Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 02.06.2014.
23:37
aura.ba A
Učitelji jedne osnovne škole u Sarajevu ostali su šokrani posle pismenog rada u kome je učenik trećeg razgreda napisao kako je maštao da ide ulicom i ubija sve oko sebe.
Utorak 03.06.2014.00:01
Управо сам се вечерас споречкао са старијим сином (11) који каже да би побио неке тамо из других народа, кад сам га питао зашто каже па и они су ``наше``...запањио сам се како то олако каже убити, сад разумијем да он мисли да је то ПЦ игрица и да појма нема шта је стварни живот, утолико овај горе текст схватам на начин да нам дјецу васпитавају неки са велике удаљености, и можда више утичу на моје дијете него сам ја.
Utorak 03.06.2014.00:01
Ovo je zaista zanimljiva stvar. Po mom misljenju postoje samo dvije verzije njegovog psihickog stanja. Prva da je djecak zaista potencijalni buduci po drustvo opasni psihopata, a druga da je apsolutno bezopasna i miroljubiva osoba, koja svojom izrazenom kreativnoscu ovim oblikom skrece ciljano na sebe paznju. Licno vjerujem da druga varijanta ocrtava njegov stvarni karakter.
Utorak 03.06.2014.00:05
теза је та да се малишанима усађује брутално насиље, скоро сам гледао неки цртани мсм бен тен, и тамо отворено сатанистички симболи...забранио сам дјеци (објаснио им о сатанизму колико су могли да разумију), али касније видим да се и другим цртаћима исто то понавља.
Utorak 03.06.2014.00:15
Naravno Ozrenac, strogo pazi tako na svoju djecu i vaspitaj ih u zdravom duhu. Danasnje drustvo je u vecini nakaradno, i za njega ne postoje vise moralne vrijednosti. Sve dolazi sa Zapada. Profit je glavni cilj u svim domenima. Nazalost nijedna prica, serija ili film bez nasilja, ubijanja i horora kod primaoca informacija nema prodju. Sto je informacija bizarnija i brutalnija to vise interesovanja ima.
Utorak 03.06.2014.01:00
Озренац дружи се са синовима колико више можеш, причај им нпр кад си ти био у њиховим годинама како сте се ти и твоје друштво играли...какве сте згоде имали...?! Ако са њима идеш можда негдје викендом покушај се са њима играти твојих игара из дјетињства! Можда ће им нека бити досадна, нека интересантна али важно је да са њима квалитетно проведеш вријеме. Ја сам мојим братаницама кад су биле мале чак и измишљала приче и из дана у дан то су биле мамутске "шпанске серије" да ни сама нисам знала гдје јепочетак а гдје крај. Данас су већ цуре увелико за удају и највећа ми је сатисфакција када се често са одушевљењем подсјете на те приче и моје блебетање......:-)
Utorak 03.06.2014.01:09
.........Млађа је за 1 састав у школи описала једну моју причу и учитељица је са одушевљењем упитала њену маму (моју снају) ко је малој то испричао? Учитељица ми је поручила да је штета што не радим неки посао везано за дјецу.... Мислим да сви родитељи могу макар мало да пруже квалитетног дружења својој дјеци....само треба да пробуде оно успавано дијете у себи самима...а није тешко и не боли!!!
Utorak 03.06.2014.07:38
Nazalost svijet bez nasilja nije moguc i moja duznost kao roditelja je da naucim moju djecu da se od tog nasilja brane. Iz jedinog razloga a to je da opstanu i odbrane svoju djecu i svoje bliznje. Sina sam naucio da koristi oruzije ali isto tako naucio sam ga da bude covjek, da u Boga vjeruje i da mu se moli a druge ljude da postuje i pomaze a nikada povredjuje na bilo koji nacin. Ignorisati realnost i ne spremati svoju djecu za odbranu od zla je nista drugo nego grijeh prema njima. Zlo ce doci da napadne, da unisti, da uprlja samo je pitanje kada. Moramo biti spremni da ga docekamo. Ovog nesretnog djecaka zalim jer ga njegovi roditelji zaboravise i on siromah iz svoga jada odluta u ludilo.
Utorak 03.06.2014.08:49
Није дијете криво већ родитељи који му купују видео игрице(умјесто да му нађу књигу да чита,да причају са њим или да иде ван да се игра са дјецом)и систем који преко ТВ пласира чист сатанизам преко цртаних филмова...Моја дјеца нису никад имала нити ће имати видео игрице,компјутер је сведен на минимум(некад пар дана га не пипају)..ТВ исто(жеља ми је да га избацим из куће).Чак и у "безазленим" цртанима је перфидна порука за подсвјест дјетета(као на пример да брат и сестра живе заједно без родитеља и супер им је)...Комплетна филмска машинеријаје уперенап ротив људског рода,породице...и ако се не вратимо вјечним врједностима Светосавским пропашћемо не дао Бог!
Utorak 03.06.2014.00:07
˝U tom trenutku je zvonilo za kraj časa, pa je predao rad učiteljici, koja je u potpunom šoku ispričala kolegama, pedagogu i roditeljima o ovom sastavu. Oni su je savetovali da mu da rad da ga sledeći put završi, što je ona i uradila.˝ I roditeljima, čijim roditeljima, je li njegovim??? Pa su onda svi čekali šta će dijete od 9 godina da napiše da bi ga izanalizirali.. ne znam ja baš ko je tu bolestan...
Utorak 03.06.2014.00:39
Углавном су заступљени цртаћи у којима доминира насиље,хистерична вика,убијање...Оно што је интересантно, скоро да и нема филмова у којима нема насиља и то оног најкрвавијег.Занимљиво је напоменути да Америка за филмове у којима обилује насиље даје одређене новчане субвенције. На крају,шта очекивати од једне сатанистичке државе.
Utorak 03.06.2014.00:40
"...Sa devetogodišnjakom je obavljen razgovor, u kome je on objasnio da se samo šalio i da je mašta rezultat nekakvog crtanog filma koji je gledao...." Па овим је све већ речено...Данас су дјеца немилице "бомбардована" дигимонима, покемонима, нинџама и осталим цртаћима пуним насиља и бруталности! А малена бића гледајући те бруталности мисле да је то нешто најнормалније, јер су закинути за родитељску пажњу који трче за зарадом, боре се како опстати а бог'ме неки мислећи само на своје задовољство.........
Utorak 03.06.2014.00:47
Ево примјер: Прије пар година мојег рођака тада 4-год. ћерка је убила мало маче треснувши га о зид собе...?! Њена мајка то ужаснута види и у чуду упита малу зашто је то урадила? Дјете јој рече да је тако видјела на нови ЦД цртаног филма што је недавно добила на поклон за рођендан. Родитељи погледају цртаћ и стварно наиђу на такву сцену...згађени непримјереном количином насиља баце тај цртани у смеће.........................!!!
Utorak 03.06.2014.10:37
Nije on jedini koji bi hteo da ima Kjnigu mrtvih, iz istoimenog japanskog crtanog filma... Samo popišeš imena neželjenih...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)