Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 20.06.2014.
15:53
Beta A
Tužilaštvo BiH uključiće se u istragu o slučajevima širenja nacionalne mržnje i netrpeljivosti, posle nekoliko slučajeva paljenja državne zastave BiH i ispisivanja ustaških parola u Neumu.
Petak 20.06.2014.16:19
Gdeli su sada, pitam se pitam, dezurni "cistunci", veliki i civilizirani europejci sa portala da ostave svoj komentar. Verovatno ce biti vise odgovora sa minusima na moj. I treba redakcijo prestati brkati nacionalizam sa shovinizmom. Prvi je uporediv sa patriotizmom dok je pravi naziv za ovakve ispade onaj drugi koji je veoma blizak sa nacizmom. Sve treba poceti nazivati pravim imenima.
Petak 20.06.2014.16:38
Чекај мало тек је ојављена вест пре мање од сат времена , онај наркоман "america" и онај дежурни шиптарски терориста и Југословенски усташа још нису упалили рачунар, а моје мишљење је да се БиХ укине, јер нема никаквог основа да постоји, Српска да се припоји Србији усташе да се припоје усташкој (данашња хрватска) и оно мало неиндентификованих лица што себе називају "бошњаци" или "муслимани" (што је верска а никако национална припадност) треба држати чврсо на оку , јер не заборавите да су тамо исламски терористи већина !
Subota 21.06.2014.14:23
Види се које Фашиста у БиХ,недај Боже дасу у питању Срби па то би вест за ЦНН била али када се ради о исламистима и фашистима из БиХ онда је то споредна вест!
Subota 21.06.2014.20:47
Интервентна полиција, готово линч и избацивање Албанаца из њихових радњи, туче и свађе, то је слика Хвара, најпрестижнијег хрватског туристичког места усред летње сезоне. У самом срцу места, свађа између власника култног ресторана „Маринеро“ Фране Жувеле и албанске породице Лекај, која држи велики број пекара, претворила се у невиђени скандал, који прети да становници тог острва, упркос енергичној полицијској интервенцији, истерају Албанце из њихових изнајмљених радњи.Свађа је почела приговором мештана на рачун Албанаца што седе у близини улаза у ресторан, у који долазе богати гости из целог света.
Subota 21.06.2014.20:47
Убрзо су се чланови породице Лекај „организовали“ и упали у ресторан и физички се, уз помоћ младића са полицијским досијеима, обрачунали са власником Жувелом. Када су „домаћи“ узвратили напад, локални полицајац са Хвара морао је пуцњем из пиштоља да прекине свађу, на запрепашћење гостију.Загреб је на то одлучио да, под окриљем ноћи, пошаље вод интервентне полиције, која није могла да спречи да Хварани избаце из радњи Албанце, који тамо годинама пеку хлеб. У среду су пекаре ипак биле отворене, али уз полицију која је бранила да их мештани поново затворе.
Subota 21.06.2014.20:48
У сукобима је било свега, па и сузавца који је употребила полиција, а Хварани су пуни притужби на Албанце, који се, по њиховом мишљењу, не понашају како би требало у окупљалишту светског џет-сета. Нетрпељивост према Албанцима није на Хвару од јуче, иако породица Лекај запошљава педесетак људи. Домаћи становници, којима упркос високом туризму не цветају руже, опет тврде да посао код Лекаја налазе пре свега Албанци, па место од тога нема превише користи. Приговарају Албанцима да се не придржавају реда, остављају прибор који се користи у пекари на улицама где пролазе туристи, седе испред својих продавница, што оставља лошу слику туризма на острву.
Subota 21.06.2014.20:50
Хварско лето, све у свему, почело је неуобичајено, уз најаву доласка луксузне јахте „Луне“ Романа Абрамовича и тучњаву, у којој су, како полиција тврди, Албанци силеџијама платили да нападну Хваране.Није тајна да Албанци дуж Јадрана држе пекаре, али и посластичарнице на најбољим локацијама, а да често до њих долазе митом. Али, до сада отворених сукоба, који су кулминирали насиљем, као сада на Хвару, није било.
Subota 21.06.2014.20:50
У истарским местима Поречу, Ровињу и Умагу албанске радње су такође на најбољим местима, а у Дубровнику их је мање, па је Хвар остао у Далмацији „центар“ приватног предузетништва са Албанцима у „главној улози“. Док у Истри, за сада, нема проблема, у Далмацији се све мање мире са чињеницом да су на најатрактивнијим локацијама Албанци, а не домаћи свет.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)