Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 30.05.2014.
17:20
Beta A
Svedočeći u odbranu Ratka Mladića pred haškim Tribunalom, bivši oficir Vojske Republike Srpske Milorad Džida negirao je odgovornost te vojske za civilne žrtve na sarajevskoj pijaci Markale u zimu 1994.
Petak 30.05.2014.17:59
General kanadske vojske Dejvid Frejzer, bivši oficir UNPROFOR-a u Sarajevu, izjavio je na suđenju bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, da je bilo slučajeva da su muslimanske snage iz snajpera gađale muslimanske civile, uključujući decu, kako bi za to bili okrivljeni Srbi.
Petak 30.05.2014.18:01
Joudri: Granatu ispalili muslimani Jedan od Karadžićevih svedoka biće i kanadski pukovnik Stiven Joudri, ekspert - balističar koji je učestvovao u analizi više stotina kratera nastalih eksplozijama minobacača raznog kalibra. Joudri je takođe bio uključen u istragu o eksploziji na pijaci Markale, a svojim pretpostavljenima je nakon detaljne analize izneo stav da je siguran da je granata stigla sa položaja pod kontrolom muslimana.
Petak 30.05.2014.18:06
Mašina analiza i zapisi !!!! Maša je bio ubjeđen da su muslimani organizovali masakr u ulici Vase Miskina Profesor Mahmud (Maša) Đikić profesor sa Sarajevskog iniverziteta Maša je onog kobnog 27. maja 1992. godine stao u red za hljeb u ulici Vase Miskina. Od silne eksplozije iz podruma neke zgrade, Mahmud Đikić je ostao bez obje noge do koljena. Normalno je da bi svaki čovjek, ukoliko mu se desi takva nesreća, hiljadama puta u svojoj glavi premotao događaj koji ga je za čitav život privezao za invalidska kolica. Međutim, čovjek izuzetnih intelektualnih sposobnosti, kakav je Maša bio, ima mogućnost da angažuje sve svoje analitičko-intelektualne kapacitete i tako sagleda .........
Petak 30.05.2014.18:08
NASTAVAK ...i u jednu cjelinu ukomponuje sve detalje jednog takvog događaja... A Maša je vidio mnogo više nego što bi bilo koji običan čovjek mogao da uoči u takvim okolnostima. Svojim najbližim prijateljima je pripovjedao da se prije eksplozije nije čuo onaj karakteristični, i do tada svim građanima Sarajevo dobro poznati zvuk granate koja pada sa neba. Bilo mu je čudno i to što su svi ranjeni imali izuzetno teške ozlijede do koljena pa naniže, bez gotovo ikakvih rana na gornje dijelu tijela. Međutim, ono što je za Mašu bilo najčudnije je izuzetno dobra organizacija televizijskih i ambulanih ekipa, koje su tako-reći svega par minuta nakon detonacije dojurile na lice mjesta da snime...
Petak 30.05.2014.18:10
NASTAVAK ..i ukažu prvu pomoć. Slika Mahmuda Đikića je obišla čitav svijet. Ako me se sjećate ja sam čovjek koji se vuče po pločniku i pružajući ruku u pravcu neba moli grupu reportera da mu pomognu, onda znate o kome se radi. Ova slika je bila ključni momenat antisrpske kampanje - na njoj vidite Mašu koji čitav svijet moli za pomoć... Mašina slika je zapanjila čitav civilizovani svijet i stvorila ogromnu mržnju prema Srbima. Međutim, Maša je bio ubjeđen da su muslimani organizovali masakr u ulici Vase Miskina, pa je krajem 1992. godine napustio Sarajevo. Duboko razočaran u svoj narod, kažu da se zakleo da nikada više neće kročiti u grad u kome je živio od svoje druge godine života....
Petak 30.05.2014.18:11
KRAJ Svoje liječenje Maša je nastavio u Americi, a onda odlazi u Kanadu, gdje kreće vrijeme bio profesor-istraživač na Waterloo univerzitetu u Ontariju.
