Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 08.06.2014.
00:45
Beta A
Protivnici nezavisnosti Škotske u prednosti su u odnosu na zagovornike nezavisnosti od Velike Britanije, pokazuje anketa koju je danas objavio londonski Fajnenšal tajms.
Nedelja 08.06.2014.13:21
I njih su englezi izmasakrirali sve im pobili i zapalili............GENOCIDNA ENGLESKA KUGA OD DAVNIH VEKOVA............PLJACKA UBIJA OSVAJA SVE NA STETU ZEMALJA I NARODA KOJI NEMAJU SREDSTVA ODBRANE SOPSTVENE..............ENGLEZKA KRUNA SAMO DA DOBRO ZNAS OVE GODINE PROPADAS.............+SMRT ENGLESKIM SKOTEVIMA+
Nedelja 08.06.2014.14:03
?!? Da su ih sve pobili ne bih ih vise bilo. Ako je barem 40% Skota za zajednicu, onda to znaci da situacija nije takva kakvom je ti opisujes, a zajednica je trajala poprilicno dugo- a sto se Engleske krune tice- bilo je mnogo kraljeva koji su bili upravo Skoti, i sama danasnja dinastija je njamanje Engleska ako ces tako, i izmedju ostalog ima i Srpske krvi. Sam princ Charles je jedan od vecih ktitora Srpskih manastira, ok mozda to nije dovoljno da ispravi odredjene greske- ali u svakom slucaju situacija nije ni priblizna kako je ti opisujes. Ne kazem da treba da imas pozitivne osecaje prema Englezima, ali ovakvi ispadi mrznje nemaju smisla i deluju kao da ih je pisala histericna osoba.
Nedelja 08.06.2014.14:29
Hvala sto se obracate mom komentaru, nema tog PROSTORA koji bi bijo dovoljan da obelodani ENGLESKI GENOCID NAD LJUDSKOM CIVILIZACIJOM.........AKO UZMEMO "SAMO" 3 PRIMJERA ........ 1-Istrebljenje Indijanaca.......po svim brojkama u 10-ine miliona/prva upotreba velikih boginja. 2-Istrebljenje Aboridzinija takodje u milionima.......znate li vi podatak da je kompletno ostrvo tazmanija ociscenja od aboridzinija do POSLEDNJEG......... 3-Bombardovanje i Genocidne odluke na stetu bivsih SAVEZNIKA SRBA.................da ne pominjem bacanje atomskih bomba na CIVILNE METE HIROSIMA I NAGAZAKI.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ako bi slucajno neko HTEO OBARAT OVE CINJENICE...........onda brani GENOCID
Nedelja 08.06.2014.15:03
U vreme rata izmedju Amerikanaca i Engleza, ogromna vecina Indijanaca se borila na strani Engleza, sami Indijanci su u vreme vladavine Engleza imali poprilicnu autonomiju- sto se Australije tice vecina doseljenika tamo su bili upravo Skoti i dosta Velsana, i jako malo je bilo samih Engleza- a Aboridzini su stradali od strane doseljenika. No mora se priznati da je ipak i sama Engleska odigrala veliku ulogu u tim tragicnim dogadjajima. Medjutim u usporedbi s drugim kolonijalnim silama Englezi su macji kasalj. Sami zlocini su bili negativno docekivani od strane javnosti, pa su jako osudjeni recimo zlocini u vreme Burskih ratova, pa se posle vodilo racuna. Sami Britanci su
Nedelja 08.06.2014.15:10
posle mnogo vise vodili racuna o takvim stvarima u buducnosti pa su pocinioci zlocina uglavnim bili sankcionisani. Sama Britanska vojska je i tokom dva svetska rata imala najmanje zlocina nad civilnim stanovnistvom, i najbolje je tretirala zarobljenike i najmanje ih je stradalo kod Britanaca. Sovjeti, Amerikanci, Francuzi i su bili mnogo gori i silovanja su bila mnogo cesca unjihovim zonama kontrole Nemacke posle 2 sv rata. Englezi su bili Srpski saveznici i zahvaljujuci njima smo dobili neke teritorije- medjutim oni su s druge strane sprecili podelu Albanije zmedju Srbije i saveznika i tu je bilo frikcije. U 2 svetskom ratu su ispocetka podrzavali cetnike no zbog cetnicke saradnje s
Nedelja 08.06.2014.15:16
Nemcima i zbog Sovjetskih pritisaka su pomoc preusmerili partizanima- no i dalje su cetnici tretirani kao saveznici pa su Englezi vratili nazad iz Austrije ustase i druge kvislinge a cetnici su dobilli azil u Engleskoj i dan danas postoje njihova udruzenja u Eng. Takodje pocetkom rata 91 Englezi su bili uglavnom por-Srpski orijetisani, samo sto su nasi politicari imalineke svoje racunice i svoju politiku koja nas je skupo kostala i dovela u sukob s vecinom razvijenih zemalja. Samo NATO bombardovanje je vise odradio Blair na svoju ruku, i posle toga prijateljstvo ce tesko biti graditi- ali mora se dodati da su Britanci sprecili da Ameri iskoriste odredjena oruzja protiv Srbije
Ponedeljak 09.06.2014.02:09
Gresis, neznas pa pricas ne istinu.Aboridzani su stradali bas od Engleza prakticno ih istrebili. Sedamdesetih godina ovoga veka znaci prije 40-45godina sadasnja Kraljica Engleske je placala 50 funti za svakog ubijenog Aboridzana.
