srbobudista., Srbotaoista, Srboateista i Hrvatopravoslavaca i Hrvatokatolika i Hrvatomuslimana i Hrvatoprotestanata i Hrvatobudista i Hrvatobudista i Hrvatotaoista i Hrvatoateista.
Nedelja 22.06.2014.16:04
Da Hrvati nisu organizirali Srbe da se bore protiv fašizma, Srbi bi i dan danas bili pod Nedićevom ili Dražinom čizmom i živjeli u lažnom vjerovanju da su nebeski narod
Nedelja 22.06.2014.16:06
Sixi, zaborivio si da ubacis japansku kraljicu, neko ce pomisliti da nisi dovoljno lazljiv srbokatolik. Super ste vi nas organizovali u Jasenovcu i Staroj gradisci najmasovnije. Pozdrav posrnuli Srbine i ne ljuti se molim te.
Nedelja 22.06.2014.16:58
Dragi moj Kođice , ne ljutim se ja na tebe jer ti samo pričaš onako kako su te drugi učili, međutim kad bi sam malo promislio i pogledao činjenice shvatio bi da nije sve crno/bijelo
Nedelja 22.06.2014.17:33
De si Siksi legendo! Kad ces na Ravnu goru u zemlju svojih dedova? Evo tu smo Ferko i ja, ispijamo prevrelu sumadinsku sljivu i cekamo tebe. Ti se sigurno secas Ferka, nekadasnjeg ustase a sada uspesno vracenog Srbina, izlecenog od srbosjeka.
Nedelja 22.06.2014.18:14
Помаже Бог , ово је тема таква да и ја имам жељу неколико ствари да напишем . У ратном дневнику врховне команде Њемачке армије можемо да видимо ко су били Четници . Њемачки извори говоре да су се усташе и Њемци борили против Четника , да су Четнике Савезници признавали као антифашистички покрет отпора , да су они први започели борбу против окупатора и то већ почетком маја 1941 , док су партизани своје активности започели тек у септембру , дакле 4 мјесеца касније него Дража Михаиловић . Такође пише да су главни покрет отпора чинили Партизани и Четници . У Четничком покрету највише је било Срба , а у Партизанском огромну већину чинили су Срби до 1943 године . У овом дневнику на више мје-
Nedelja 22.06.2014.18:15
мјеста се каже : “ Данас смо стрељали толико и толико Четника и Партизана “ дакле , Срба . Ту стоји и то да је сам Хитлер изјавио да се Четници морају “ без милости уништавати “ . Четници су водили разговоре са окупационим снагама прије свега да би спасили цивиле , или су молили Њемачке и Италијанске власти да интервенишу код Павелића да се престане са масовним убијањем Српског становништва у НДХ . Титови Паартизани су такође водили преговоре са Њемцима , а по садржају они би прије могли да се квалификују као “ колоборација “ , него преговори Драже Михаиловића .
Nedelja 22.06.2014.18:16
Линк за књигу је : http://www.vidovdan.org/arhiva/populardownloads.html Такође треба се присјетит на чланак са насловом : “ Погрјешили смо што смо умјесто Драже изабрали Тита “ ( са видео гдје Амерички конгресмен Тед По говори о томе ) . http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/411560/Pogresili-smo-sto-smo-umesto-Draze-izabrali-Tita Такође ако је Дража био фашиста зашто је за њим била исписана потјерница од стране нациста као и за титом ? Довиђења .
Nedelja 22.06.2014.22:22
Josip Kras je jedan od organizatora ustanka protiv nacista/fasista. Osnovao je vojni komitet za Kordun, Baniju i Gorski kotar, organizovao je pobunu u domobranskom garnizonu, i bio je organizator par akcija protiv ustasa i Nemaca. Upucivao je radnike u partizanske odrede. Ubijen je od strane ustasa i sasvim je zasluzeno proglasen za narodnog heroja 1945 Inace ordenom naorodnog heroja prema republici rođenja (ne etnickoj grupi) je odlikovano: Bosna i Hercegovina - 284 Hrvatska - 282 Srbija - 256 Crna Gora - 247 Slovenija - 156 Makedonija - 63 inostranstvo - 17
Ponedeljak 23.06.2014.01:38
Pozdrav svim srbokatolickim posetiocima, kako prikrivenim tako i neprikrivenim, uz veliko izvinjenje sto sam vas naljutio. Samo se vi vracajte korenima, ima nade za vas. Nosite plitko srbosjek kao erazmo, a budite plitki kao djele. Veca nam je vec jednim korakom postala beogradska vikendasica.
Ponedeljak 23.06.2014.04:42
Mene si zapravo nasmejao a i danas sam naucio novi jezik, pa sad mogu da pricam Srbokatolicki dijalekat Kineskog, pozdrav! Hài rén zhī xīn bù kě yǒu.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)