Petak 30.05.2014.19:14
Ti nikako da shvatiš; na prljavom sudu Istina se proglašava za laž a pristalice istine budu okrivljene i osuđene! Isus Hristos bio je potpuno u pravu po Božijem Zakonu ali je ipak bio osuđen i najstrašnijom kaznom kažnjen! Nauka Isusa Hrista nije bajka i strašilo nego VJEČITO PRAVILO!
Subota 31.05.2014.05:18
To je nešto drugo; pravilo suprotnih morala: ono što je za tebe istina za tvog protivnika je laž! Ja sam mu dao nekolika minusa; zato što se pogrešno bori za Istinu; to što si u pravu; to ti ne vredi na nepravednom sudu!
Petak 30.05.2014.18:17
Teško da ima bilo šta gore nego biti poturica. Uvek sam se pitao kako je njima i kako iole normalan čovek može da živi sa takvim nasleđem, a pogotovu oni koji još uvek nose srpska prezimena. Treba izdražati, pa gledati svakog dana sebe u ogledalu i videti poturicu, otpadnika i izdajnika svoje vere i svojih predaka, koji je već dugo vremena i najcrnji krvnik svom narodu Poturice mrze Srbe zato što smo večni svedoci njihove izdaje i otpadništa i što ih mi stalno na to podsećamo. Preziremo ih mi, jer su zaista dostojni svakakog prezira, ali ih preziru čak i poludivlji Arapi, i to iz istog razloga. Smatraju da od tih otpadnika i izdajnika svoje vere nikad neće biti pravi muslimani.
Petak 30.05.2014.19:25
I Srbi su napustili Svetosavlje a grade crkve i hramove Svetom Savi. Hrišćani ne poštuju Hristovu Nauku a opet sebe hrišćanima smatraju, Muslimani ne poštuju Muhamedovu Nauku a opet sebe muslimanima smatraju! Ceo je svjet zastranio; na Boga se pozivaju a đavolu služe!
Petak 30.05.2014.18:19
“Derviš i smrt” od Meše Selimovića Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama muslimanima. Do juče smo bili ono što danas hoćemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne mozemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušca, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja.
Petak 30.05.2014.18:20
NASTAVAK Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici?
Petak 30.05.2014.20:28
Njegoš je to sa malo rječi objasnio; poturči se plahi i lakomi. oni Srbi koji su se plašili nepravednog gospodara i oni kojima je prljavi interes važniji od obraza prešli su na stranu osvajača i uzeli njegovu vjeru i običaje. Ne osuđuje se sin za očeve grehe, samo su suprotni morali vječiti protivnici to možemo stalno videti na ovom portalu. Nije vjera crkve ni džamije nije vjera suknje ni dimije, prava vjera, pravedna su djela a nevjera nepravedna djela, ne priznajte zlotvora ni njegovu silu, klanjajmo se vječitom pravilu!
Petak 30.05.2014.18:25
Ovo je ogledalo islama. Egipatskim muževima uskoro bi moglo biti dozvoljeno da polno opšte sa svojim preminulim suprugama - i to do šest sati nakon što je smrt nastupila, prenosi britanski list “Dejli mejl”, jer je predlog takozvanog “zakona o oproštajnom seksualnom odnosu”, koji navodno ima korena u islamskoj tradiciji, već podnet Parlamentu ove zemlje. A OVO JE STRUCNI NAZIV ZA PSIHOPATSKO PONASANJE: NEKROFILIJA Nekrofilija (lat. necrophilia) predstavlja uživanje u promatranju mrtvih ili njihovih dijelova, sve do seksualnih odnosa sa mrtvim tijelom.
Petak 30.05.2014.19:46
Mislim da ovom Mladenu ne treba vise odgovarati. On je zatrovan i nema mu spasa. Da ima razuma procitao bi nesto o istrazi koja se vodi o kradji sljunka iz nasipa kod Save zbog cega je isti i pukao. Kao sto su poturice gori od Turaka, tako su i pokrsteni srbi(namerno malo slovo ) gori od pravih Hrvata, medju kojima, inace , imam prijatelje.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)