Ponedeljak 09.06.2014.12:59
Ne gresim, samih Aborigdzina na Australiji je bilo izmedju 3- 15000ak, i najvise su izginuli za vreme tzv "Crnog rata" koji se desio u ranom 19 veku- posle toga su Aboridzini raseljeni- sam povod za "rat" izmedju kolonista i Aboridzina su kolonisti naveli: ceste pljacke i napadi Aboridzina; u samom ratu se navodi gubitak od 183 doseljenika i 362 Aboridzina i 312 zarobljenih Aboridzina. Tokom iducih decenija je jos bilo ubistva i drugih zlocina nad Aboridzinima, no to nije bilo ni blizu tim proporicijama o kojim ti pricas. A 70-tih godinama 20-tog veka je Australja vec odavno bila nezavisna od Engleske, a uloga krune je manje-vise simbolicna, tako da ako je bilo zlocina to je od Australaca
Nedelja 08.06.2014.09:34
Škotska, čak i da se odvoji, će opet na kraju završiti u EU i NATO tj. biće pro-zapadna i pro-američka država.
Nedelja 08.06.2014.09:35
Predugo Skoti zive sa Englezima da bi ozbiljnije podrzavali nezavisnost, valjda ce im se do Septembra probuditi nacionalni ponos i presuditi podrska nezavisnosti ________________________________________________ Redakciji: Primetio sam da mi se neki komentari brisu iako nema nikakvih razloga za to, niti psujem niti vredjam ikoga. Nadam se da ubuduce necete brisati moje komentare koje neko ocito prijavljuje a ja sigurno necu dati razloga da se oni brisu.
Nedelja 08.06.2014.14:13
I kakve bi ti koristi imao od eventualne nezavisnosti Skotske? Nek' komsiji crkne krava? I sad ako uzmemo ovu logiku- zbog cega onda vi isti koji ste za otcepljenje Skotske npr zamerate otcepljenje Crnogorcima? Ili cak i Hrvatima koji su imali manja ovlascenja u SFRJ od recimo Skota u VB?
Ponedeljak 09.06.2014.13:04
?!? Molim ?!? Po cemu to zakljucues? Pa Skoti i Englezi su se borili zajedno rame u rame, zadnjih 200 godina. Ima odredjene vrste "nadmetanja" ali to je to. Odnos Engleza i Skota je otprilike kao odnos Srba i CG tokom 90-tih, kad je jos otprilike vecina bila za zajednicu, moguce je da ce se raspolozenje promeniti i da ce Skoti glasati za nezavisnost- no nema price o mrznji. Ne znam zasto svi toliko zelite da se citav svet zalije u mrznji i krvi? Kao da ce to olaksati nase patnje?
Nedelja 08.06.2014.10:02
SAMO SVAKO SEBI I ZA SVOJ GROS ! KEROVI JEDNI KONACNO SU I SKOTI PROGLEDALI ! MALO PREKASNO DODUSE ALI NEKA IH MAKAR SA ZAKASNJENJEM STIGNE PRAVDA ,ALI, I DA SE NE STANE NA SKOTSKOJ AKOBOGDA !

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)