Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 21.05.2014.
08:18
J. Arsenović - Vesti A
Energetski sistem u Srbiji i dalje je stabilan a bez struje su samo područja koja su poplavljena. Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je da za sada nema planova za restrikciju.
Sreda 21.05.2014.08:40
Војска је после 2000. године потпуно трансформисана у духу три мисије: мисију чувања територије, мисију помоћ народу у елементарним непогодама и мисију мировних мисија широм све. Бојим се да је ова трећа мисија дошла у први план и да је задатак помоћи народу у елементарним непогодама стављен у други план. У задњих 20 година у војску се јако мало улагало.Скандалозан је овај снимак, хеликоптер на ужету вуче спасиоца и онога који се спашава. Ми у овом часу немамо ни један хеликоптер који вуче спасиоца и онога ко се спашава у сам хеликоптер. Присиљени смо да се овај љуља на крају ужета. Не дај Боже да је јачи ветар шта би се догодило?
Sreda 21.05.2014.08:41
Он треба да се уз помоћ сајле и витла увуче у хеликоптер. Нама тренутно лети пет великих хеликоптера и четири до пет мањих, што је на граници експл0атације и максимум напрезања хеликоптерских јединица. Полети нам лете пет и десет сати дневно што је ужасно пуно. Шести хеликоптер покушавамо да оспособимо… То значи да је ниво заступљености транспортних и спасилачких хеликоптера у нашој војсци јако мали. Хрватска има 14 транспортниох хеликоптера, а ми имамо шест од којих тренутно лети пет.
Sreda 21.05.2014.08:42
Oно што није уложено у војску сад ће бити плаћено великом материјалном штетом.Пошто није улагано систематски у војску задњих 20 година, реформе војске су гламурозно слављене као врхунске, а нама су саветници били британски и холандски генерали и они су нам овако постројили војску, и ово је само резултат тога. Ми имамо укупно четри батаљона инжињерије распоређених у четри бригаде и два понтоњерска батаљона који су придодати речној флотили. Шта могу два понтоњерска батаљона?
Sreda 21.05.2014.08:43
У држави која има овакве водотокове, где цивилна власт се није више од 20 година бринула да уради водотокове да не дође до овакве катастрофе, ви војску постројите тако да инжињерију потпуно минимизирате. Да ли ви знате да ми уопште више немамо школски центар инжињерије? Немамо ни управу инжињерије. Имамо Министарство по стандарду НАТО Г1, Г2, па сад нек изволе да пуне џакове са песком и нека спашавају народ.Цивилни систем одбране је пукао у једној ноћи, прво је смењен командант кризног штаба у Шапцу па је постављен други који је исто отеран, па је онда морао начелник генералштаба, доведен као да је битка за Стаљинград??
Sreda 21.05.2014.10:10
Radenko, nova vlast vlada vec dve godine! Zar je to kratak period da se bar POCNE brinuti o uredjivanju vodotokova. Kada si, ako si ikada cuo sadasnju vlast da spominje problem vodotokova i resenje za iste?
Sreda 21.05.2014.08:44
У нормалним државама имате стратешку хидро-метеролошку службу која даје прогнозе… Постоје сателити, постоје компјутери, да ли се тај облак на време могао дијагностицирати, да ли се могла снага његова дијагностицирати? Па могла је!Овде војска није имала ни основна материјална средства. Знате ли на војним отпадима које су количине алуминијумских чамаца? Па немогуће је да је главна вест да су две амфибије стигле у Шабац? Па где су те силне амфибије које је војска имала? Србија је наследила највећи део војске бивше Југославије.
Sreda 21.05.2014.10:08
Radenko, HMZRS jeste upozoravao na velike padavine! Zasto vlast nije odreagovala na vreme, to je vec pitanje na koje ce morati da odgovore.
Sreda 21.05.2014.20:35
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/376424/Srbiju-ocekuju-ekstremne-poplave-i-suse ЕВО ТЕКСТА ЈОШ ОД ЈАНУАРА КАДА ЈЕ ХМЗРС УПОЗОРАВАО ДА МОЖЕ ДА ДОЂЕ ДО ОВОГА....
Sreda 21.05.2014.08:46
У тим инжињериским батаљонима је било од 8 до 10 амфибија… Две амфибије стигле у Обреновац ми то славимо. Комплетно је војска трансформисана како је тражено из иностранства што апсолутно не одговара ни првој ни другој мисији војске. Ово је стравичан размер катастрофе, али да смо имали више војника, више инжињеријске технике, могло се много више урадити и много мања би била материјална штета. Зар је требао апел за 1500 волонтера, па то се изврши мобилизација! Где је резервни састав?У Смедереву на полигону железаре и сад силна војна техника чека на сечење и прераду, а да су тамо и камиони који су прешли само 400 километара.
Sreda 21.05.2014.08:48
Ми смо имали озбиљну речну флоту. За време демократских министра одбране два модерна миноловца су продата власницима кафића у Брчком. И речна флотила је сведена на најнужнији део.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)